Свекрва / мајка - како ги нарекувате родителите на вашиот партнер?

• Креатор на темата Креатор на темата ragazza
  • Време на започнување Време на започнување
Има и еден виц!Свекрвите отишле на екскурзија со автобус и имале сообраќајка.Кога дознале снаите,сите се радувале освен една која плачела.Е сега прашањето е зошто плачела дотичната снаа?:vozbud:

Има и еден виц!Свекрвите отишле на екскурзија со автобус и имале сообраќајка.Кога дознале снаите,сите се радувале освен една која плачела.Е сега прашањето е зошто плачела дотичната снаа?:vozbud:
Дека нејзината свекрва го испушила автобусот :)

Snaa i svekrva mozat da ziveat slozno samo ako se vo razlicni drzavi :smir:.Roditelite na mojata zena gi narekuvam kako sto treba so BABO i DEDO dodeka zasluzuvaat a koga veke nema da zasluzat togas ke im najdam drugo ime?Snaite gi narekuvaat svoite svekrvi MAMO samo koga treba nesto da im se kupi,potoa ne im ni obrakaat vnimanie :pos2:

Tocno dekae toa zastareno i glupo eve jas na primer ja vikam mamo ama retko koga mora direktno da i se obratam i jas mislev nema sansi nekoja druga da ja vikam mamo ama ne biva kako ke i kazes tetko ne ide toa taka ke se uverite i sami!

:)

Свекрвата и свекорот ќе си ги викам тетка и чичко и барем искрено го мислам тоа, а не да се бламирам со она мама/тато.
:nenene: Не и апсолутно, НЕ!
Ова е смешно.
Ако свекрвата е тетка, а свекорот чичко :pos2:, тогаш што бараш да се мажиш со братучед, а?

абе мене воопшто нема да ми биде тешко да ги викам мама и тато сега за сега имам такво размислување ама можеби некогаш во иднина ке го сменам мислењето никогаш не велам никогаш

svekrvata pa duri i koja bilo druga zena na planetava ne moze da ja zameni majka mi nikogas.no ako ete nejze i pravi toa toku keif ke ja vikam mamo.isto vazi i za svekorot.seuste mi e rano da razmisluvam na taa tema

:nenene: Не и апсолутно, НЕ!
Ова е смешно.
Ако свекрвата е тетка, а свекорот чичко :pos2:, тогаш што бараш да се мажиш со братучед, а?

Ако свекрвата е мама, а свекорот е тато, тогаш што бараш да се мажиш за брат, а?:pos2:

Господе.:nesvest:

Ако свекрвата е мама, а свекорот е тато, тогаш што бараш да се мажиш за брат, а?:pos2:

Ме фати. Признавам.:kesa:
Ама сепак да се држиме до традицијата и нема ништо лошо во тоа. Чудно би било, само ако поинаку се нарекуваат (чиче, тета или на име).

Ме фати. Признавам.:kesa:
Ама сепак да се држиме до традицијата и нема ништо лошо во тоа. Чудно би било, само ако поинаку се нарекуваат (чиче, тета или на име).

Традиција драга? :)
Ако тргнуваме од тоа, дека треба да се зачува традицијата, ајде да го зачуваме она: „Таткото знае што е најдобро за своите деца“ и да им дозволуваме да не` мажат за некој што тие мислат дека е добар.

Нема ништо чудно да ги викаш чиче, тета.. Баш би било чудно ако ги викам мама и тато, а посебно зборувам за оние на кои едниот родител им е починат.

слушни керко, сети се снао...се угостуе као керка...поштовање а се терети као снаа...реалност

...и не биди буквалиста:smir:

Традиција драга? :)
Ако тргнуваме од тоа, дека треба да се зачува традицијата, ајде да го зачуваме она: „Таткото знае што е најдобро за своите деца“ и да им дозволуваме да не` мажат за некој што тие мислат дека е добар.

Нема ништо чудно да ги викаш чиче, тета.. Баш би било чудно ако ги викам мама и тато, а посебно зборувам за оние на кои едниот родител им е починат.

Чудно е признавам поготово како сто спомна ти тамарче кога едниот родител е поцинат.татко ми е починат и ми беше многу тешко на мојот свекор да му казам тато.Но собрав сили и го направив тоа и као ми беше тешко и се утепав од плачење.Ама кога видов колку многу беше среќен човекот ми се исполни срцето затоа што го цени тоа.А на свекрва ми кога и реков мамао прв пат жената ме изгушка како ќерка.Така да колку и да е тешко ако луѓето заслужуваат и го ценат тоа зашто да не:toe:

Не можам друг да викам мамо освен мајка ми. Една ми е. :) Можам да ценам, почитувам, да имам фер, коректен однос, ама мамо не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom