КАКО И ДА ЈА ВИКАТЕ ФИРОМ ТАА ЌЕ БИДЕ МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
„НОВА ЕВРОПА“ - КАКО И ДА ЈА ВИКАТЕ ФИРОМ ТАА ЌЕ БИДЕ МАКЕДОНИЈА

Како и да ја викате ФИРОМ таа ќе биде Македонија“, пишува американскиот аналитичар Енди Дејвис во колумната објавена во неделникот на европската десница „Нова Европа“, посветена на Република Македонија.

- Грција треба да живее со фактот дека кое име и да се договори за северниот сосед кој таа го нарекува ФИРОМ, а поголемиот дел од светот Македонија, едноставно државата ќе биде позната како Македонија, наведува Дејвис.

Грција, како што вели, се надеваше дека по негативното искуство со админситрацијата на Џорџ Буш, ситуацијата за неа ќе се подобри со доаѓањето на Барак Обама, но и тој продолжи да го именува северниот грчки сосед како Македонија. Грција ќе увиди дека САД повторно ќе и заријат нож во грбот и ќе продлжат да пристискаат за компромис кој ќе и овозможи на „ФИРОМ“ влез во НАТО и ЕУ, се посочува во колумната.

Извор СИТЕЛ

Нормално, САД се најголемите наши пријатели, заедно со Турција, Хрватска, Бугарија итн.
Треба да се користат тие пријателства од таа оска која ги има и Германија, Италија и Албанија.
Да ја победиме педераната српско-англиско-француско-грчка.

Neli bre FIROM e komunjarska greshka?Sho praime sega so toa shto Grujo nesaka da ja smeni taa referenca ili zameni so podobra?Ako e toa taka togash kje go vikame Grujo Firomski.

Нормално, САД се најголемите наши пријатели, заедно со Турција, Хрватска, Бугарија итн.

Od koga Bugarija prijatel na Makedonija?I da te potsetam,SAD odamna dignaa race od nas ushte po samitot vo Bukuresht.

Neli bre FIROM e komunjarska greshka?Sho praime sega so toa shto Grujo nesaka da ja smeni taa referenca ili zameni so podobra?Ako e toa taka togash kje go vikame Grujo Firomski.
Се врати море, предвремени избори да не се спремаат? :helou:

Извор СИТЕЛ

Да не сакаш извор А1:vozbud:
Некој тука нема да биде среќен поради ова:pos2:

Да не сакаш извор А1:vozbud:
Некој тука нема да биде среќен поради ова:pos2:

Остај ги А1 , зафатени се со МЛЕКАРИТЕ...

Читај им ги само последните три наслови:

НАТО: МОРА ДА ГО РЕШИТЕ ПРОБЛЕМОТ СО ИМЕТО

АТИНА И СОФИЈА ЗДРУЖЕНО ПРОТИВ МАКЕДОНИЈА

РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИМЕТО РИЗИЧЕН ПОТЕГ....

Случајно или не се форсираат теми кои дефакто го деморализираат обичниот човек и свесно му наметнуват пораз...

За разлика од нив последните три наслови на СИТЕЛ гласат:

МАКЕДОНИЈА ГИ БАРА ИСТИТЕ ПРАВА КАКО ЗЕМЈИТЕ ШТО ПРЕТХОДНО И СЕ ПРИКЛУЧИЈА НА ЕУ

МАКЕДОНИЈА ОСТАНУВА КВАЛИФИКУВАНА ЗА ЧЛЕНСТВО ВО НАТО, НО МОРА ДА СЕ РЕШИ ИМЕТО

и темата на која пишуваме:

Како и да е јасно се гледа дека најгледаните две телевизии во Македонија имат Спротивен правец и интереси на дејствување....

Koga e vrakjanjeto na Branko nishto ne se znae,se e mozhno.Posho ovie dpBne ne gi biva ni za edna svinska.

Aј вие Србоманите со Бугарофилите ископајте си ги очите лузери едни, и оставете не нас Македонците да дишеме.
+ офтопик си, треба бан да ти збрчат.

Мислиш Татарите ни се пријатели..?
Тие се полоши од Гејладциве

Како да ја викате ОРОСПИЈАТА, таа сепак ќе биде ЕУ.

Јас интервјуто го сфаќам како „Што ако сте ФИРОМ или СЕВЕРНА МАКДОНИЈА, кога длабоко во себе сте Македонци.“

Мижи митро тулумби паѓат.

Od koga Bugarija prijatel na Makedonija?I da te potsetam,SAD odamna dignaa race od nas ushte po samitot vo Bukuresht.

некои поточно многу работи не ти се јасни...тоа си е според правилата на НАТО...тука никој не мозеже ништо:jaj:

Како и да ја викате ФИРОМ таа ќе биде Македонија“, пишува американскиот аналитичар Енди Дејвис во колумната објавена во неделникот на европската десница „Нова Европа“, посветена на Република Македонија.

- Грција треба да живее со фактот дека кое име и да се договори за северниот сосед кој таа го нарекува ФИРОМ, а поголемиот дел од светот Македонија, едноставно државата ќе биде позната како Македонија, наведува Дејвис.

Грција, како што вели, се надеваше дека по негативното искуство со админситрацијата на Џорџ Буш, ситуацијата за неа ќе се подобри со доаѓањето на Барак Обама, но и тој продолжи да го именува северниот грчки сосед како Македонија. Грција ќе увиди дека САД повторно ќе и заријат нож во грбот и ќе продлжат да пристискаат за компромис кој ќе и овозможи на „ФИРОМ“ влез во НАТО и ЕУ, се посочува во колумната.

Извор СИТЕЛ

Ti go procita voopsto originalniot tekst pred ja otvoris temata???Sakav da pluknam na ekranot dodeka citav, tolku e nacredlivo be:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp: a btw Sitel se neverojatno pateticni za ova so go objavija, tragedii niedni.

Дури и да е навистина така, не би се радувал на ова. Зарем сега не подготвуваат како овци да прифатиме било како официјално да се викаме, а пак ние ќе си бидеме македонци? Посебно од перото на уредникот кој плукаше на сите оние кои беа за некојси компромис за името Македонија. Мириса, базди, прање у боја. Дали тоа постепено се омекнува ставот на владејачката партија (да се потсетиме на предизборните говори на Груевски, нема промена на име..бла..бла). Уште потрсгично, ако ова се покаже макар делумно точно, уште потрагично што членството слепо и безпоговорно ќе каже да, вака треба. Не треба друга партија да мења име, ние сме тие што тоа ќе го направат. Епа драго членство, би требало некогаш заби да покажете, како што покажувате овде, кон другите. Истото ова би се однесувало на друга партија, доколку се најде во вакви услови и е на власт.

Се разбира доколку овој напис е по нарачка на... засега шпекулирам па да видиме написите како ќе излегуваат понатаму.

Ajdeeeee se izradvavte na uste edna laga bravo bravo Sitel vi go peri mozokot isto i A1.
Original tekst:http://www.neurope.eu/print.php?id=94080
Procitajte kolku e navredliv tekstot.

Срамота за Сител. Идиотишта. Што друго може да се очекува од Латас, еден од најлошите и најпревртливите новинари во Македонија( тука негде е и Геровски).

А за тој што го напишал текстов, искрено немам зборови. Не можеме да знаеме кој е бидејки не се потпишал. Ама дефинитивно гледам дека целиот весник е толку про-грчки што едноставно ми се повраќа.:nesvest: Само погледнете како ја нарекува Македонија.
http://www.neurope.eu/fyrom/

Значи весников буквално никаде не спомнува Македонија или FYRO Macedonia. Само FYROM. :nerv: Ми се гади од ова ``Европејциве``

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom