Кои беа балистите?

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
Абе вие немате основно почитување спрема вашата историја. Да не биле тие луѓе како гемиџиитe и слични на нив, уште гзот под ропство ќе ви беше ко што на Mакедонците им бил со векови и векови. ТИЕ СЕ САМОУБИЛЕ за да еден ден во иднината вие јадете гомна на форуми и се праите паметни и ги нарекувает терористи?

Како сакам да се вратам во времето и да ги сопрам сите кои што некогаш се бореле за вашите бедни животи па денес сигуно пола ќе се викавте-Али,Фуат,Мехмед и ќе живеевте во една голема Албанија.

Беден народ сте вие Македонците т.е многу од вас -- еве и ја меракот да им го напраам на Албанците на форумов кои што ме критикуваа дека заборавам дека сум Србинка и ги сакам многу Македонците.

Епа еве -- бедни сте, се продавате за многу малце, а губите многу. Најбедно е што сте изгубиле она што се -- а тоа е Македонци. Ви посакувам на сите по еден таков дома -- ко тој што го браните -- да уживате во животот..

I na krajot na kraistata da ve predupredam da ne odite vo Veles nikogas bidejki gi sporedivte so Al-Kaeda, Balistite i drugi navistina teroristicki organizacii za da ne vi padne loso bidejki tamu ima ulica, spomenik a od pred nekoj mesec i most koj go nosi imeto na Gemidziite.

Slack, сонце мое исфрустрирано, се сетив на силината на твоите аргументи на темата за проституција, па ги погледнав овие овде и решив веќе да не ти реплицирам на постовите. Сакав да ти го пратам ова овде, па да видиш како многу држи споредбата на гемиџиите со ЕТА, ама викам кое е фајдето. Батали.

Воедно, сакам јавно да му се извинам на Војводата што во еден момент помислив дека неговото аргументирање е најлошо.

Over and out.

И треба да му се извиниш на ВОЈВОДАТА пошто очигледно е дека ти си number 1 во тој поглед:pehar:. И те молам не се предомислувај да се враќаш само досадуваш и онака...

Excellent Реплицира на тема Кои беа балистите?

3наев дека нема да издржиш!

E drugo e tema sozivot koja e aktuelna i e uslov za priem vo EU a drugo e balisti,ako sakas sega otvori i tema za Vejce??????:pishtoldz .
p.s Ne se provociraj od nekoj si laik(da ne se imenuvame),kaj nas tie gi vikaat sakam kazam neznam recam,ne znae od kaj e dupnat,kuliraj malce i ignoriraj go kako da nema nikoj a ite sto gi branat balistite se samo provokatori,balistite gi pljackale i albancite.

Brat ako ne primeti ovoj podFORUM se vika ISTORIJA. A vo istorija se zboruva za raboti od minatoto taka da ti gresis i ispravi se.

Едно прашање за excellent:

Која е разликата помеѓу луѓе кои убиваат недолжни за остварување на своите политички цели и луѓе кои себе си се жртвуваат за остварување на сопствените политички цели?

Ти текнува ли?

Едно не сфаќам, и тоа ептен гадно ме мачи веќе долго време.
500 години под турско ропство, и против нив немате ништо...а од друга страна труметирате и елаборирате историја. :)

Kој ти кажал така? За тоа има друга тема и имаме многу против... ама има една разлика-тие биле 500 години и си отишле а овие за кои што зборуваме сега до ден ден не окупираат нели?

Ах да,тогаш пред се така било времето,околностите а денес за разлика од тогаш е демократија а окупаторите би требало да бидат одамна позади нас ама ете глеаш не се....

Аха, сигурен сум во тоа. И ти како историски експерт имаш научно поткрепени аргументи. Дани, забораваш само едно. Дојде редот и да се пофалам. Зборуваш со човек кој што добил второ место во Македонија на тема Историја. :) Така да...ја сфаќам дека секој си кажува она што го интересира и го тангира, ама вистината не е работа со која што треба човек да се заебава.

И како мислиш биле 500 години и си отишле? :) То ест, со пуна свест го пишуваш тоа?

ЕЕЕ многу со ова фалењево.

Не е поентата во тоа. Јас да ти кажам на кој натпревар сум бил и шо сум направил, а?
Демек, плаши се од мене.

Дискусијава е на тема историја и знаеш што, нема ништо опасно во тоа.

Ако имаш став повели кажи го.

ОК

За да произнесеш став, треба да имаш дадена тема. Темата е балистите и кои биле. Јас мојот став го дадов одамна. Ама, некој воопшто не се замара да прочита. И тоа е став. :)

Сакав да кажам дека како окупатори, како луѓе кои и сметале на Македонија си отишле -- секако дека сеуште се тука и живеат меѓу нас Tурци. Не се Tурците основачите на ОНА, АНА, УЧК како и да е, не се вее турското знаме до македонското, не се Tруците тие што ја опседнаа пола Македонија и ги избркаа Mакедонците пред 5 год. Tоа Tурците го правеа во тие 500 години а сега не се толку активни. Барем не толку колку тие другите.

Denesnite borci na UCK se prirodno prodolzenie na balistite od 2 svetska vojna

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom