Владини мерки против дестабилизација

Треба да разграначиш луѓе кои се комунисти и луѓе кои го искористија комунизмот во лични цели а кои ние си ги нарекуваме комуњари еквивалент на врховисти.

Извини, морам малку да те исправам.
Комуњари е србизам во нашиот јазик, и се јавува во последниве неколку години.
Оригиналниот збор за кој ќе се сетат повеќето од луѓето е - сомунисти.
Ова влече корени од (симболично) „за сомун, а не за идеја“.

Затоа нема да мрднете ниту милиметар, вие во самата СДСМ немате критична мисла.
Ми е гајле мене дали СДСМ ќе мрдне некаде или не.

Приоритетно за државата е демаскирање на ова едноумие и овој популизам.
Тоа ти е исто како јас денес да го бранам Љубло Георгиевски.
2012 се изборите.
Па ништо чудно доколку по некоја случајност ви се врати у партија.
Се пред тој датум избори може да се добиат со политичка дестабилизација.
А политичката дестабилизација може да дојде само од општо незадоволство и критична маса.

Доколку не постои општо незадоволство и народот е задоволен од владеењето на Груевски, Чуму паниката која ја дигате ?
И сега некое име нечесно од СДСМ нема да ми кажеш, или сите се поштени ?
Зарем борбата против арамилукот што го направиле во (како што милувате да кажете) во изминативе 18 години, се сведе на една бедна кривична против Бучко и едно апсење за 250 илјади евра на Панде Лазаров ?

Како што гледам толку ќе да е.
Џаба 18 години трубење за некакви грабежи и предавства.

Ми е гајле мене дали СДСМ ќе мрдне некаде или не.

Приоритетно за државата е демаскирање на ова едноумие и овој популизам.Па ништо чудно доколку по некоја случајност ви се врати у партија.
А политичката дестабилизација може да дојде само од општо незадоволство и критична маса.

Доколку не постои општо незадоволство и народот е задоволен од владеењето на Груевски, Чуму паниката која ја дигате ?
Зарем борбата против арамилукот што го направиле во (како што милувате да кажете) во изминативе 18 години, се сведе на една бедна кривична против Бучко и едно апсење за 250 илјади евра на Панде Лазаров ?

Како што гледам толку ќе да е.
Џаба 18 години трубење за некакви грабежи и предавства.

Јас како граѓанин познавајчи ги методите на Бранко Црвенковски и тајфата околу него, ми дава за право да бидам внимателен во однос на сите активности кои ќе следат кога тој ќе се враќа.

И не ми кажа име некое од СДСМ по твој избор, кого сметаш за човек нечесен и кој не треба да е во СДСМ.
Не мора како судија да ми одговараш, туку како граѓанин.
Кого прв би осудил ?

Очигледно авторот на темата ја утнал работата.....само уште една анти/про БЦ тема....

има една многу поубава тема во економија и бизнис..отворена е од „огледало’’
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=37487

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom