Протест на Плоштад Слобода

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
pa deckite od 28.03

лол ... значи целиов протест поради 5души шо лапнаа по некој шамар и клоца...

а кои беа ти дечки ...
ја као шо знам и они протестираа ?
зар они немаат право ..

а кои се тие 30+ невладини шо даваат подршка на протестов?
баш ме интересира..

протест за протест :pos2:

е овака комунистите забрануваа протести ...
со тепања и кривични за организаторите...

Go podruvam ,ne navleguvam dali ima politicka zadnina medzutoa ne znam sto mu smeta nekoja Voltaire-ova poraka iznesena na plostad na sekoj od nas.

Kraj,krajeva ovie momcive protestiraat i za Nikola i za Slavjanski od pricini sto utre mozebi edniot ke organizira Anti-Feministicki protest ,drugiot pak za Risjansko obedunivanje i mozebi ke se najdat vo slicna pozicija kako i Arhibrigadata od tie pricini ne gledam sto im smeta vakov miren protest bi trebalo i da go poddrzat ako se drzat za nekakvi ideali.

А дечките немаат право на црква ?
Во легална процедура ги добиле сите дозволи.

Иритира кога се реагира за плоштадот само од аспект на црква.
Рамстор, 25 еур/м2, чир сообраќаен во центар, секој ден поминувам од таму.

Орце Камчев исто ќе гради на плоштад, тој па цело шеталиште го зароби.

Кафичите поред кеј, узурпирано шеталиште со тенди.

И сеа црквата смета.
Осетливо е на Балканот да рчкаш по вера.

Добро и прошле.

Замисли за џамијата во Карпош 4 да се појавија што ќе беше тогаш.

А дечките немаат право на црква ?
Во легална процедура ги добиле сите дозволи.

Иритира кога се реагира за плоштадот само од аспект на црква.
Рамстор, 25 еур/м2, чир сообраќаен во центар, секој ден поминувам од таму.

Орце Камчев исто ќе гради на плоштад, тој па цело шеталиште го зароби.

Кафичите поред кеј, узурпирано шеталиште со тенди.

И сеа црквата смета.
Осетливо е на Балканот да рчкаш по вера.

Добро и прошле.

Замисли за џамијата во Карпош 4 да се појавија што ќе беше тогаш.
koj tuka spomna crkva ....tie imaat pravo za kontra protest ama bez TEPANJE

За да не се узурпира плоштадот јас предлагам да се направи нешто како што е Speakers' Corner во Hyde Park во Лондон. Нека биде во Градски парк, еве на пр кај школката или на некое друго место во парк. Така секој ќе може да си каже што сака, што го мачи и да си вежба ораторски способности.

За кои тепани и тепачи зборите?За оној во кремастиот џемпер со транспарент демек студент е ау ствари е Себо бошњакот-муслиман кој е ментално ретардиран а исто така и тој што демек го тепаше е исто така бошњак-муслиман

Сте се бореле против фашизам, против комунизам, сте се бореле за слобода, за право на свое мислење, за демократија, а сега не ви одговара некој ако мисли поинаку од вас. Многу ниско и примитивно.
Највеќе од сите на Фејсбук, Филип Петровски го подржува протестот, и тој да не е педер, наркоман, атеист или можеби е од СДСМ? Човекот видел мака од владејачката гарнитура додека тој бил студент, па дава поддршка. Срамота е да кажете дека некој ако не мисли како ВМРО тогаш е од СДСМ и обратно. Кога сите партии заедно со се албанските неможат на избори да ги соберат 50% од граѓаните.

Slavjanski ke bidam hipokrit ako ti odgovaram deka ne se ni malku vo pravo,da ne bese volku ispolitizarano bogami sum spremen za diskusija i za dokazuvanje.

Ajde prevrti go malku durbinot i reflektiraj malku podaleku sto ako ovie od Arhibrigata gi pregrbacija "Vernicite" togas ovoj protest bi ti bil OK?

Temata ne e soodvedna i ne sakam da ja razvodnuvam za protestite za crkva.

Види вака...
Јас сум мајка на две мали деца и се вадам од памет што студентите не можат да си го изнесат својот став! Не е штетен, не е тендециозен, не е обоен (или можеби е, не ме интересира); ме засега ставот и начинот на однесување на групи, групации и други параинтелектуални формации.
Јас сакам децата да ми растат со сето слободоумље кое им е загарантирано во секој минимално цивилизиран микросвет.
Да, ке ги донесам и нив, можеби ќе треба да се воспитуваат во бунтовнички дух ако не сакам да бидат претворени во локум-индивидуи!

a be na koj mu se protestira neka protestira....no sepak mislam deka site protesti poslednive 20 god se sveduvale na praznenje negativna energija....nisto konkretno

Политички пост

Пошо овде гледам партиски препукување и борба за собирање на поени кај главните овчари ваљда темата треба да заврши во политика.

требаше да знам .......................слушајте пороткалови,иаме право на протест и ќе протестираме крај а вие што сакате зборете,беше прекршено сериозно правото на протест осд огрмона спонтано собрана група ,а на властите им требаше малце потиик за да го осудат протестот а не три дена тврдеа дека тоа е морслно оправдано
пошто организаторите биле од сдсм

али сепак count me in

Еве едно малечко спамче колку да ве потсетам... посебно младите, а и сите оние кои имаат здраворазумско размислување.

Утре токму ТИ ќе треба да побараш некое твое право преку уставно загарантираното право на протест. Мислам дека нема да ти биде убаво кога ќе те разшамараат хулигани кои не го делат твоето мислење.

Ок, знаеме дека ВМРО-вците не ги подржуваат овие протести .. :)

А зошто да го поддржуваме кога е организиран од Сдс?
ВМРО-ДПМНЕ го поддржува утрешниот протест “Плоштад Слобода“

ВМРО-ДПМНЕ го поддржува утрешниот целодневен настан “Плоштад Слобода“, организиран од 30 невладини организации за зачувување на правото на различност, слобода на стил, право за слободно собирање

get

“ВМРО-ДПМНЕ го подржува целодневниот настан “Плоштад Слобода“, како израз на презентација на слободата на протестот и слободата на говорот. ВМРО-ДПМНЕ, како партија, ги подржува принципите и темелните вредности за правото на слобода на говор и слобода на протест. ВМРО-ДПМНЕ ги подржува сите активности на политичките партии, невладините организации и независните индивидуалци кои одат во насока на јакнење на демократијата и демократската свест.“, се вели во соопштението од владејачката партија, при што ги повикаа и социјалдемократите да го сторат истото.
Од СДСМ пак, велат дека тоа е лицемерно од страна ВМРО-ДПМНЕ “и преставува ефтин обид за перење на рацете на нивните партиски насилници од немилиот саботен инцидент“.
Според социјалдемократите , за вистинско јакнење на демократијата и демократската свест ВМРО-ДПМНЕ треба јавно да ги соопшти имињата и презимињата на партиските активисти кои организирано ги донесле на Градскиот Плоштад за да тепаат студенти, жени и деца. Исто така, СДСМ смета дека министерката Гордана Јанкуловска и директорот на Бирото за јавна безбедност, Љупчо Тодоровски, треба веднаш да бидат сменети од функциите, исклучување на пратеникот Ивица Георгиевски од партијата оти отворено повикувал на спречување на мирниот протест.

извор

Неусогласеност на партиските директиви? :cry:

бедно.

сите тие на протест од чаша потешко не кренале...на нива бе , па да видам дали после ќе се глупирате со представи за кавзитоталитарни жртви!.

Ти да не го водиш бирото за вработување или пак некоја статистичка агенција за протести па да знаеш кој што сработил од учесниците на протестот? За да не глумат дека се ``квазитоталитарни жртви`` оставете ги нека си протестираат ,демократско право на секој во оваа држава е да си го искаже своето незадоволство онака како што верува дека и малце ќе го сврти вниманието на јавноста, барем на неколку минути ако не повеќе.

немале право на протест! еј...дечурлана хипичка и наркоманска. урбана сељачана.

Добро бе зар само за еден протест се срушија освестувањата од владата , знаењето е сила знаењето е моќ,Македонија тоа си ти ........ ?

дечурланата која ќе протестира е роб на трендови.....

``големите`` ти кажуват дека ќе сте монета за поткусурување...а вие глава кршете прајте шо сте наумиле.

Значи конечно се согласуваш со мене дека СИТЕ протести од 90тите па навака се само жртви на големите ?:tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom