Крај на верското образование во училиштата

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
кај беа кога 300 000 луѓе од 1990 год до денес беа ликвидирани
отпуштени на улица да умрат само за шака Криминалци - Приватизери
Навистина, каде беше тогаш Уставниот Суд. И ова чудо со поништувањево ќе е за 3 дена. И се ќе си биде по старо.

Основните религиозни постулати треба да се пренесат, на кој начин тоа е веќе дискутабилно; претпоставувам дека на мали дечиња тоа би тербало да им биде презентирано преку „некој дополнителен час“, само за тие што се заинтересирани (преку родителите). Според мене, веронауката е дел од домашното воспитание и не може некој да ме натера детето да ми учи религиозни песни ако сум атеист и др. по атомска физика а ќе го убедуваат дека Господ е створител!?!!?
(ова не значи дека на Велигден треба вака лошо да звучи)
Се е право на избор а се вадам од памет од наметнати мислења и решенија кои важат ден-два или месец.

Се е право на избор а се вадам од памет од наметнати мислења
Да прашам дали некој знае. Ова за веронаука и историја на религии дали беше обврзно да се посетува, дали можеше да се направи избор меѓу едното или другото и дали можеше и да не се посетува воопшто. Мислам дека право на избор имаше, да не се даде друга претстава за оваа тема.

koga im treba relaksacija na opstestvovo togas istot bara od vladici i odzi da frlat po nekoj zbor za tolerancija i da se glasa mirno na primer. KOga se zapocnuvaat gradbi gi vikaat istite verski dostoinstvenici da dadat blagoslov za istoto, togas naednas na ateistive im e galje za sekularnost.
vo mnogu zemji vo sudskite postapki prilikom svedocenje rakata se stava na biblija.
niz istorijata pak nasa crkvata bila i utociste na nasiot opstanok...od sekogas bila nerazdvoen del od makedonskoto tkivo.

МАКЕДОНИЈА Е СПОМНАТА 28 ПАТИ ВО БИБЛИЈАТА.

ДА ЗНАЕЛ ТОЈ ШТО ЈА ПИШУВАЛ ДЕКА ВАКА ЌЕ БИДЕ ВООПШТО НЕМА ДА ЈА СПОМНУВАЛ.

koga im treba relaksacija na opstestvovo togas istot bara od vladici i odzi da frlat po nekoj zbor za tolerancija i da se glasa mirno na primer. KOga se zapocnuvaat gradbi gi vikaat istite verski dostoinstvenici da dadat blagoslov za istoto, togas naednas na ateistive im e galje za sekularnost.
vo mnogu zemji vo sudskite postapki prilikom svedocenje rakata se stava na biblija.
niz istorijata pak nasa crkvata bila i utociste na nasiot opstanok...od sekogas bila nerazdvoen del od makedonskoto tkivo.
Ај па може и ќе го смени Уставот Груевски па пак ќе биде нераздвоен дел од македонското ткиво.
Дотогаш... :kafe:

i da ne go smeni za vistinskite makedonci toa ostanuva zasekogas taka.
Ме сфати дека зборував за веронаука, цркви по плоштади, и слично што се судира со Уставот а не за личните чуства на граѓаните, тие никој не може да ти ги одземе.

ajde kluc na ovaa tema....sosem ustavna i pravilna odluka na ustavniot sud

ako sakate veronauka i drugi red raboti ajde na referendum da ja eliminirame sekularnosta na drzavata . VMRO moze da sobere 150000 potpisi za 6 casa

ajde kluc na ovaa tema....sosem ustavna i pravilna odluka na ustavniot sud

ako sakate veronauka i drugi red raboti ajde na referendum da ja eliminirame sekularnosta na drzavata . VMRO moze da sobere 150000 potpisi za 6 casa
mnogu mi e merak so lociras koj ja podrzxuva nasata crkva

pa skoro sekoj makedonec ja podrzuva nasata crkva,jas ne gi podrzuvam promotorite na crkvata ,bogatite popovi so dzipovi,nedvizen imot od milioni evra, saloni za masazi , milionski smetki

ako e taka sto se raduvate na odlukava na ustaven?

sekoj eden koj pravi grev makar i vladika esapot gore ke go dava, crkvata e institucija a ne delanie na subjekti.

ako e taka sto se raduvate na odlukava na ustaven?

sekoj eden koj pravi grev makar i vladika esapot gore ke go dava, crkvata e institucija a ne delanie na subjekti.
koj se raduva ? tuka e jasno i glasno deka ustavnata odluka e ustavna i pravilna i se cisto kako solza kako bel den.Za da pomine ova treba da se smeni ustavot ...referendum,dvotretinsko mnozinstvo i nekoi drugi opcii ..zatoa ne mora poveke da se komentira na ovaa tema

Да прашам дали некој знае. Ова за веронаука и историја на религии дали беше обврзно да се посетува, дали можеше да се направи избор меѓу едното или другото и дали можеше и да не се посетува воопшто. Мислам дека право на избор имаше, да не се даде друга претстава за оваа тема.

И да имало можност за избор помеѓу веронаука и историја на религии, тоа не е вистински избор. Некој можеби сака да учи историја на науки а не на религии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom