Дали треба да се оди во училиште?

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Само ќе кажам дека во Африка има деца, кои животот би го дале, да отидат на училиште.Друго не коментирам, дека темава не заслужува никаков коментар.
И да го делам мислењето со Маца_кака(вајда фамилијарно така не воспитале:pos2:)

1.Што сте научиле во училиште?
2. Што од тоа ви користи во животот?
3.Колку сте имале таму вредни нешта а колку надвор?
4.Колку сте имале во школо непотребни глупости а колку надвор од школото?
5.Мислите дека е вредно да се поминат 12 а сега и 13 најбитни години од животот таму, кога си дете кога мозокот ти е чист и незатруен од ништо, тоа да биде примарна окупација?
6.Какви се наставнициве/професориве денес?
7.Нели сте приметиле дека луѓето што не се фокусирале на учењето и домашните сега се поуспешни во животот, зошто ако сето она што ни го кажувале е така? Зошто тие со намалено поведение се најпримерни?
Значи прашањава не ги поставувам против системов нити сум револтиран од нешто, нити пак го мразам школото.... М?:nesum:
1. Да пушам трева :icon_lol:, се заебавам. Научив да читам пишувам размислувам донекаде. Научив затоа се вика училиште.
2. Моментално ништо ама на времето сам си ја поправив пералната, пумпа за вода и уште нешто.
3. Детството, другарите со кои ден денес сум близок, се моите вредни работи од училиште.
4. Сум правел глупости и сум имал непотребни глупости, и во училиште и надвор од него.
5. Не да е вредно, дури и уште еднаш би, без размислување.
6. Не знам.
7. Кои се бре поуспешни? Ајде да не пишувам овде на форум со примери, човечки судбини се тоа.

Да се оди во училиште и да се учи нешто шо би ми било корисно а не да учам таму триста други глупости кои не би ми значеле ништо во животот. Ке научиш нешто да.. ама треба да се стави контрола на бескорисните часови.

Што сте научиле во училиште?
Што од тоа ви користи во животот?
Колку сте имале таму вредни нешта а колку надвор?
Колку сте имале во школо непотребни глупости а колку надвор од школото?
Мислите дека е вредно да се поминат 12 а сега и 13 најбитни години од животот таму, кога си дете кога мозокот ти е чист и незатруен од ништо, тоа да биде примарна окупација?
Какви се наставнициве/професориве денес?
Нели сте приметиле дека луѓето што не се фокусирале на учењето и домашните сега се поуспешни во животот, зошто ако сето она што ни го кажувале е така? Зошто тие со намалено поведение се најпримерни?
Ја завршив со школо,па валјда сум компетентен:)
1.Вистинско другарство
2.Веројатно многу повеќе отколку што сум свесен за тоа.
3.Порано мислев дека вредните нешта се наоѓаат стрикно надвор од школото,ама сега,две години подоцна,гледајќи наназад,сваќам дека имало многу ствари кои навистина вределе,ама ја не сум ги приметувал.
4.Вреди да се поминат толку години таму,заради пријателствата што се креираат.
И секако,школото немора да биде примарна окупација.
Немора да дозволиш наученото од таму да ти го загади мозокот со неточни информации,бидејќи имаш и многу други извори на информации,кои можеш да ги користиш и да бидат многу вредни за тебе.
5.Мислам дека се потолерантни,отколку што биле порано.
6.Поуспешни се,бидејќи државата ни е таква и ни ги нуди тие услови на живеење.
Доколку живеевме во вистински развиена држава,ова немаше да биде случај.
7.Најпримерни се,баш оти им е намалено поведението и немаат друг избор,освен да седат мирни,оти ќе ги избркаат.
И некако,примеров не ти е баш наместо.
Во мој клас,скоро половината имавме намалено поведение,па бевме МНОООГУ далеку од примерни.
У глобала,одењето на училиште вреди.

Еднаш сретнав една личност која немаше ни основно образование.......:pop:( со кучето мислам дека полесно ќе се разберев )

Па да треба да се оди на училиште.

1* Овде никого не вреѓам нити напаѓам
2* Препорачливо е да ми одговорат луѓе што веќе завршиле со училиштето т.е. темава е kids don't do this at home!
3* Ај кажете ми:
Што сте научиле во училиште?
Што од тоа ви користи во животот?
Колку сте имале таму вредни нешта а колку надвор?
Колку сте имале во школо непотребни глупости а колку надвор од школото?
Мислите дека е вредно да се поминат 12 а сега и 13 најбитни години од животот таму, кога си дете кога мозокот ти е чист и незатруен од ништо, тоа да биде примарна окупација?
Какви се наставнициве/професориве денес?
Нели сте приметиле дека луѓето што не се фокусирале на учењето и домашните сега се поуспешни во животот, зошто ако сето она што ни го кажувале е така? Зошто тие со намалено поведение се најпримерни?
Значи прашањава не ги поставувам против системов нити сум револтиран од нешто, нити пак го мразам школото.... М?:nesum:
Сеа ако кажам дека повеќе имам научено од книги(не лектири) и од тоа што ме интересирало ќе звучи излишано...
Значи математика(која не ми е подобра страна) никогаш не сум ја сватил ниту пак научил.За разлика од историја и географија...
Со тоа малце погоре не мислев дека не сум научил ништо од училиштето,него дека знам од некој области повеќе и имам знаења со кој сум се стекнал сам себе си,а не преку училишта...

Само ќе кажам дека во Африка има деца, кои животот би го дале, да отидат на училиште.Друго не коментирам, дека темава не заслужува никаков коментар.
И да го делам мислењето со Маца_кака(вајда фамилијарно така не воспитале:pos2:)

Оваа не заслужува одгоор, а таа другата "Дали спиете на училиште" да, нели?:nesvest:
Сам заклучи што ми е муабетот.
Иначе, не тресете зелени повеќе, одговарајте само ако имате нешто посодржајно да кажете. Во спротивно си знаете, ќе продолжам да ве бришам.

Мислам дека е апсурдно да се дискутира колку училиштето може да ти го измени животот. Има многу работи што ги учиме како проаѓаат годините и секако дека тоа искуство вреди некогаш многу повеќе од колку пишаните работи. Но да ја тргнеме Слумдог Милионер тематиката, надвор од таа дискусија, поткованото знаење во институциите е нешто кое се провлекува и нешто кое не надградува во секоја сфера понатаму, почнувајќи од пријателства па се до знаењето.

Но сепак, секој си одлучува за својата иднина и ако мисли дека неодењето во училиште ќе го направи иста личност како секој друг образован граѓанин, нека се обиде.

Постарите луге се љути на децата шо имаат подобар живот од нив
па ги пракаат у школо

ама од друга страна многу работи може да се случат у школо

добри и лоши

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom