Алкександрос Маљас: На маса е „конечно добар предлог“ за името

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување
A дали некој знае што точно содежи предлогот?

Sto i da sodrzi...mora da e dobar...oti za da ima nekakvi skrieni caki...bi moralo da bidi RSM...a ova e SRM...ti teknuva?

Од кај знаеш дали е добар кога појма немаш, што се бара...

Не ве разбирам навистина...

Алкександрос Маљас: На маса е „конечно добар предлог“ за имет

Е па гејски куме Маљас, а бе ти праша ли прво дали некој воопшто сака кум. А да се распрашаш по тоа историјата наназад, па да видиш ти дека крштевањето наше е одамна завршено. Да те потсетам, колку да знаеш нашето име е МАКЕДОНИЈА!

П.С. Стави си една:kesa: и направи си една:drk:. После тоа пак прошетај низ историјата и пак стави си :kesa: направи си една :drk:. После тоа...
И ако не сфатиш ништо стави си :uvo: и слободно:salut:.

Не е точно тоа што го пишуваш. Ние преговараме со Грција а не со светот. Ако Грција прифати (дај боже) да употребуваме Република Македонија пред сите освен за нив (како сакаат тие нека не викаат ич не ми пречи ) нема логика и другите земји да не го прифатат тоа што Грција го прифатила.

Кој к*р фактор е Грција да каже какво име ќе употребуваме во светот?????????
Република Македонија е признаена под уставно име од 122 држави.

И како можеш да пишеш:како сакаат гејцине,така нека не викаат:tapp:
Јас колку што знам НИЕ СМЕ ГРАЃАНИ НА МАКЕДОНИЈА и не може да ти биде сеедно како ќе те викаат гејците.Или може????:nerv:

Не може и не треба ни да биде сеедно како јужните ќе не викаат.

Отстапување од наша страна за тие да ни се обраќале како сакаат (демек не како Македонци) - е ограмна отстапка спрема една вештачка држава и нација која што има за цел да не збрише.

Мене ми е јасно дека одиме на “двојна формула’’, но каде е компромисот тука?!
Ајде и јужните нека потпишат за и ние да им се обраќаме како што сакаме, но не како Грци/ја?!

Одличен пост Bratot!

Athens afraid for its position after Macedonian elections

http://www.focus-fen.net/index.php?id=n177752

:helou:

Германците најубаво знаат што значи “ОСТДОЈЧЕ“,таа фраза остана до ден денес како навредлива за милиони Германци и покрај обединувањето на поранешна Источна Германија во една заедничка држава.Така и за нас ќе следи една голгота доколку прифатиме Северна Македонија како име на нашата држава.Без разлика дали некој ви сугерира вакво име како компромис или “идеална прилика“ вистината е дека ќе станеме граѓани од втор или трет ред дури и на Балканот,не само во Европа.:toe:

“Северна Македонија’’ не претвара во Северномакедонци кои зборуваат северномакедонски јазик.

Било каква придавка или додавка на нашето име ни го менува и името и идентитетот!

“Северна Македонија’’ не претвара во Северномакедонци кои зборуваат северномакедонски јазик.

Било каква придавка или додавка на нашето име ни го менува и името и идентитетот!

Слично е и со додавка.Треба да се внимава и на единственото можно решение во вакви прилики,а тоа е двојната формула кога треба од Атињаните да се бара споделен компромис за употреба на нивното име како што ние ќе им го одбереме,доколку тие ни го одберат нам за билатерална употреба.:toe:

Значи ако се преселиш утре во Грција тогаш си Грк, во бугарија Бугарин, автоматски кај и да се преселиш стануваш тоа по националност?

Jas licno ne sum za promena na imeto od pricina sto moe suevereno pravo e da se narekuvam kako sto sakam i tocka mozda izgleda moevo razmisluvanje kako detski kapric ama ne sakam bre nekoj da mi nametnuva so uceni nesto sto mi e zagarantirano so zakon .

ГЛЕДАМ СЕ УШТЕ КОМЕНТИРАТЕ.

АБЕ ОВОЈ ПРЕДЛОГ Е ОТФРЛЕН ОД НАША СТРАНА.
ШТО СЕГА ЌЕ ТРАСКАМЕ ЗЕЛЕНИ НА ПРАЗНА СЛАМА.

Не може и не треба ни да биде сеедно како јужните ќе не викаат.

Отстапување од наша страна за тие да ни се обраќале како сакаат (демек не како Македонци) - е ограмна отстапка спрема една вештачка држава и нација која што има за цел да не збрише.

Мене ми е јасно дека одиме на “двојна формула’’, но каде е компромисот тука?!
Ајде и јужните нека потпишат за и ние да им се обраќаме како што сакаме, но не како Грци/ја?! Компромсот е во тоа што треба да не ги навредуваме , зошто многу биле навредени . Они да не викаат како сакаат а за цел свет да бидеме МАкедонија . Ама решение ќе видат К'Р . :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom