Крајници!

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми ги ваѓаја крајниците со локална анестезија(викаа дека поубаво е со локална затоа што ако имаш целосна анестезија после операцијата ќе имаш поголеми болки).Неколку мин после операцијата нема да имаш болки ама после пола саат-саат само ќе плукаш крв.Да ги прашам нешто оние што им ги ваѓале крајниците.Колку време после операцијата ве болело грлото?????Мене ме боли више повеце од 8 месеци изгледа не ми е заздраена раната:toe:,истотака знам дека после операцијата ќе треба повеќе да се пазиш затоа што сеа грлото е помалку заштитено???Дали е точно ова?:toe::toe::helou:

Ако имаш хронично мака со нив извади ги ич не му се мисли, летото сигурно не одиш на тренинзи :)

Мене ми ги извадија на 6 години, не можам да речам дека боли, ништо не осетив, ми ставија опојка, ми рекоа број до 10, ја стигнав до 4 и се успав :pos:

После шо памтам е дека ме изнесија од операциона и ми вадеа крв од грлото со едни црпалки, ама и тоа не боли.

Рехабилитацијата може да ти биди малку заебана, на супи и сокови ќе бидеш некое време, ама ништо страшно не е.
Ќе видиме , ако можат да се лечат така нема да ги вадам зошто не е добро.Не е до толку , да кажам дека веќе е хронично , но често знаат да ме фатат :))))
И во лето тренирам , но тогаш ќе биде најдоброто решение.:toe:

Ќе видиме , ако можат да се лечат така нема да ги вадам зошто не е добро.Не е до толку , да кажам дека веќе е хронично , но често знаат да ме фатат :))))
И во лето тренирам , но тогаш ќе биде најдоброто решение.:toe:

Вади ги,ич не им се мисли и јас ги извадих ништо не боле,2 недели максиум ќе паузираш.

Колку време после операцијата ве болело грлото?????Мене ме боли више повеце од 8 месеци изгледа не ми е заздраена раната:toe:,истотака знам дека после операцијата ќе треба повеќе да се пазиш затоа што сеа грлото е помалку заштитено???Дали е точно ова?:toe::toe::helou:
јас од ко ги извајв 3 недели максимум ме болеше грлото , али не некој неподносливи болки онака само ко ќе поткашлал малце или ако касниш нешто. а за јадење , 2 недели по операцијата ме пуштија дома и ми рекоја уше 1 недела терај само со течности, арно ама мајка ми имаше спремено ручек со кременадли и компири печени :) и срце јуначко не издржа и му влегов да јадам :). Али немав некој последици, ти викам по една недела од ко ме пуштија ми помина све. Е сеа кај тебе 8 месеци е некако ептен многу најубо да одиш на контрола да проверат шо е работата. :helou:

Абе не е финтата во тоа одма да ги извадиш крајниците. Еве на пример јас како мал имав проблеми со крајниците и тоа еднаш баги ме стрештија, имав гнојна ангина, која вообичаено трае две недели, додека кај мене траеше месец и една недела. Во тој месец поминав триста перипетии, прво изгубив апетит, потоа почнав да дехидрирам, организмот не примаше никаква храна и течности (ако се напиев чаша вода одма ја повраќав), ми потече устата и еден тон други работи. Цело време бев на инфузии и инекции по два пати на ден, за на крајот да ми препишат месечни инекции (тој што примал знае колкави се и како болат при примањето) оти и докторите се загрижија да не случајно скинам конци. И покрај сите работи што ги поминав не ги извадив крајниците. Од ко подпораснав полека по полека крајниците престанаја да ми бидат проблем и сега не се сеќавам кога последно сум имал проблеми со нив. Така да не значи ако те фати настинка или малце те заболат крајниците, одма на операција, затоа што и тие имаат некаква функција (не знам точно што е нивната функција, некој поупатен нека напиши) не се туку така дел од нашето тело.

јас од ко ги извајв 3 недели максимум ме болеше грлото , али не некој неподносливи болки онака само ко ќе поткашлал малце или ако касниш нешто. а за јадење , 2 недели по операцијата ме пуштија дома и ми рекоја уше 1 недела терај само со течности, арно ама мајка ми имаше спремено ручек со кременадли и компири печени :) и срце јуначко не издржа и му влегов да јадам :). Али немав некој последици, ти викам по една недела од ко ме пуштија ми помина све. Е сеа кај тебе 8 месеци е некако ептен многу најубо да одиш на контрола да проверат шо е работата. :helou:

после 3 неделе можесе да пиеш гасиран сок(или на пр.сладолед)а после пиењето да не те боли грлото?

Од коа прочитав какви се искуства имате со крајнициве,среќа што ми се извадени на 5 год со целосна анестезија па само памтам дека некое време пиев само чај од кантарион и дека беше прегрозен и дека после една недела не можев да зборам
Единствено сега што ме нервира е мајка ми што во зима постојано нагласува Шалот на нос немаш крајници:tapp:

Брат ми не го болеше многу уште вториот ден си јадеше се.

мене ми се извадени.супер ми е сега :pipi:

мене 2 пати ми имаат вадено крајници... првиот пат беше скоро безболно за 2 дена се вратив во нормала.. ама ми регенерираше третиот крајник.. ми го вадеа со локална анестезија (она спрејон за на заби)... исто ко на живо.. го видов господ во гаќи.. тогаш 2 недели неможев да јадам и да пијам ко шо треба.. касапница ме напраја.. ама затоа сеа си уживам :)

после 3 неделе можесе да пиеш гасиран сок(или на пр.сладолед)а после пиењето да не те боли грлото?
хммм, искрено не ми текнува ... 3 недели по операцијата најверојатно не сум ни пробал :) ама колку шо се сеќавам 3 недели по операцијата можев да јадам шо сакам, без да имам некоја болка. Можда само маалце на почеток да ме гребело дури голтам ианку не

Јас уште од мал имам проблеми со крајниците , некои доктори ми препорачуваа да ги извадам, али сега у последно време не ми отекуваат така да нека седат :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom