Религијата како инструмент за политичко државен Маркетинг

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
Или поточно 99,9%

Врти сучи како сакаш педери,курви и наркомани не се трпат со религија.
Исто ко + и -

Па сеа тоа е не се трпат не се трпат. Што да се каже околу 50% од Македонците не ги пратија своите деца на веронаука значи секој втор човек што го знаеш ти е или курва или педер или наркоман. Мој совет по толку лошо надворешно влијание јас не би испаѓал од дома.

Или поточно 99,9%

Врти сучи како сакаш педери,курви и наркомани не се трпат со религија.
Исто ко + и -

ПА СПОРЕД ТВОЕВО КАЖУВАЊЕ И ХРИСТОС БИЛ ПЕДЕР

ЕТЕ ХРИСТОС БИЛ АНТИРЕЛИГИОЗЕН

ЕВЕ ЕДНА МАЛА ТЕМА ОД КОЈА РЕЛИГИОЗНИТЕ БЕГААТ КАКО ЃАВОЛ ОД КРСТ

ПС ....ЗА ОВАА ТЕМА ОБРНИ ВНИМАНИЕ НА ТОЧКА ПОД РЕДЕН БР 4

.
.
.
...................ХРИСТОВИТЕ УБИЈЦИ .........................

Новиот Завет воопшто некрие кој биле најзанетресирани групи на луѓе кој отворено се залагале за ликвидација на Христ .

Притоа ги класифицира во пет главни групи :

1 )..........ВЛАСТОЉУПЦИТЕ....................

ИРОД ГИ УБИЛ СИТЕ ДЕЦА ОД ВИТЛЕЕМ оти пророштвото било дека таму ќе роди идниот Крал на Израел

Евангелие по Матеј 2 – ред 16 .......Тогаш Ирод кога виде дека е измамен од мудреците , се разгневи многу , ПА НАРЕДИ И ГИ ЗАКЛА ,во Витлеем и во целата негова околина СИТЕ МАШКИ ДЕЦА од две години и помали според времето што точно го дозна од мудреците .
( значи Ирод кого римјаните го поставиле за крал имал и воружена сила да си спроведе своја волја која не се косела со Римски интереси )

Евангелие по Матеј: 20-ред 25 А Исус ги повика и рече: „Знаете дека Владетелите на народите господарат.......

Римјаните 13 - ред 3 ...Зашто Владетелите не се страв за добро дело, туку за зло.

Ефешаните 6 - ред 12 Зашто нашата борба не е против крвта и телото, туку ПРОТИВ НАЧАЛСТВАТА , ПРОТИВ ВЛАСТИТЕ , ПРОТИВ СВЕТСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ ..................

1 Коринќаните 2 - ред 6 Па сепак, ја говориме мудроста меѓу совршените; но не мудроста на овој свет ни на Владетелите на овој свет, кои се минливи

1 Коринќаните 2 – ред 8 која не ја запознал НИЕДЕН од Владетелите на светов, зашто ако ја беа познале, немаше да Го УБИЈАТ Господа на славата (докажаноста Божја )

Галатите 5 – ред 1 Христос нè ослободи за слободата. Според тоа, стојте цврсто и НЕ ПОТЧИНУВАЈТЕ му се пак на ропскиот јарем.

Евангелие по Лука 23 – ред 12......Во истиот ден Пилат и Ирод се спријателија , зошто порано беа непријатели ...( имале заеднички непријател ..Христ )

2) ...............КАПИТАЛИСТИТЕ...................... ..

Евангелие по Лука 19 – ред 47 И поучуваше секој ден во Храмот. А свештеничките главатари, книжниците и НАРОДНИТЕ ПРВЕНЦИ ( богаташи – капиталисти ) гледаа да Го УБИЈАТ .

Евангелие по Матеј 20 - ред 25 А Исус ги повика и рече: „Знаете дека владетелите на народите господарат над нив и дека ГОЛЕМЦИТЕ ( капиталистите ) ги УГНЕТУВААТ – ИСКОРИСТУВААТ ЕКСПЛОАТИРААТ ..

Евангелие по Марко 10 – ред 24 ...А учениците се зачудија од Неговите зборови. Но Исус пак проговори и им рече: „Чеда, колку е тешко да влезат во Божјото Царство, ОНИЕ КОЈ СЕ НАДЕВААТ НА БОГАТСТВО!

Евангелие по Лука 18 – ред 24... А кога Исус го виде таков, рече: „Колку тешко ќе влезат во Божјото Царство, ОНИЕ КОЈ ИМААТ БОГАТСТВО .

Ред 25 ...Полесно и не камилата да мине низ иглени уши отколку на БОГАТАШ КАПИТАЛИСТ да влезе во Божјото Царство ............( НУЛА ..ЗИРО ПОИНТ ....НИТУ ЕДЕН )

Евангелие по Матеј 6 – ред 19 ...Не СОБИРАЈТЕ СИ БОГАТСТВА НА ЗЕМЈАТА , каде што молецот и рѓата ги уништуват, и каде што крадци поткопуваат и крадат;

Послание на Јаков 2 – ред 6....Не се ли БОГАТИТЕ – КАПИТАЛИСТИТЕ тие што ве УГНЕТУВААТ – ИСКОРИСТУВААТ - ЕКСПЛОАТИРААТ и ве влечат по судови .

Дела апостолски 4 – ред 32 .........А народот кој ПОВЕРУВА имаше едно срце и една душа и НИКОЈ не велеше дека нешто од неговиот ИМОТ Е негово , туку се им беше ЗАЕДНИЧКО (самоуправна општествена сопственост )

3) ......РЕЛИГИОЗНИТЕ ЕЛИТИ..............................

Евангелие по Лука 22 - ред 2 Свештеничките главатари и книжниците -(толкувачите на стариот завет кој им гарантирале на Евреите вечен живот со Суетниот Мојсеев закон) размислуваа како да Го УБИЈАТ ; но се плашеа од народот.

Евангелие по Марко 8 – ред 31 И почна да ги учи дека Човечкиот Син треба да пострада многу и да биде отфрлен од Старешините, Првосвештениците и Книжниците; дека ќе Го УБИЈАТ и дека по три дни ќе воскресне.

Евангелие по Марко 14 – ред 1 ....Два дена пред Пасхата и до празникот на Бесквасните лебови. И главните свештеници и книжниците бараа како да Го фатат на измама и да Го УБИЈАТ

Евангелие по Марко 14 – ред 55 А првосвештениците и целиот Синедрион бараа сведоштво против Исуса, за да Го УБИЈАТ , но не најдоа.

Евреите 7 – ред 12..........Имено кога се менува Законот ( Мојсеевиот Суетен Закон бил ЗАМЕНЕТ со нов ЗАкон на Слободата – БезСуетноста ..Јаков 1 – ред 25 ) непходно се менува и Свештенството . ( ама не религиозно туку нови антирелигиозни водачи- свештенство..идеалисти )

Евангелие по Лука 16 – ред 16 ....Мојсеевиот закон и пророците БЕА ( минато свршено време ) до Јован Крстител .....- вели Исус уствари званично го УКИНУВА Мојсеевиот закон и го менува со совршена Христова Комунистичко Анархистичка Безсуетна Идеологија .

4 ) .........ПОЛИТИЧКО РЕЛИГИСКИ ПРОФИТЕРИ ...............

Овие кокетирале и со Високо Свештенство и со Владетелите .....биле некоја мешавина религиозно политичка што партја што религија (секта поточно )

Им се додворувале на сите и биле меѓу најгрлатите и големи хушкачи да се ликвидира Христ . Ѓоамити многу побожни и религиозни а доста од нив биле и пагани а си ќарувале и политички поени се мотале со власта но биле против фарисеите .
Биле познати како ИРОДИЕВЦИ

Евангелие по Јован 7 – ред 1 ........Потоа Исус одеше по Галилеја , бидејќи не сакаше да оди низ Јудеја , зошто Евреите го бараа за да Го уништат .

Евангелие по Марко 3 – ред 6 ....А фарисеите кога излегоа , веднаш се советуваа со ИРОДИЕВЦИТЕ против него , за да го УНИШТАТ

Евангелие по Марко 12 – ред 13 Тогаш испратија некои од фарисеите и иродовците, за да Го фатат во збор.
Ре 14 .....Треба ли да му се дава ДАнок на цезарот или не ? Да даваме или да не даваме ?

Евангелие по Матеј 22 – ред 16 ...И Му ги испратија своите ученици, заедно со Иродиевците, за да Му речат: „Учителе, знаеме дека си вистински и дека во вистина ги учиш луѓето на Божјиот пат, и не ти е грижа од никого, зашто не гледаш на лицето на луѓето.
Ред 17 ..дали е според законот а му се дава ДАНОК на цезарот

Иако непријатели сепак околу ликвидацијата на Христ брзо се договориле .

Ништо чудно Оти Христ бил и против нив . Ќарувале политички поени на религиска основа .

5 ) ...... РЕЛИГИСКИ БИЗНИС ПРОФИТЕРИ .................

Евангелие по Матеј 21 – ред 12 .......Тогаш Исус влезе во Храмот и ги истера сите што купуваа и ПРОДАВАА во Храмот па им ги преврте масите на менувачите на пари и тезгите на продавачите на гулаби ...па им рече ...вие го направивте разбојничко дувло .

Дела на апостолите 19 – ред 24 , 25 , 26 , 27

Имено еден човек по име Димитар ФИЛИГРАНИСТ изработуваше сребрени Артемидини светилишта и на занаетчиите им донесуваше значителна печалба , откако ги собра нив и работниците со слични знаети ( сликари , вајари , резбари итн )им рече : Мажи вие знаете дека нашата благосостојба доаѓа од оваа работа , а гледате и слушате дека дека овој Павле не само во ефес туку речиси во цела Азија убеди и одврати големо множество луѓе велејќи им дека богови нацртани – изделкани - направени со раце не се богови Впрочем не постои опасност само нашиов занает да биде презрен туку и храмот на големата божица Артемида ќе се смета за ништожен и ќе му се наштети на величието на онаакоја ја почитува СЕТА Азија

Ред 28 ..кога го чуја тоа полни со гнев врескаа.....................

весник Дневник сабота 18 април 2009 год

Веронауката ги разгоре страстите

И честитки и навреди стигаат на сметка на Уставниот суд, откако одлучи дека на веронауката не и' е место во државните училишта. МПЦ и ИВЗ, но и партијата на власт се во офанзива. Целта на нападите е Уставниот суд кој, според нивното толкување на одлуката што ја донел, не е брана од неуставни решенија и заштитник на демократијата, туку последниот бастион на комунизмот. Загрижените верски заедници, кои поради одлуката на Судот ќе изгубат работни места за нивните кадри во државните училишта, и ВМРО-ДПМНЕ, најавуваат дека ќе бараат начин веронауката да остане во јавното школство. Во тие најави се оди дури и до идејата за ИЗМЕНА на на членот 19 од Уставот, кој го сметаат за пречка за нивните напори ПО СЕКОЈА ЦЕНА ДА ГИ СПОЈАТ ДРЖАВАТА и Црквата

Поглаварот на МПЦ г.г.Стефан, кој вели дека заедно со другите верски заедници по празниците ќе бара начин и место да се обжали одлуката на Уставниот суд, бидејќи била спротивна на волјата на речиси 70 отсто на учениците кои избрале да учат веронаука. Притоа, тој не се осврна на начинот на кој беше направен „изборот“, кога учениците и нивните родители со закон БЕА ПРИНУДЕНИ да " избираат " меѓу веронаука и историја на религии, а во практика во многу училишта изборот поради „кадровски причини“ беше сведен само на веронаука.
.
.
.
.
.
Натали Н.Сотировска, Анета Тодеска

Vie ateistite slobodno soberete se zaedno so muslimanite, homoseksualcite, komunjarite, katolicite i sve drugo sto tolku sakate evropski vrednosti i zakoni pa pravec da fatite vo evropska unija i nas makedoncite so pravoslavna vera da ne ostavite veke ednas na mir.

весник Дневник сабота 18 април 2009 год

Веронауката ги разгоре страстите

И честитки и навреди стигаат на сметка на Уставниот суд, откако одлучи дека на веронауката не и' е место во државните училишта. МПЦ и ИВЗ, но и партијата на власт се во офанзива. Целта на нападите е Уставниот суд кој, според нивното толкување на одлуката што ја донел, не е брана од неуставни решенија и заштитник на демократијата, туку последниот бастион на комунизмот. Загрижените верски заедници, кои поради одлуката на Судот ќе изгубат работни места за нивните кадри во државните училишта, и ВМРО-ДПМНЕ, најавуваат дека ќе бараат начин веронауката да остане во јавното школство. Во тие најави се оди дури и до идејата за ИЗМЕНА на на членот 19 од Уставот, кој го сметаат за пречка за нивните напори ПО СЕКОЈА ЦЕНА ДА ГИ СПОЈАТ ДРЖАВАТА и Црквата

Поглаварот на МПЦ г.г.Стефан, кој вели дека заедно со другите верски заедници по празниците ќе бара начин и место да се обжали одлуката на Уставниот суд, бидејќи била спротивна на волјата на речиси 70 отсто на учениците кои избрале да учат веронаука. Притоа, тој не се осврна на начинот на кој беше направен „изборот“, кога учениците и нивните родители со закон БЕА ПРИНУДЕНИ да " избираат " меѓу веронаука и историја на религии, а во практика во многу училишта изборот поради „кадровски причини“ беше сведен само на веронаука.
.
.
.
.
.
Натали Н.Сотировска, Анета Тодеска

Него изгледа не му е јасно дека нема приговори и жалби на одлуките на уставниот суд.

А ова протестиве??????
.......организирани од некои НВО-а...
.....нели НВО-та беа се некој си предавнички и соросоидни организации, од кај сега промената...

Vie ateistite slobodno soberete se zaedno so muslimanite, homoseksualcite, komunjarite, katolicite i sve drugo sto tolku sakate evropski vrednosti i zakoni pa pravec da fatite vo evropska unija i nas makedoncite so pravoslavna vera da ne ostavite veke ednas na mir.
Зошто воопшто мешаш вера и националност...Мислиш дека Христијанството е патентирано од македонците?
Црквата на плоштадот нема врска со македонштинта нуту пак те прави тебе поголем Македонец...немој и ти како Србите да почнеш да викаш дека сме божји народ..Ама затоа има врска со државата и непочитувањето на нејзините институции

Зошто воопшто мешаш вера и националност...Мислиш дека Христијанството е патентирано од македонците?
Црквата на плоштадот нема врска со македонштинта нуту пак те прави тебе поголем Македонец...немој и ти како Србите да почнеш да викаш дека сме божји народ..Ама затоа има врска со државата и непочитувањето на нејзините институции
Na ovie prostori prvin narodot ja prifatija verata, dovolno e kazano.

Na ovie prostori prvin narodot ja prifatija verata, dovolno e kazano.
Извини ама не рабрав што си сакал да кажеш...
Ама дека се работи за национализам а не за вера зборува и Ивица Георгиевски....пратеник

Антихристи и масони, комунисти, овој или оној
шират сатански фрази
со цел да не поразат
е мој народе, е мој народе.

Не за друго туку затоа што дефинитивно пред да ја стави песнава на фејсбук..не ни помислил што кријат зборовите..во случајот важи правилото.........колку мозок толку музика

Него изгледа не му е јасно дека нема приговори и жалби на одлуките на уставниот суд.

А ова протестиве??????
.......организирани од некои НВО-а...
.....нели НВО-та беа се некој си предавнички и соросоидни организации, од кај сега промената...
da be i jas toa se cudam ....menjaat strana ovie od NVO

Извини ама не рабрав што си сакал да кажеш...
Ама дека се работи за национализам а не за вера зборува и Ивица Георгиевски....пратеник

Антихристи и масони, комунисти, овој или оној
шират сатански фрази
со цел да не поразат
е мој народе, е мој народе.

Не за друго туку затоа што дефинитивно пред да ја стави песнава на фејсбук..не ни помислил што кријат зборовите..во случајот важи правилото.........колку мозок толку музика
Ne od sto go sakam i slusam Thompson ali ima tekstovi vo pesnite sto mnogu fino objasnuvat stvari i kaj nas. Toa sto go postira gore e celosna vistina. Ama ima i drugo nesto:

Istok, Zapad, svatko brani svoje,
a ja ne smijem ono to je moje
oduvijek.
Jedini moj svijet.

I samo zato, za njih sam fasista,
a nikad nisam htio tudje nista,
samo nju,
zemlju slobodnu.

U eteru lazu, obmanjuju ljude,
tako lako pravednima sude.
Jesam kriv,
zato sto sam ziv!

Domoljublje prozvali fasizam,
tako brane njihov komunizam.
Prozirna
demagogija!

Citaj i razberi.

Ps. Sakav da kazam deka bevme prv narod vo evropa sto dobrovolno ja primavme hristijanskata vera i prvata zena hristijanka beshe makedonka Lidija.

Ne od sto go sakam i slusam Thompson ali ima tekstovi vo pesnite sto mnogu fino objasnuvat stvari i kaj nas. Toa sto go postira gore e celosna vistina. Ama ima i drugo nesto:

Istok, Zapad, svatko brani svoje,
a ja ne smijem ono to je moje
oduvijek.
Jedini moj svijet.

I samo zato, za njih sam fasista,
a nikad nisam htio tudje nista,
samo nju,
zemlju slobodnu.

U eteru lau, obmanjuju ljude,
tako lako pravednima sude.
Jesam kriv,
zato sto sam iv!

Domoljublje prozvali fasizam,
tako brane njihov komunizam.
Prozirna
demagogija!

Citaj i razberi.

Ps. Sakav da kazam deka bevme prv narod vo evropa sto dobrovolno ja primavme hristijanskata vera i prvata zena hristijanka beshe makedonka Lidija.

Стиховите се излив на чист фашизам..и одаѓаат од истиот човек кој повика на судар на плоштад..

Инаку за Лидија.. симптоматично ако се земе впредвид дека Лидија е од Тијатира(Мала Азија) била прселена во Филипи и уште посимптоматично е дека била ортодоксна еврејка пред да го прифати Христијанството..

Стиховите се излив на чист фашизам..и одаѓаат од истиот човек кој повика на судар на плоштад..

Инаку за Лидија.. симптоматично ако се земе впредвид дека Лидија е од Тијатира(Мала Азија) била прселена во Филипи и уште посимптоматично е дека била ортодоксна еврејка пред да го прифати Христијанството..
Imashe evreji sto go prifatija Isus kako sin Bozji i ne gledam kaj e problemot sto vlegoa vo hristijanskata vera.
Nitu podrzavam ili shiram ustashka propaganda tuku sakam da ti kazam deka site imat pravo na drzava i vera samo kaj nas treba e da si sram makedonec od pravoslavna vera.
Kade vo stihovite ima fashizam?

Imashe evreji sto go prifatija Isus kako sin Bozji i ne gledam kaj e problemot sto vlegoa vo hristijanskata vera.
Nitu podrzavam ili shiram ustashka propaganda tuku sakam da ti kazam deka site imat pravo na drzava i vera samo kaj nas treba e da si sram makedonec od pravoslavna vera.
Kade vo stihovite ima fashizam?
Да не навлегувам во религиски распарави..Лидија била ортодоксна еврејка..колу македонци во тоа време биле со еврејска вероисповед пред Павле да дојде овде? И истата се поврзува со Макеоднија само заради тоа што Тиатира била Македонска колонија...
Инаку само во православието верата и државата се поистоветуваат....Христијанството пак не познава расни, полови и други поделби..значи првото се коси со второто..
Што се однесува до стиховите доаѓаат од човек кој отворено збворува и ги брани вредносите на националистите во Хрватска(усташите)..ако тоа тебе не ти е фашистичко...Проблемот е што нашата реалност е друга..храмовите се празни...а сите се чукаат по гради со верата... и песната воопшто не ја отсликува вистинската состојба во државата..која е рамна на мртвило..од верска перспектива..не поради тоа што некој е против црква на плоштадот туку поради скриените агенди за тоа..

-Crkvata i te kako potreben element za narodot.Toe e cvrst i konzervativen element

-Deneska e Veligden ne znam kako postoj uste nekoj vo parlamantot koj saka da go unisti hristijanstvoto.....Nie sakame da gi ispolnime nasata kultura povtorno so hristijanski duh...Nie sakame da gi izgorime site nemoralni neodamnesni slucki vo literaturata,filmovite vo kratki crti sakame da go izbrisime toj otrov na bludnosta koj e rezultat na razvratnistvoto i liberalot ovie posledni godini

Vo ovoj cas jas bi go prasal Gospod Bog samo ova: Dali saka kako i vo minatoto da ni dade blagoslov za nasata rabota i akcija,da ne zastiti od lazna gordost i kukavcko sluzenja,da ni izvede na prav pat koj mu e odreden na Makedonskiot narod i da ne zastiti od nasilstvo i opasnost. Jas sum ubeden covekot koj e sozdaden od Bog treba da zivee vo sklad so negovata volja,vo dlabocinata na nasata dusa e i nasata vera nie ne mozeme toa da gi izmenime.
Nikoj ne moze da ja izmene svetskata istorija ili istorijata na narodot osven ako e po Bozja potreba i blagosloveno od nego.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom