Се имате ли онесвестено?

• Креатор на темата Креатор на темата Alley
  • Време на започнување Време на започнување
Нажалост со тек на време ми стана нормална појава во мојот живот.Причините поради кој доаѓа до онесвестување(бар кај мене)се недоволен одмор,несоница,не јадење,недостиг на витамини во организмот,слабокрвност..и толку ми текнува сега за сега на причините поради кои се онесвестувам:toe:
Инаку во секој случај ако настанат треба да им се обрне внимание.Не е дека не се страшни.Советувам консултација со матичен доктор..

Само еднаш се иам онесвестено и тоа замалку ќе паднев од балкон од 10 кат коа се онесвестив :vozbud::vozbud: смешно е а и доста трагично...после 5 минутки се разбудив...лејјј како да сум се вратила во нова форма на живот откако се освестив...

Имам случаеви да ми се замагли се пред очи на 5-6 секунди но да паднам на земја, никогаш:nesum:

Да...и тоа од голема болка,и еднаш од низок притисок:nesum:

Војска бев и на кога го спуштавме знамето мене ме заболе кај стомакот многу и само се сеќавам дека клекнав и се разбудив в болница ..... камчиња на бубрег сум имал и тогаш се спуштале надолу

ненормално голема болка :S

Да. Пред некои 5-6 и повеќе години стално ми се дешаваше.

Ни од топло, ни од храна.. онака, ме снемуваше. По 2-3 пати на ден, со различен интензитет.
Та доктори, болници.. мислев нешто сериозно ми е, после една недела прекина.
Одтогаш се немам.
Кул е инаку. Пред да се освестам кога ме мијат со вода не си осеќам усните.

не досега никогаш ми се нема случено, ниту па ми се замаглило ни ништо ... машала , да не се почудам

јас дехидрирав , цел ден ми беше лошо ,повраќав, дијареа,и не јадев не пиев течности.. и легнав вечерта да спијам сабајлето се разбудувам во 6 и станувам кај мајками одам да и кажам дека воопшто не ми е добро целиот омалаксан ,и од што ми се лоши неможам да спијам,и само што стигнав во спалната, ми се стемни и наеднаш почвствував удар во брадата ... мајками ме дигна целата исплашена.Се симнав доле и малку што проодев пак почна да ми се врти пак ќе паднев во несвест и ме седнаа .. мајками брзо се јави кај таткоми на работа дојде и ме однесоа во болница. Седиме на шалтер мислев пак добро ми е чекавме ред. И само ги гледам луѓето и ми се стемни и ништо не осетив .. и само наеднаш од темницата полека почнува видот и звукот да ми се враќа од комплетното безумие.. и ги гледам главите на докторите и мајками и таткоми како ме носат исплашени и плачат.. поисплашени од мене . И си викам уат д фак се случило со мене.ме легнаа на кревет ми мерат притисок .. нозете нагоре ме стават у количка ме изнесуваат пак по истиот ходник кај што паднав ме гледаат луѓето чудно како којзнае што да се десило ме ставија во соба и окапав 7 дена у болница .. инфизии триста чуда. ама интересно беше:P

Dva pati.
Interesen filing,ali definitivno ne e tolku interesen za tie okolu tebe,oti koa ke se razbudis gleas deka nemaat veke krv vo liceto i te faka panika da ne si umrel ili nesto.

Се немам,ама сум била блиску неколку пати.Ми се стемнува пред очи,зуење во ушиве и си го слушам срцево како лупа со сета сила...јако е.:)Еднаш не можев да дишам и ме облеа ладна пот.
За среќа секогаш сум била во можност да легнам и да спречам целосно губење свест.
Едниот пат беше на училиште и другарките ме прашуваа дали ми е добро,а јас викав дека не ми е ништо,а појма немам зошто.:uvo:
Другиот пат беше дома и мајка ми за малку ќе ме приметеше,али тогаш знам зошто глумев дека само си лежам.:icon_mrgr

Да, еднаш пред две години. Бев многу настината, изнемоштена и притисокот ми имаше паднато доста. Станав демек до wc, али се разбудив после неколку секунди пак во кревет, а над мене беа собрани сите.. :)
На почеток не знаев што се случува, не се сеќавав дека претходно имав станато, мислев дека тогаш станувам од спиење и се чудев зошто се сите околу мене, но се стабилизирав одма.

Сега кога ми кажуваат смешно им е, ама тогаш не знам колку им било. :)

Па се сллучувало неколку пати.
Еднаш кога имав сипаници не знам нешто ми дадоа идејќи накај соба ми се сврте и де во еднио де во другиот ѕид се мавав и одма легнав на кревет некако стигнав до таму и си дојдов при себе.

Второ на кое ми текнуца беше оваа година во вц и ми се сврте цел се испружив доле.Да не ми викнеше брат ми цел ден ќе лежев.
И неколку пати ми се дешавало нагло што сум станал.

Se imam onesvesteno edno sabajle koga stanav i otidov nakaj WC-to i pred vrata sum se strupolila ne se sekavam ama jako sum tresnala i koga otvoriv oci ja vidov majka mi kako se obiduva da me rasvesti:nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom