Свекрва / мајка - како ги нарекувате родителите на вашиот партнер?

• Креатор на темата Креатор на темата ragazza
  • Време на започнување Време на започнување
Знаеш како викаат... За секое добро со добро се враќа... така да... нормално ќе е ако они не те сакаат, ти да не ги наречеш мама/тато или баба/дедо... :helou:

од друга страна пак, ако сепак ги наречеш, со тек на време ќе го промениш она нивното и ќе почнат да те сакаат, за почеток би рекле: хммм.. па добро и не е толку лош/а девојката/дечкото

хехехе, филозофија малку да... хахахахаха

Колку само не е така :tapp:. Колку само ти е погршна филозофијава.

Што мислиш снаите и свекрвите кои не се поднесуваат се обраќаат на име? Не, и тие се обраќаат онака како е наложени т.е. со мамо/ќерко или како и да е. Ако некој не те сака тогаш не те сака па ако сакаш и на трепки танцувај. Зборчето мамо/тато ништо нема да смени како тие би се разнежниле затоа што ќе сфатат дека така треба по дифолт да ги нарекуваш, така што јас не се согласувам со твојава филозофија.

Да бидеме реални, ниедна снаа и свекрва не се трпат и знам сеа ќе дојдат постови од типот на мајка ми многу се сака со баба ми и сл, но неможете да ми докажете дека е така, можеби праат муабет и пијат кафе, но на ниедна мајка нема да и биде доволна жената што ќе ја земе син и и секогаш ќе и најде маана а се разбира жената тоа ќе ја вади од такт

Колку само не е така :tapp:. Колку само ти е погршна филозофијава.

Што мислиш снаите и свекрвите кои не се поднесуваат се обраќаат на име? Не, и тие се обраќаат онака како е наложени т.е. со мамо/ќерко или како и да е. Ако некој не те сака тогаш не те сака па ако сакаш и на трепки танцувај. Зборчето мамо/тато ништо нема да смени како тие би се разнежниле затоа што ќе сфатат дека така треба по дифолт да ги нарекуваш, така што јас не се согласувам со твојава филозофија.

Кај некој пали, белив ме :smir: Ама сепак, се согласувам, кај повеќето непали :) хехехе

pa ne sum mazena :) fala bogu ali na decko mi majka mu,pa ako se zeeme so decko mi majka mu ke mi e svekrva ...a za svekrvite najubo ime KROKI ( kratenka od KROKODILKA stara ) :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Господине или госпоѓо ... така сум нау4ен да им се обракам на непонатите

идиоти, клошари :wink::icon_bigg

Сеуште им персирам :kesa:

..хмм ееее сеа ме терате да мислам за иднинава...хаха...ееее незнам..си имаат име нели? ..епа по име..и сакам мене по име да ме викаа..не да ме вика ќерко..не ме родила....нејќум ќерко..сакам по име...хих:pipi:

Еј сега и вие го тупите по малку :wink:. Кој како си милува, нека си ги вика :).

Ако мене ко модерна, напредна, еманципиСАНА женска не ми смета да и викам на свекрва ми, „мама“, значи се` е можно. Си ја обожавам жената! Јес дека ми е далеку 2000 км, па од далеку е лесно да се сакаме, ама баш уживам ко ќе и се обратам така, а гледам дека она се топи. А и таа е модерна, да се разбереме :wink:. Па и маж ми, жив лигуш е злато мое убаво, и тој ја вика мојата мајка, „мамо“.

мене нема да ми смета мојата свекрва да ја викам мамо иако сум доста мала да размислувам на таа тема иако имам добивано совети кога ке се омажам да не ја викам свекрвата мамо мене тоа не ми смета и мислам дека нема да ми се изеде устата ако така ја викам:pos2:

Ne mi e jasno zosto vo ovaa nasava Makedonija uste vladee toa kako ke ja vikas ili kako ke te vika sto ako ja vikam mamo a ne mozam pred oci da ja gledam ili i posakuvam se najloso ili taa mene koja e celta na persiranjeto.A toa deka koga ke ja oslovuvas so mamo pa taa ke se nazali i ke go smeni mislenjeto odnosno ke i se javat pozitivni custva za tebe nemoj te molam ,jas ako ne ja sakam 3 pati vo sekunda kerko da mi vika dzabe i e.

сеа за сеа многу добро си стојам со мајка му,.....и она да ми е свекрва(дај боже):pos2::pos2::pos2:и која и да е друга никогаш нема да можам д и речам мамо, колку и да е добра и мила, пред се бидејќи тоа ми доаѓа како да се откажувам од мајка ми ко да и наоѓам замена, и како второ свекрвата никогаш нема да ме сака ко што си го сака син и односно како мајка, па затоа мислам дека не заслужува да ја викам мамо!!!

јас на мојата не и викам никако, не ни зборам со неа ,вистинска кучка е.
свекор ми е подобар ама далеку од тоа да го викам тате.

Свекрвами и свекор ми ги викам мамо и тато, и што бисерот ми падна?
Не, напротив баш од едно почитување пред се кон маж ми, а потоа кон нив двајца како родители негови, не е од глума или незнам дека така требало, едноставно така сакав, знам кои ми се мои родители нема да му ги превземам на сопругот, но мислам дека е во ред што ги викам така, тетко или чичко па ич не ми е својствено, или во крајна граница ај Еј ќе викам, бидејќи друга алтернатива не одговоара.

Кој како си милува но сепак мислам дека е во ред да се викаат мамо или тато највеќе од почит према мажот. Јас би ги викал бабо и дедо нели дека не иде машкото да ги вика мамо и тато барем досега не сум видел и слушнал нешто вакво. Има време и за тоа не се брзам кога ќе дојде време ќе се договориме:baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom