30 Day Song Challenge

• Креатор на темата Креатор на темата theTinule
  • Време на започнување Време на започнување
Листата ја ставив само како предлог :icon_mrgr:, ама ајде ќе ја тераме сега таа. Исто би било убаво да се напише по некој збор, зошто сте ја одбрале баш таа песна, за тој ден

Day#1 - your favorite song

Имам многу омилени песни, ама сепак ја избрав оваа, затоа што предходните веќе ги имам постирано. Една безвременска нумера, со преубав текст, испеана со толку емоција, секое слушање ми е вистинско задоволство.

Day #2 - your least favourite song
Немам причина зошто не ја сакам песнава. Едноставно претераа еден период ко да не постоеше друга песна. Не ми се допаѓа. Не ја сакам. Least favourite.

Повеќето од листата веќе сме ги имале ама ајде да не згасне темата а и се надевам ќе се вклучат повеќе членови:

Day#1 - your favorite song
Многу е тешко да одберам една пошто во различни периоди од животот сум имал различна омилена песна. Па еве една од омилените. Вонвременска песна, ремек дело кое никогаш не застарува, мал а многу моќен текст...

Ден #2... your least favorite song

Ќе одам со песна која ја изнаслушав пред пандемијата, песна која се повторуваше и повторуваше нарушивајќи ја академската тишина која дотогаш владееше во оваа населба. Беше проследена со завивање од страна на 50-тина пијани тинејџери, кои продолжуваа да ја завиваат на улиците до раните утрински часови. :noze:

Мислам дека имаше и натпревар кој најлошо ќе ја завива, само колку да ме нервираат!

Day #01 - Your favourite song
Уфф имам многу омилени, но оваа е една што не ми бледнее.

Day #02 - Your least favourite song
Кога се појави како "хит" пред 20тина години, едноставно не ја поднесував.

Day #03 - A song that makes you happy
Релативно стара и добра трака, на која не можам да и оддолеам во било која прилика. Едноставно ме рестартира кога ќе ја одвртам на гласно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom