МАНУ бара да се направи етногенеза на Македонците

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја подржувате иницијативата на МАНУ?

• Да

Гласови: 27 75,0%
  • Не

Гласови: 9 25,0%

• Вкупно гласачи
    36
ајде сеа да ти кажам на прост начин како изгледа сево ова

пред вмро и споров
Мак.индетитет се состоеше од овие компоненти и како не гледаше цел свет
1.словени (доминантен дел )
2.антички македонци

сеа

1. антички македонци сме
.
.
.
n место словени се дел(а кај некои не ни дошле од зад карпатите тоа е само друго име за македонци -братот )

Јас и пола свет :wtf?

сеа кога се претставуваш кој си и што си се претставуваш низ времето исто и во континуитет така? или грешам ?

Па тоа сакам да го кажеш.

Дека светот не знае кои сме.

Од една страна се нуди теза неподкрепена со докази, а од друга страна теза подкрепена со докази.

Е сега јас на која да и верувам?

Значи до сега сме учеле од книги кои ги пишувале сите само не Македонци за нас самите.

Е сега кога дојдоа историчари со докази и непобијни факти дали јас треба да замижам и пак да верувам во нелогичните истории кои ми ги пишувал некој друг, како тебе или да им верувам на доказите?

Ало, не знам дали имаш завршено 4 одделение, гледам не разликуваш временски историски периоди, но антички Македонци не можеме да бидеме, зошто ние не живееме во антиката. Ние можеме да бидеме само директни потомци на античките (древни) Македонци. :toe: Истава ваква грешка ја направи и Нано Ружин, кој ми остави впечаток на многу неук и неинтелегентен човек :kesa:

:pos2::pos2::pos2::pos2: Има има ... првенец на клас ни беше :pos2::pos2::pos2:

Али начинот на размислување и е ....

Ако де ... и она сака на ГАГА ШОПИНГ без ВИЗА до Солун ...:duel::duel:

Оти го криеш твоето етничко потекло?! Сите ние на форумов сме толерантни кон сите етникуми и го поддржуваме нивните права.
neka mi rpostat moderatorite ama ова е доказ колку само читаш и колкав ти е iq

Иначе потекло македонско :
во истата тема пишав

не туку дека има веќе одговор само што ти го скокна и почна да провоцираш
а јас само уживам да ти го трошам времето
И на темата ШТО СИ ПО НАЦИОНАЛНОСТ (т.е. си рекла марсовка по националност т.е. не ти е гајле) не си одговорила што си по националност изгледа се срамиш дури и во виртуелниот простор иако идентитетот ти е заштитен. Во тој случај од каде ти образ да кажуваш за другите кога ти самата не знаеш што си?

Ako не си сватил до сега, власите, арванитите (православните албанци) и каракачаните (грчки номади ) владејат со СДС, а ти си за СДС :helou: Што ти смета МАНУ, а не ти смета кај СДС?

Ми смета и кај нив, еве да се дополнам не се докажувам и пред Бранко и Бучко.
Ајде сеа сиктер на докажување, расчисти ја албанско-грчката наметната дилема за твојот идентитет.

neka mi rpostat moderatorite ama ова е доказ колку само читаш и колкав ти е iq

во истата тема пишав

Потекло македонско, но етничката ти припадност не ни ја разоткриваш.
Твое право да останеш етнички анонимна, а ние ќе нагаѓаме што си по народност :helou:

Потекло македонско, но етничката ти припадност не ни ја разоткриваш.
Твое право да останеш етнички анонимна, а ние ќе нагаѓаме што си по народност :helou:
тоа вшусност означува етничко потекло .....:helou:да не сакаш екој форумџија да дојде и под заклетва да каже дшто ми пуишува у лична ?

ајде сеа да ти кажам на прост начин како изгледа сево ова

пред вмро и споров
Мак.индетитет се состоеше од овие компоненти и како не гледаше цел свет
1.словени (доминантен дел )
2.антички македонци

сеа

1. антички македонци сме
.
.
.
n место словени се дел(а кај некои не ни дошле од зад карпатите тоа е само друго име за македонци -братот ) ????????????????????????????????????????????????????????

Јас и пола свет :wtf?

сеа кога се претставуваш кој си и што си се претставуваш низ времето исто и во континуитет така? или грешам ?

Јас не те разбирам, ај конкретно зошто тебе повеќе ти одговара да сме Словени, без континуитет од античко време и зошто според тебе би требало да се декларираме како Словени,а делот со Античката историја да не го потенцираме?

Тоа “доминатен“ дел погоре - избриши си го од глава.

Одговори ми на тоа, па јас ќе ти објаснам некои работи гратис.

Ми смета и кај нив, еве да се дополнам не се докажувам и пред Бранко и Бучко.
Ајде сеа сиктер на докажување, расчисти ја албанско-грчката наметната дилема за твојот идентитет.

Јас немам дилема што сум. Јас сум Македонец.
Но, грчко-албанската дилема за македонскиот идентитет ја постави СДС, откако кажа дека не сме “антички Македонци“, туку чисто словени. А во врвот на СДС не гледам прави етнички Македонци :toe:

тоа вшусност означува етничко потекло .....:helou:да не сакаш екој форумџија да дојде и под заклетва да каже дшто ми пуишува у лична ?

Не бе моме, само дискутираме бре, си праиме муабет. Лично, не ми изгледаш дека си од македонска народност, но тоа е твој проблем.

И на темата ШТО СИ ПО НАЦИОНАЛНОСТ (т.е. си рекла марсовка по националност т.е. не ти е гајле) не си одговорила што си по националност изгледа се срамиш дури и во виртуелниот простор иако идентитетот ти е заштитен. Во тој случај од каде ти образ да кажуваш за другите кога ти самата не знаеш што си?

Во контекст на муабетот најдобар одговор е песнава.

а особено од 36 секунда.

Јас не те разбирам, ај конкретно зошто тебе повеќе ти одговара да сме Словени, а не антички?

Тоа “доминатен“ дел погоре - избриши си го од глава.

Одговори ми на тоа, па јас ќе ти објаснам некои работи гратис.
мен ми одговара вистината и мене ми одговара деполитизирање на историјата и не злоупотребување

Не бе моме, само дискутираме бре, си праиме муабет. Лично, не ми изгледаш дека си од македонска народност, но тоа е твој проблем.
не туку не се осеќам така како дел од било кој етникум кој дел не ти е јасен?

мен ми одговара вистината и мене ми одговара деполитизирање на историјата и не злоупотребување

не туку не се осеќам така како дел од било кој етникум кој дел не ти е јасен?

1. Историјата која ти и јас сме ја учеле во школо е ПОЛИТИЗИРАНАТА.

2. Изјавата на Киро е ПОЛИТИЗИРАНА бидејќи Киро не е никаков нит историчар нит етнолог за да може да дава некакви “признанија“ за нечие потекло.

3. Сега се деполитизира делот од историјата кој беше користен за манипулација на народот.

И нонсенс ми е да разговарам на историски теми со некој што не верувам дека има основни познавања од истата и пробува да дискутира за работи што самиот не ги разбира.

Имаш подфорум Историја, повели и ти и сите останати скептици на реална дискусија.

МЕНЕ САМО ЕДНО НЕ МИ Е ЈАСНО.

ЦЕЛ СВЕТ СЕ ОБИДУВА ДА ДОКАЖЕ ДЕКА Е АВТОХТОН НА ПРОСТОРОТ НА КОЈ ШТО ЖИВЕЕ, ДУРИ И ЛАЖИРА ИСТОРИЈА, А САМО НИЕ СЕ ОБИДУВАМЕ ДА ДОКАЖЕМЕ ДЕКА СМЕ ДОЈДЕНЦИ.

ОТКАКО НАСТАНАЛ ЖИВИОТ СВЕТ ПО ДИФОЛТ ТОЈ ШТО Е ДОЈДЕНЕЦ ЦЕЛО ВРЕМЕ Е ОМАЛОВАЖУВАН И КОШКАН И БРКАН.

Е СТВАРНО НЕ МОЖАМ ДА ЈА СВАТАМ ЦЕЛТА НА ОНИЕ ШТО ВИКААТ ДЕКА СМЕ ДОЈДЕНЦИ.:tapp:

1. Историјата која ти и јас сме ја учеле во школо е ПОЛИТИЗИРАНАТА.

2. Изјавата на Киро е ПОЛИТИЗИРАНА бидејќи Киро не е никаков нит историчар нит етнолог за да може да дава некакви “признанија“ за нечие потекло.

3. Сега се деполитизира делот од историјата кој беше користен за манипулација на народот.

И нонсенс ми е да разговарам на историски теми со некој што не верувам дека има основни познавања од истата и пробува да дискутира за работи што самиот не ги разбира.

Имаш подфорум Историја, повели и ти и сите останати скептици на реална дискусија.
тогаш зошто фрка толку многу?
зошто политичариве нешто ми мешаат историја и гледање наназад ?
Зошто го немаш е пред тоа (добро освен со бугарите)

тогаш зошто фрка толку многу?
зошто политичариве нешто ми мешаат историја и гледање наназад ?
Зошто го немаш е пред тоа (добро освен со бугарите)

Колку ти плаќаат грциве за да зборуваш по форуми дека треба да смениме име?:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom