Џамија на плоштад!

Џамија на плоштад нема шанси кога ќе изградат црква кај нашиот западен сосед на плоштад тогаш можеме и за кај нас да размислуваме за џамија, и јас сакам да се изгради некој голем крст во Тетово ама неможе и ова дека пола Скопје е со муслимани смешен факт ти е
Crkvi za izvoz imaat tie.

Дефинитивно на Скопје му треба еден нов комплекс на џамии, но во урбан стил за да се адаптираат на факторот време т.е. 21 век. Може некоја висококатница.

А дали сте паднале на идеја џамија на вода? На пример да плови по езеро и кој сака можит да доплива и да се поклања 2-3 пута. Ного футуристички :vozbud:

И минариња од Лего коцки. Колку си сакаш, по потреба толку ги дигаш. Заради чалам не од потреба нели?

Џамија на плоштад нема шанси кога ќе изградат црква кај нашиот западен сосед на плоштад тогаш можеме и за кај нас да размислуваме за џамија, и јас сакам да се изгради некој голем крст во Тетово ама неможе и ова дека пола Скопје е со муслимани смешен факт ти е

Ne zboruvame za nacionalnost tuku za vera , vo TE nema hristijani kolku sto vo SK ima muslimani ... i mi smeta krstot da go gledam od kade i da svrtam gllava ...

no podobro za site nas e da ne se gradi vo plostad nitu ednoto nitu drugoto zosto ako se gradi crkvata MORA da se gradi i dzamija....

i ne rekov deka e fakt , no ako ne sme pola , togas okolu pola sigurno sme ...

Ne zboruvame za nacionalnost tuku za vera , vo TE nema hristijani kolku sto vo SK ima muslimani ... i mi smeta krstot da go gledam od kade i da svrtam gllava ...

no podobro za site nas e da ne se gradi vo plostad nitu ednoto nitu drugoto zosto ako se gradi crkvata MORA da se gradi i dzamija....

Ништо не МОРА , мора само да се умре...

Многу тежок збор е тој другарице...

Вампир да не си? :)

И мене ми смета оџата кога ќе се распејува три пати на ден со тоа хорните на врв на минаре, па никому ништо.

Crkvi za izvoz imaat tie.

Во контекст на тоа не ми е јасно како тоа во Албанија огромен дел на Албанците се Христијани, а во Македонија и Косово се со мали исклучоци сите муслимани...???
Има ли за ова некое објаснување???

A зошто да не има онолку цркви/џамии колку што им се потребни на верниците?
На крај краишта, една црква или џамија е само објект без верници во него.

Мислам дека кај нас има повеќе отколку што им се потребни, бидејќи бројот на верници е многу мал.

Кога сум веќе на темава, во контекст е Среќен Великден на оние кои го слават денес.

И мене ми смета оџата кога ќе се распејува три пати на ден со тоа хорните на врв на минаре, па никому ништо.

a jas da ne sum ubila nekogo zato sto mi smeta krstot ... i zvukot na kambanite ...

a za vampir ehmm ,mozebi i sum zato pazi da ne naletis na mene.. hehe

Во контекст на тоа не ми е јасно како тоа во Албанија огромен дел на Албанците се Христијани, а во Македонија и Косово се со мали исклучоци сите муслимани...???

Си слушнал за 500 години турско ропство и ширење на исламската религија? 5то учевме тоа историја, кај бегаше ти баш тогаш од часови? :icon_lol:

koj ti kazal za toa ??... pa vo Albanija poveketo se muslimani ...

Ima.
Asimilirani se albancite hristijani tuka i vo Kosova, i vo Grcija.
Tamu ne se.
Zatoa i Enver ja ukina religijata.
Za da se odrzi zdravo nacionalnoto tkivo. :toe:

p.s. sepak i vo Albanija mnozinstvo se muslimani. Ako nisto drugo barem deklarativno.

Pet pati.
Te molam. Imaj pocit. :)

На кој му смета крстот, не мора да го гледа... На кој му смета оџата, може да се пресели Струмица, или памук за уши да си купи. Друго чаре нема. Темата е друга, не станува збор на кого му е поголем.

Ај брат шта си ми го смејал јако ејјј вампир ејј хахха..

ДиЏеј Оџа ин д' миксинг... :icon_lol:

Ај брат шта си ми го смејал јако ејјј вампир ејј хахха..

ДиЏеј Оџа ин д' миксинг... :icon_lol:

Во тандем со Слаткар и Тони Зен во позадина?:pos2::pos2::pos2:

a jas da ne sum ubila nekogo zato sto mi smeta krstot ... i zvukot na kambanite ...
Незнам зошто би ти сметал симбол. Јас не реков дека ми смета полумесечината, туку веселиот оџа.

И камбаните се дааааалеку пократки. Ако поистоветуваме, тогаш аналогијата би била попско пеење на JBL од 1500 вати три пати на ден.
koj ti kazal za toa ??... pa vo Albanija poveketo se muslimani ...
За ова да не мешам прсти, мислам дека нема да веруваш во тоа шо ќе го напишам, па повикувам некој македонец од албанскиот етнос да ти посочи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom