Дали СДСМ го губи епитетот "најголема опозициона партија"?

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
F

FilipMacedon

Гостин
Со 3-4 општини под своја контрола реално СДСМ е преслаба опозиција.Дали е можно друга партија да ги замени социјалдемократите во нивната доминација во опозицијата.??
Ваше мислење

да мислам ...
да направиме една :wink:

ма каква опозиција
4 села и 4 тро поголеми општини
и тоа го сметате за опозиција
дај не заебавајте :wink:

Па ја утнавте, треба како нив да сметата.

1200 улички и 12000 сокаци “у“ кои живее елита а “остала“ багра сељачана е на ВМРО-ДПМНЕ.

Нам ни требаат предвремени избори, опозицијата е многу јака во елитистичките улички.

Најголеми шанси да ги заменат засега имаат Албанските партии

A be i toa e mnogu sto dobija vo normalni drzavi ke dobija 10 000 glasovi.
Treba edna ultra-desnicarska makedonska partija da bide prava i zdrava opozicija.

Со 3-4 општини под своја контрола реално СДСМ е преслаба опозиција.Дали е можно друга партија да ги замени социјалдемократите во нивната доминација во опозицијата.??
Ваше мислење
Od tie 4-5 opstini...3 se se gradovi..znaci se jaki...
Dali ce bidat i natamu #2?
Ne znam...sledi formiranje novo Vmro...no kolku tie novi ce imaat glasaci na segasno Vmro...kolku neopredeleni...kolku Ldp...ne znam...mozi za 3-4g i trite partii da imaat isto glasovi...

A be i toa e mnogu sto dobija vo normalni drzavi ke dobija 10 000 glasovi.
Treba edna ultra-desnicarska makedonska partija da bide prava i zdrava opozicija.
Па со оглед на тоа што лево ориентирана партија имаме на власт сега многу логично би било да се направи десничарска партија како опозиција а СДСфиром да се избрише засекогаш.

ВМРО-Брат Љубе Црвенковски, мислам дека се венчаа.

Od tie 4-5 opstini...3 se se gradovi..znaci se jaki...
Dali ce bidat i natamu #2?
Ne znam...sledi formiranje novo Vmro...no kolku tie novi ce imaat glasaci na segasno Vmro...kolku neopredeleni...kolku Ldp...ne znam...mozi za 3-4g i trite partii da imaat isto glasovi...

Само во Струмица и Куманово имаат доминантни победи,другиве се половични победи,што значи за опозиција се преслаби.

незнам како е на ниво на Република
ама денеска ЛДП со нас со ВМРО ДПМНЕ славеа нивните советници

A VMRO - Cile, DA, CIA, ex komunjari veke e na vlast taka da sve e isto samo nego nema..:toe:

Дали може неверник да стане верник и обратно ?

За мене под поимот комуњар кој е тотална спротивност на поимот комунист-честит човек, е човек кој изградил кариера и салдо во банка врз животот на многу луѓе кои ги оставил на улица и врз пропаѓањето на сопствената држава.

Запамти едно.
Македонија нема капацитет за повеќе од 2 партии.

Љубчо Георгиевски ни беше војвода, најсвето нешто во нашата борба за Македонија.
Денеска е тој ПРЕДАВНИК и е во истата група на Бранко Црвенковски ако е овој комуњар.

Дали може неверник да стане верник и обратно ?

За мене под поимот комуњар кој е тотална спротивност на поимот комунист-честит човек, е човек кој изградил кариера и салдо во банка врз животот на многу луѓе кои ги оставил на улица и врз пропаѓањето на сопствената држава.

Запамти едно.
Македонија нема капацитет за повеќе од 2 партии.

Љубчо Георгиевски ни беше војвода, најсвето нешто во нашата борба за Македонија.
Денеска е тој ПРЕДАВНИК и е во истата група на Бранко Црвенковски ако е овој комуњар.
Ne e, i nemoze nikogas da bide zosto napravi licno predavstvo a ne nacionalno.
A do den denes toj ja ima najrealna vizija za makedonija, i toa sto davashe izjavi pred 10 godini za albanskoto prashanje sve izpadna vistina.
Gruevski i tie okolu nego nemat vrska so nekoja nacionalna ideologija, i ne gledam nikakva razlika megju niv i sdsm.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom