Алкександрос Маљас: На маса е „конечно добар предлог“ за името

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде, ајде не се срами...кажи си го и вашиот услов.....
Ние винаги сме велили дека доржиме на добрососедски односи,услов немаме.Ти мислиш различно?
Проблема за името е услов на ГР.Нови и нови услови ке идат и те се знаат какви ке са,но този со името си го измисли ГР.
Сакам да коментирам изjaвата - На маса е „конечно добар предлог“ за името
Шо значи конечно добар?Колкото и да е добар е различен от Македониja.Ова е факта.Тука иде прашането,дали е можно некоj политичар сам да промени името.Да прифати този "добар предлог" и да остави граганите во изненада?!
Прва стапка ком решаването е референдум во РМ.

Menjam ime za vlez u nato so moja doplata ( menjam i identitet prethodno go smeniv znameto ) :tapp:

Ние винаги сме велили дека доржиме на добрососедски односи,услов немаме.Ти мислиш различно?
Проблема за името е услов на ГР.Нови и нови услови ке идат и те се знаат какви ке са,но този со името си го измисли ГР.

Какви ќе се новите услови ,овака ти да не запознаеш како граЖданин на ЕУ?

за мене по дифолт нема добар предлог за име...ние име си имаме..едино може двојна формула за цел свет Република Македонија за Грција како што сакаат.

Какви ќе се новите услови ,овака ти да не запознаеш како граЖданин на ЕУ?
Когато започнете преговорите со ЕУ ке треба да преговорите по сите 31 глави.Там ке добиете нови услови.Еве ги и нив:
Глава 1 Свободно движене на стоки
Глава 2 Свободно движене на хора
Глава 3 Свободно предоставуване на услуги
Глава 4 Свободно движене на капитали
Глава 5 Дружествено право
Глава 6 Политика на конкуренциjaта
Глава 7 Земеделие
Глава 8 Рибно стопанство
Глава 9 Транспортна политика
Глава 10 Даночна политика
Глава 11 Икономически и валутен соуз
Глава 12 Статистика
Глава 13 Социална политика и заетост
Глава 14 Енергетика
Глава 15 Индустриална политика
Глава 16 Малки и средни фабрики
Глава 17 Наука и изследвуваниja
Глава 18 Образование и обучение
Глава 19 Телекомуникации и информациони технологии
Глава 20 Култура и аудиовизуална политика
Глава 21 Регионална политика и координациja на структурните инструменти
Глава 22 Околна среда
Глава 23 Заштита на потребителите и техното здраве
Глава 24 Сотрудничество во областа на правосудието и внатрешните работи
Глава 25 Митнически соуз
Глава 26 Надворешни односи
Глава 27 Обшта вадворешна политика и политика на безбедност
Глава 28 Финансов контрол
Глава 29 Финансови и буджетни прашаниja
Глава 30 Институции
Глава 31 Други

След като бидат затворени сите глави и получите условите,па ЕУ получи обештаниjaта и точните дати от вас,ке започне гласуване во сите парламенти на страните членки на ЕУ.Исто треба и грчскиот парламент да изгласа согласие со влизането на РМ во ЕУ.
Точно тука иде и проблема.Вие сега и да почнете главите да ги отварате и затварате,пак ке се стигне до блокада от собранието на Гр.

Ова е само патка за опипување на Македонските позиции, тоа е се'.

Маљас е познат по антимакедонското лобирање, Мисирков може подобро да потврди.

Misirkov потврдува.

Не е ни патка, бидејќи не знам чии позиции Маљас осипува сем што млати празна слама. Можеби позициите на Фрчковски, Црвенковски останатите од грчкото лоби во Македонија?

Амбасадор Зоран Јолевски јасно кажа на средбата: “Македонија мора да влезе во НАТО и ЕУ под нормални услови. Прашањето за името не спаѓа во нормални услови’’.

Што се однесува до една работа која marsovka многу ја повторува -- дека демек Американците пресекле -- единствено што направиле Американците е дека ќе обидат да се “реши работата набрзина во ОН’’. Ништо друго. Тоа го кажа Џејмс Добинс, свесен дека нема лесно да се излезе од грчката глупост.

Когато започнете преговорите со ЕУ ке треба да преговорите по сите 31 глави.Так ке добиете нови услови.Еве ги и нив:
Глава 1 Свободно движене на стоки
Глава 2 Свободно движене на хора
Глава 3 Свободно предоставуване на услуги
Глава 4 Свободно движене на капитали
Глава 5 Дружествено право
Глава 6 Политика на конкуренциjaта
Глава 7 Земеделие
Глава 8 Рибно стопанство
Глава 9 Транспортна политика
Глава 10 Даночна политика
Глава 11 Икономически и валутен соуз
Глава 12 Статистика
Глава 13 Социална политика и заетост
Глава 14 Енергетика
Глава 15 Индустриална политика
Глава 16 Малки и средни фабрики
Глава 17 Наука и изследвуваниja
Глава 18 Образование и обучение
Глава 19 Телекомуникации и информациони технологии
Глава 20 Култура и аудиовизуална политика
Глава 21 Регионална политика и координациja на структурните инструменти
Глава 22 Околна среда
Глава 23 Заштита на потребителите и техното здраве
Глава 24 Сотрудничество во областа на правосудието и внатрешните работи
Глава 25 Митнически соуз
Глава 26 Надворешни односи
Глава 27 Обшта вадворешна политика и политика на безбедност
Глава 28 Финансов контрол
Глава 29 Финансови и буджетни прашаниja
Глава 30 Институции
Глава 31 Други

След като бидат затворени сите глави и получите условите,па ЕУ получи обештаниjaта и точните дати от вас,ке започне гласуване во сите парламенти на страните членки на ЕУ.Исто треба и грчскиот парламент да изгласа согласие со влизането на РМ во ЕУ.
Точно тука иде и проблема.Вие сега и да почнете гласите да ги отварате и затварате,пак ке се стигне до блокада от собранието на Гр.

Пи.кин дим бе , оваа домашна ние одамна си ја имаме завршено ,значи на прагот на ЕУ сме :vozbud:
Него, од кај знаеш дека ќе не блокираат пешковците ? Ја па вака викам ,пешковците нема да блокираат ,ама РБ ќе почне да стенка,што викаш ?

Јас викам да не газиш на нешто што не треба бидејќи темата, која инаку е важна, се разводнува.

Се надевам дека сум јасен.

Мене искрено не ми се допаѓа ништо што им се допаѓа на педериве. Јас не сум за промена на име и сум за да се врати Беломорскиот дел на Македонија и толку од мене

Misirkov потврдува.

Не е ни патка, бидејќи не знам чии позиции Маљас осипува сем што млати празна слама. Можеби позициите на Фрчковски, Црвенковски останатите од грчкото лоби во Македонија?

Амбасадор Зоран Јолевски јасно кажа на средбата: “Македонија мора да влезе во НАТО и ЕУ под нормални услови. Прашањето за името не спаѓа во нормални услови’’.

Го слушав Зоран Јолевски и заклучив дека и самиот не знае што кажа,кој го пратил оној онака недоквакан да ни биде преговарач,па за име бе мајката,треба да бил несалам.:toe:

Официјална Атина во „Република Северна Македонија“ гледа „конечно добар предлог“, кој медијаторот Метју Нимиц најпосле го ставил на преговарачката маса со Скопје.

Ова, како што пренесува Макфакс, го оценил грчкиот амбасадор во Вашингтон Алкександрос Маљас, зборувајќи на конференција за американската политика на Балканот.
„Најпосле во преговорите со Скопје околу разликите за името на северниот сосед на масата е ставен добар предлог“, изјавил Маљас, додавајќи дека официјална Атина се залага за името „Република Северна Македонија“.

Маљас зборувал на конференцијата „Довршување на американска мисија на Балканот“, одржана синоќа во влијателниот невладин Центар за стратешки и меѓународни студии (CSIS) во Вашингтон.

На конференцијата учествувал и македонскиот амбасадор во САД Зоран Јолевски.

Главната порака испратена од собирот е дека САД треба да го задржат својот ангажман во југоисточна Европа, во интерес на стабилноста, развојот и интеграцијата на земјите од регионот во НАТО и ЕУ.
„На подрачјето на западен Балкан моментно владее мир, но повеќето земји се уште се надвор од двата потпорни столбови на Западот - НАТО и ЕУ. Потенцијалните сценарија за нестабилност налагаат потреба од реконфигурирање на улогата на САД и ЕУ, особено на планот на регионалната сигурност и економскиот развој“, оцени Јануш Бугајски од CSIS.

Посочувајќи дека САД сега имаат многу поважни приоритети од Балканот, Даниел Сервер од американскиот Институт за мир, оцени дека ЕУ треба што поскоро да ги прими во членство балканските држави.

„Потребна ни е заедничка акција на САД и ЕУ и ја повикувам Унијата што е можно поскоро да ги прими сите балкански земји, кога тие ќе ги исполнат условите“, наведе Сервер.
Super predlog...SR MK...samo da nema zadna namera...i nasive dibeci da ne poserat...

Sega mi e jasno zosto bese grabana bankata...US prati ucki da pratat poraka...a Eyp i Ypea izgleda svatija deka vo MK mozda ce dobijat so kuklata im NG...ama na svoj teren vo GR...gadno ce se zaebat...cekaat US takvi ovci...

Jok!

Само Република 123 прифаќам, евентуално нешто бинарно. Се друго треба да се отфрла уште од старт.

Grcite samite se pukaa vo noga so ova znaci deka ima severni makedonci i juzni makedonci sto znaci sepak se e toa Makedonija, isto kako severna i juzna korea ili severn irska.
Ova e bilo kako podobro od FYROM i ke moze vo idnina da se bara pravo na juzna makedonija da se obedinii so sever.

Grcite samite se pukaa vo noga so ova znaci deka ima severni makedonci i juzni makedonci sto znaci sepak se e toa Makedonija, isto kako severna i juzna korea ili severn irska.
Ova e bilo kako podobro od FYROM i ke moze vo idnina da se bara pravo na juzna makedonija da se obedinii so sever.

Дете, пукаш од наивност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom