Религијата како инструмент за политичко државен Маркетинг

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
Да не навлегувам во религиски распарави..Лидија била ортодоксна еврејка..колу македонци во тоа време биле со еврејска вероисповед пред Павле да дојде овде? И истата се поврзува со Макеоднија само заради тоа што Тиатира била Македонска колонија...
Инаку само во православието верата и државата се поистоветуваат....Христијанството пак не познава расни, полови и други поделби..значи првото се коси со второто..
Што се однесува до стиховите доаѓаат од човек кој отворено збворува и ги брани вредносите на националистите во Хрватска(усташите)..ако тоа тебе не ти е фашистичко...Проблемот е што нашата реалност е друга..храмовите се празни...а сите се чукаат по гради со верата... и песната воопшто не ја отсликува вистинската состојба во државата..која е рамна на мртвило..од верска перспектива..не поради тоа што некој е против црква на плоштадот туку поради скриените агенди за тоа..

Што има лошо во тоа што е националист и усташ.
Во Србија се четниците
Во Албанија балистите
Во Хрватска усташи
Во Македонија не е дефинирано и затоа се комунистите на власт насекаде во државата ама лека полека минува и тоа

Во Србија се четниците
Во Албанија балистите
Во Хрватска усташи
Во Македонија не е дефинирано и затоа се комунистите на власт насекаде во државата ама лека полека минува и тоа
A vie ne ste nacionalisti ako toa pomisluvash nitu ste vie tie sto ke ja vodat makedonskata nacionalna kauza.

Во Србија се четниците
Во Албанија балистите
Во Хрватска усташи
Ццц..кој одбор...сите со пушка во рака ќе ја бранат светата црква...се верник до верник..ајде собирно место Месина

Ццц..кој одбор...сите со пушка во рака ќе ја бранат светата црква...се верник до верник..ајде собирно место Месина

I da znaes deka si vo pravo so tolku Krstonosci mozeme komotno da otvorime Treta Krstonosna Vojna i povtorno Erusalim da stane Hristijanski grad.

Zali boze takvi vernici i Krstonosci koi sekakvi zverstva bi cinele za svojot BOG!!!!!!!!!!!

A vie ne ste nacionalisti ako toa pomisluvash nitu ste vie tie sto ke ja vodat makedonskata nacionalna kauza.

А кој ке ја води Македонската национална кауза?Љупчо?
Дај ке те молам да бидеме реални и барем во едно да бидеме единствени против комунистите без разлика дали си Вмро Дпмне, Народна или Тмро.Ако си Тмро тогаш треба да знаеш дека твојот лидер Шехтански е дел од коалицијата на Груевски

А кој ке ја води Македонската национална кауза?Љупчо?
Дај ке те молам да бидеме реални и барем во едно да бидеме единствени против комунистите без разлика дали си Вмро Дпмне, Народна или Тмро.Ако си Тмро тогаш треба да знаеш дека твојот лидер Шехтански е дел од коалицијата на Груевски

Lele Lele se koj od koj!!!!!!!!

Se lider do lider ne se znae koj povekje storil za Makedonija!!!!!!!!

HAHAHAHAHAHA aj be ne me nasmevajte vi se molam!!:pos2::pos2::pos2:

Изгледа Уставниот суд и правната држава никој не ги чешла..утре ќе ни ја будат свеста...како во едно не така далечно минато..само наместо со сирени сега со ѕвона..

МПЦ и натаму ќе бара верско образование

Македонската православна црква и понатаму ќе бара верското образование да биде дел од образовниот систем во Република Македонија.

Црквата најави дека утре напладне „ќе се огласат црковните камбани, со цел да се разбуди свеста на оние кои се обидуваат да го отргнат Бога од децата“.

„Секуларноста не подразбира исклучување на Црквата од животот на државата, туку взаемна соработка кога тоа е од обостран интерес, а веронауката е продолжување на нашата традиција на добар однос меѓу Црквата и државата, а за доброто на нашите граѓани и верници“, се наведува во реакција на МПЦ по одлуката на Уставниот суд за укинување на веронауката.

„Веронауката не претставува верска пропаганда ниту, пак, имаше за цел од децата да направи верници и особено не верски фанатици, туку само да им ги даде основните вистини за верата и Црквата“

Извор http://www.makfax.com.mk/mk-mk/Details.aspx?itemID=3426

Sega kukash pravna drzava deka nema a koga sednale tie sto pishea so nozevi na makedoncite vo sobranie imalo a?:tapp:
Mi puknaa glavata veke od takov izrod od narod sto sme, za kur postoime.

Sega kukash pravna drzava deka nema a koga sednale tie sto pishea so nozevi na makedoncite vo sobranie imalo a?:tapp:
Mi puknaa glavata veke od takov izrod od narod sto sme, za kur postoime.
Каква врска има тоа со темата?

Токму поради 200 вероучители и нивни роднини се бламираме пред Европа но и пред светот.Веронауката може на доброволна база како изборен предмет да се обавува во сите цркви,џамии,синагоги.....Вероучителите ќе дадат мислење за секое дете посебно на крајот од школската година.Се разбира дека личниот доход на вероучителите ќе им го исплаќаат верските заедници кој ќе ги организираат споменатите изборни верски науки на децата.За успешно остварување на таа цел верските заедници само нема да купат по еден блиндиран џип или друго луксузно возило за нивниот “старешина“ во годината.:toe:

Ne od sto go sakam i slusam Thompson ali ima tekstovi vo pesnite sto mnogu fino objasnuvat stvari i kaj nas. Toa sto go postira gore e celosna vistina. Ama ima i drugo nesto:

Istok, Zapad, svatko brani svoje,
a ja ne smijem ono to je moje
oduvijek.
Jedini moj svijet.

I samo zato, za njih sam fasista,
a nikad nisam htio tudje nista,
samo nju,
zemlju slobodnu.

U eteru lazu, obmanjuju ljude,
tako lako pravednima sude.
Jesam kriv,
zato sto sam ziv!

Domoljublje prozvali fasizam,
tako brane njihov komunizam.
Prozirna
demagogija!

Citaj i razberi.

Ps. Sakav da kazam deka bevme prv narod vo evropa sto dobrovolno ja primavme hristijanskata vera i prvata zena hristijanka beshe makedonka Lidija.

ova pesna treba sekoj da ja znae i da ja pee duri i na son.

Абе ајде глупости живи,уствари ова и не е најголема глупост,повеќе ми е за саатот кај стара железничка шо ќе свири песни од Тоше:pos2::pos2::pos2::pos2:Јооој мори мајко што си ме родила да гледам вакви глупости.Да се навратам на темата,добро ај христијански народ сме,се тоа убаво,ама да тресат глупости по телевизија овие вернициве,да се бунат дека детето им учи дека настанало од мајмуни,ајде бе нека стаат веронаука,ама да укинат биологија,па Македонија нека функционира само од правници и економисти.Што сакаат да постигнат со ова?!?!?!А вмро како си игра на емотивна карта де сме антички македонци де сме верници,оооо да не беше науката сеуште ќе бевме ембриони во еволуција.

Вербата во Бога кај Македонците не се стекнувала,таа им е вродена!:toe:

убо кажа брат

жал ми е шо се накотија премногу од тие изродите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom