Влез во Европа- Ваше мислење (кои се причините за Македонија да влезе во Европа)

• Креатор на темата Креатор на темата Adrian_P
  • Време на започнување Време на започнување
Имам дебата во школо :tapp: две групи кои треба да убедат два кандидати со дебата едната група треба да ги убеди кандидатите дека Македонија треба да влезе во Евпроска унија, а другата не.
Јас сум преговарач од групата за Македонија да влезе во европска унија. Па дали ке мозе да навдете некоја причина (доколку знаете) поради која Македонија треба да влезе во Европа

Однапред благодарам
ако не можеш да се смениш..да отидеш у другата група...ја би ти препорачал ич да не идеш у школо тој ден.....најбоље ќе ти биде
позз:smir::smir:

Во школо викаш....?
Кој тоа во школите ве труе со политика...има многу попаметни работи со кои може да се занимавате...политиката надвор од школите!

Абе каква школа,ги праќаат ова агенцииве и институтиве да поднаучат нешто по форуми.:smir:

Ние, не сакаме да влеземе во Европа, не ни треба Европската култура, не ни требаат европските манири, не ни требаат европските попувања над глава. Тие нас ќе ни кажеле што ние да правиме. Ние сме зачетници на БЕЛА РАСА бе ејј, тие нас да не прашат треба, а не ние нив. Од нас тие да бараат мислење и мониторинг волонтери секако со нивни пари затоа што ние немаме волонтери кај нас се се плаќа.
Нас не ни треба култруата на европа, затоа што ние треба нив да им ја даеме нашата микс Балгаро-Србска со Арпаски(ориентални) ритмови, мислејќи дека наши биле 6/8 7/8 9/8 итн. За куро ни е нас Бетовен и Квин и Рахмањинов и Аба итн... Си имаме ни наши ѕвезди, си имаме наши ликови ние...

Едноставно нас не ни треба Европа, туку ние неа!

Никако ние во Европа, туку таа кај нас, ако ние се согласиме!

Сељо дај бе со тие никови Македонеро, Македонцки, Македонец, дај бе не срамете една силна и голема цивилизација, владеачка а не робска, дај бе најголемите ПАТРИОТИ на форум, не носат такви никови вие се сметате достојни да носите таков ник, дај гони се, оти од такви како тебе и јас патам и јас морам да гледам сурати по телевизии кој не заслужуваат такви позиции и места на кои ги испраќаат таквите како тебе.
Дај молим те не ми врти околу мене, со твоја егзистенција на форум ништо паметно немаш кажано, само пополнуваш бројка на член(тој и тој)...

Ајт таму и ти...

НЕ САКАМЕ ВО ЕВРОПА И ГОТОВО!

Кечето е античка капа токмак!

И јас сум крив, што сум ти обрнал внимание тебе, кој по ниеден критериум не си достоен да воопшто ти праам муабет. Никаков интелектуален отскок, за да воопшто ја користиш главата, која за жал освен за јадење и фризура, нема никаква намена, и да ако ти е голема, може да користи како предмет за уривање ѕидови.

Албанците не носат шалвари, и само прост идиот ќе го каже ова.

Носат ФУСТАНЕЛА или БЕЧВИ, кој исто така се антички, со ЦРНИ ГАЈТАНИ, какви што носел и самиот ХЕКТОР, како што носел и самиот ПАРТОКЛО.

И ова за тебе нејасно! Слушај, многу си паметен коа ќе читаш само и коа ќе ќутиш. Не пишуј колку да пополниш страна.

Категоричен сум против ЕВРОПА!

Podobro ke bese formulirano prasanjeto da glasese vaka: Koi se pricinite zosto Makedonija ne moze da vleze vo EU????

Ние, не сакаме да влеземе во Европа, не ни треба Европската култура, не ни требаат европските манири, не ни требаат европските попувања над глава. Тие нас ќе ни кажеле што ние да правиме. Ние сме зачетници на БЕЛА РАСА бе ејј, тие нас да не прашат треба, а не ние нив. Од нас тие да бараат мислење и мониторинг волонтери секако со нивни пари затоа што ние немаме волонтери кај нас се се плаќа.
Нас не ни треба култруата на европа, затоа што ние треба нив да им ја даеме нашата микс Балгаро-Србска со Арпаски(ориентални) ритмови, мислејќи дека наши биле 6/8 7/8 9/8 итн. За куро ни е нас Бетовен и Квин и Рахмањинов и Аба итн... Си имаме ни наши ѕвезди, си имаме наши ликови ние...

Едноставно нас не ни треба Европа, туку ние неа!

Никако ние во Европа, туку таа кај нас, ако ние се согласиме!

Точно, на Македонците не им е потребна Европа, зошто ние сме европјани и по стас и по култура.

Доволно е да учите од нас Македонците и да се угледате на нас, па да станете и вие прави европјани. :helou:

И така веќе ги зедовде бечвите и фустанелата од нас, остана уште нашата култура да ја споделите и
е видиш како се` ќе биде во ред.

Полска народна носија: БЕЧВИ

2-02-DSCF0112.jpg

goralds.JPG

Изгледа сепак Македонците се најстариот народ на светов!

Точно, на Македонците не им е потребна Европа, зошто ние сме европјани и по стас и по култура.

Доволно е да учите од нас Македонците и да се угледате на нас, па да станете и вие прави европјани. :helou:

Kakov stas, kakva kultura, kakvi bakraci!!!!

Aj be Bitushanec ne si praj ekskurzii na mozokot i spusti se malce na zemja.

Daleku e Evropa od nas i po stas i po kultura.

И така веќе ги зедовде бечвите и фустанелата од нас, остана уште нашата култура да ја споделите и
е видиш како се` ќе биде во ред.

Полска народна носија: БЕЧВИ

Изгледа сепак Македонците се најстариот народ на светов!

Европјанин не се стануе со бечвите бе пиле и со фустанелите, кои еве ти викаш биле твои, ваши, кој да, ти како албанец, тоа си го знаеш...

Сега ако сакаш да си докажуеме кој од кога ги носи, јебем му матер, крај нема да има, јас ќе ви попуштам и ќе им остаам на оние кој навистина треба да го кажат тоа.

Европа ќе одиме со Бетовен, со Моцарт, со Шекспир, со Хегел итн.
А не со бечви, иако се носија на белиот човек!, БЕЛИОТ ЧОВЕК, а не славјански! Исто како што кечето е капа на античкиот човек, исто фустанелата е на белиот човек ИЛИР.

Сеа јас знам дека ти се сака и тебе како на Џорџе, и ти да си бидиш антик, ама нема врска, ова е за Европа, и во европа не постојат сељаци... Како ....

Имам дебата во школо :tapp: две групи кои треба да убедат два кандидати со дебата едната група треба да ги убеди кандидатите дека Македонија треба да влезе во Евпроска унија, а другата не.
Јас сум преговарач од групата за Македонија да влезе во европска унија. Па дали ке мозе да навдете некоја причина (доколку знаете) поради која Македонија треба да влезе во Европа

Однапред благодарам

Ќе ја прашаш германската амбасада! Таа има визија и план!:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom