3 МФЛ-Региони и Општински Лиги

Викендов некои резултати кои многу ме изненадија. Фаворизираната Бабуна од Мартолци падна пред некогаш големиот Борец сред Велес и со тоа и го препушти врвот на Викторија која не прекинува да гази. Кораб има веќе 5 бода предност на југозападот, и бидејќи нема конкуренција веќе можеме да го промовираме во нов второлигаш во идната сезона. Битката е интересна и за западот каде што Лирија и Љуботен па и Руфеја ќе се борат за втора лига. На истокот Осогово одново конкурира за првото место. Откако Тиверија го совлада со 3-0 на свој терен, струмичаниве киксираа прво кај Рудар, а сега и дома со Плачковица, па и оваа година нема што да бараат. Интересно Осогово го следи ФК Баби, клуиб за кој немам никаква информација. Е тоа што многу ме изненади е тоа што најверојатно Ѓорче ќе има ривал во групата А од северот. Алумина тепаше во Арачиново со 1-2, а за да се случи ваква победа, треба да се фрлат ненормално многу пари, а Алуминците не би ги фрлелие напразно. Баш следно коло е Алумина-Славија, па ќе видам со што всушност располага Алумина, со оглед на тоа што никој не очекуваше Ѓорче да има ривал.
Бтв Славија-Драчево 2-2 :)

Викендов некои резултати кои многу ме изненадија. Фаворизираната Бабуна од Мартолци падна пред некогаш големиот Борец сред Велес и со тоа и го препушти врвот на Викторија која не прекинува да гази. Кораб има веќе 5 бода предност на југозападот, и бидејќи нема конкуренција веќе можеме да го промовираме во нов второлигаш во идната сезона. Битката е интересна и за западот каде што Лирија и Љуботен па и Руфеја ќе се борат за втора лига. На истокот Осогово одново конкурира за првото место. Откако Тиверија го совлада со 3-0 на свој терен, струмичаниве киксираа прво кај Рудар, а сега и дома со Плачковица, па и оваа година нема што да бараат. Интересно Осогово го следи ФК Баби, клуиб за кој немам никаква информација. Е тоа што многу ме изненади е тоа што најверојатно Ѓорче ќе има ривал во групата А од северот. Алумина тепаше во Арачиново со 1-2, а за да се случи ваква победа, треба да се фрлат ненормално многу пари, а Алуминците не би ги фрлелие напразно. Баш следно коло е Алумина-Славија, па ќе видам со што всушност располага Алумина, со оглед на тоа што никој не очекуваше Ѓорче да има ривал.
Бтв Славија-Драчево 2-2 :)

Сега во Борец играат играчите што минатата сезона играа за Превалец(се бореа со Тиквеш за втора лига),пошто до пред 2 кола немаа право да играат, плус уште 3-4 искусни играчи како Марјан Нацев што играше за Прилепска Победа пред да се растури, брат му Баже Нацев, Ане Темелков коие пред 10тина години играа за Борец.
Имаат некој спонзор и гледам сакаат да влеваат и они втора лига, ама како ќе кажат одозгора така ќе биде.

Следно коло
Сабота, 02.10.2010 - 5. Matchday
15:00 h Сан Сити Волково
15:00 h Алумина Славија
Недела, 03.10.2010 - 5. Matchday
15:00 h Треска Шкендија (А)
15:00 h Лепенец Братство (Љ)
15:00 h Беса Бутел
15:00 h Драчево ССК Младинец--------,Дерби + тепачка 100% :vozbud:

Како немаше типување в кладилница за третиве лиги.Могила - Кораб 2 на сите пари.Денеска ја наместија за 2.

Следно коло
Сабота, 02.10.2010 - 5. Matchday
15:00 h Сан Сити Волково
15:00 h Алумина Славија
Недела, 03.10.2010 - 5. Matchday
15:00 h Треска Шкендија (А)
15:00 h Лепенец Братство (Љ)
15:00 h Беса Бутел
15:00 h Драчево ССК Младинец--------,Дерби + тепачка 100% :vozbud:

Мислиш на Македонија Ѓорче Петров-Шкендија Арачиново ќе биде нешто мирољубива утакмица...и таму паѓа тепачка 100%:vozbud:

Мислиш на Македонија Ѓорче Петров-Шкендија Арачиново ќе биде нешто мирољубива утакмица...и таму паѓа тепачка 100%:vozbud:
Кого ќе тепате??? :) Они на гостински терен праќаат дечишта од по 15 години да играат...
Иначе и вие и Алумина ги имате купено сите утакмици по селскиве и шпонскиве екипи, па меѓусебните дуели ќе решаваат за втоарата лига, а можеби токму и дуелите со Славија. Така да надевајте се дека во сабота ќе лапнеме бод од Карпош!

Кого ќе тепате??? :) Они на гостински терен праќаат дечишта од по 15 години да играат...
Иначе и вие и Алумина ги имате купено сите утакмици по селскиве и шпонскиве екипи, па меѓусебните дуели ќе решаваат за втоарата лига, а можеби токму и дуелите со Славија. Така да надевајте се дека во сабота ќе лапнеме бод од Карпош!

Зар само играчите се тепаат ? :)
Најавиле присуство доста Арачиновци,така да ќе биде жестоко во недела ;)

3. лига - Исток Резултати - 6 Коло

Василево Осогово 1 - 6
Бирлик (К) Каменица Саса 1 - 4
Рудар Карбинци 2 - 0
Плачковица Астибо 4 - 0
Чешиново Тиверија 0 - 3
Брегалница Инфинити Баби 0 - 0

Зар само играчите се тепаат ? :)
Најавиле присуство доста Арачиновци,така да ќе биде жестоко во недела ;)
Ѓорче-Шкендија 6-3
На трибините како помина мечот???:)

Драчево : ССК Младинец 1-2

Повредени, мртви???

Иначе во дербито на колото, алумина-СЛАВЈИЈА 0-1 по што го отпишавме противникот од борбата со Ѓорче. Иако тепаа во првите 4 кола па дури и во Арачиново, Алуминците не ни беа достоен противник, и да не беше судијата кој не уби во секој поглед резултатот ќе беше и поголем...
Бтв во минатото коло Алумина и не поминала така лесно во Арачиново. Всушност помошникот тренер на Алумина порано бил тренер на Шкендија и он ја договорил средбата, меѓутоа пола од играчите на Шкендија не знаеле за тоа...
Како што разбрав имало општа тепачка т.е. играчите на Алумина биле нападнати од публика, противнички играчи, стручен штаб и слично и гадно го изеле...

Како немаше типување в кладилница за третиве лиги.Могила - Кораб 2 на сите пари.Денеска ја наместија за 2.
prvo ne igrase korabi so mogila igrase so bair i site pari ke ti odea po voda rezultatot e 3-3 sega korabi igra so podmocani doma i ke bide interesno mnogu prvoplasiraniot protiv vtoroplasiraniot tim vo jugozapad inace podmocani imat 19 boda a ne 16 kako na stranata na mak fudbal posto ja dobija so sluzben rezultat utakmicata od 7 kolo so bair i bodovnata razlika e na 2 boda pomegu korabi 21 i podmocani 19

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom