Што сработи Црвенковски за време на неговиот претседателски мандат?

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
...
За мандат од пет години, токму во период кога Македонија на дипломатски план активно требаше да бара поддржувачи, претседателот Црвенковски немал посета на Франција, на Велика Британија, но интересно, ниту на македонскиот, како што го нарекуваат стратешки партнер, Соединетите американски држави.

...

Затоа Грујо ги посетил де.

...
A dpmne da prestane so serenje tuku da prodolzi so rabota ...

Точно. Отекоа со БЦ.

Црвенковски е пред крајот на мандатот, па би ме интересирал ваш став за тоа што го сработи како претседател...
Лично освен празни муабети не ми текнува нешто конкретно па би ве замолил за помош...

Abolicira kriminalci :pipi:

Црвенковски е пред крајот на мандатот, па би ме интересирал ваш став за тоа што го сработи како претседател...
Лично освен празни муабети не ми текнува нешто конкретно па би ве замолил за помош...

Па као претседател решил може еден шлепер виски... и многу е побогат со алкохол во неговото тело...

pusti vmrovcina:pos2:

Си го нареди животот за него и за 10тина поколенија после него.Ако се само 10.

Беер: Македонија да продолжи со реформите

Коментари (2)
prazno.gif
prazno.gif
09.04.2009 10:30
angelika-beer.jpg
Ангелика Беер
ЕУ, согласно и последниот извештај на Европскиот парламент, има одговорност и обврска да го продолжи процесот на проширување со земјите од Западниот Балкан.
Спорот за името со Република Грција не би требало да претставува пречка за евроинтеграцијата на Македонија, но и земјата има обврска да ги интензивира реформите, истакна европратеничката Ангелика Беер на денешната средба со македонскиот претседател Бранко Црвенковски.
Беер, како што соопшти кабинетот на претседателот, изрази задоволство што изборите во Македонија беа успешни и поминаа во мирна атмосфера, што беше едно од основните барања на ЕУ.
Црвенковски потенцира дека сега, по изборите, Република Македонија треба многу интензивно да се посвети на спроведување на реформите кои се услов за добивање датум за почеток на преговорите за членство во ЕУ.
„На земјава и останува уште едно крупно прашање за решавање, а тоа е спорот со Република Грција што е услов за членство во НАТО Алијансата. Спорот не е праведен, но е реален, а нам, на Република Македонија ни требаат НАТО и ЕУ. Затоа, потребна е волја од двете страни за решавање на спорот“, истакна македонскиот претседател.

Izvor A1....

Mozebi za Makedonija ne napravi mnogu megutoa za Gejland i tekako...

Ponekogas imam cuvstvo deka B.C. imase poveke zelba da go smeni imeto odkolku samite Gejovi...

Gospogata BEER mu veli IMETO NE BI TREBALO DA BIDE PRECKA , a covekot povtorno da go SMENIME IMETO e najvazno...MEsto da igre na kartata REFORMI vo drzavata , vnatresna stabilnost i ekonomsko zakrepnuvanje a potoa i Evropa so drugi oci ke gleda na nas....
Isto kako sto so drugi oci gledat na Hrvatska...

ha shto sraboti??????
SE POKACI CENATA NA ALHOHOLOT I KOKAINOT.:helou:

МАКЕДОНСКАТА ДИПЛОМАТИЈА ОД ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО

Црвенковски заминува од функцијата претседател на Македонија со 12 посети на држави членки на НАТО и Европската унија, од кои само девет се евидентирани како официјални, а три како работни посети.

Во петгодишниот мандат како претседател, Црвенковски од моќните европски дипломатски центри ги посетил само Рим и Берлин, но патувањето во Германија во дипломатскиот листинг се води како работна посета.

Во оваа анализа не се опфатени останатите посети на држави од регионот и држави кои се надвор од границите на НАТО и Европската унија, како и учества на меѓународни конференции.

За мандат од пет години, токму во период кога Македонија на дипломатски план активно требаше да бара поддржувачи, претседателот Црвенковски немал посета на Франција, на Велика Британија, но интересно, ниту на македонскиот, како што го нарекуваат стратешки партнер, Соединетите американски држави.

Овие бројки и податоци се само вовед во анализата на Сител за македонската дипломатија, која доколку внимателно ја погледнете ќе забележите поразителни податоци. Дури во десет држави членки на НАТО и на Европската унија, за 19 години македонска дипломатија, ниту еден претседател и премиер не заминал во официјална посета. Меѓу нив се и влијателни центри, како на пример Шпанија, Данска, Романија и интересно Грција.

Споредбените податоци до кој дојде Сител, покажуваат дека најактивен македонски претседател бил Борис Трајковски. Во неговиот мандат остварил 20 посети на држави членки на НАТО и ЕУ. Токму тој бил последниот што како претседател имал посета на Америка во 2002-та. Иако во протоколот не се евидентирани како официјални посети, сепак Трајковски дури три пати во три години отпатувал во Велика Британија.

По цели десет години независна држава, Трајковски бил првиот претседател кој ги посетил, Норвешка, Португалија, Белгија, Словачка и Унгарија.

Неговиот претходник, Киро Глигоров, за два претседателски мандата имал околу 20 посети на 12 држави членки на Европската унија и НАТО.

Интересен е податокот кој покажува дека Глигоров имал добри дипломатски контакти со Франција. Остварил дури 4 официјални средби од 1993-тата до 1999-тата. Трајковски го продолжил тоа темпо, со официјална посета во 2001-та, но од тогаш до денеска на претседателско ниво нема официјални посети.

Во меѓувреме Франција, а особено пред Букурешт, јасно застана зад Атина во спорот за името.

Извор СИТЕЛ

Во 5 години 9 посети ...
Znaci BT vs BC e 19 :12...sosem logicno deka e poslab od BT...

Ama...BC ne sakase da e predsednik...a morase...taka da arno i ovie 12 gi isteral...a da ne zaborajme US ne mozi da mu zaboraj sto ne se distancira od palenje amabasada...posle sto ako odese...ako nema nikakov efekt od tie poseti...a kako da ima koga negojte ne gi bivase za biz...Vmro sto navodno gi biva...ionaka ne go ni zemaa...i to e to...
Sosema dovolno zemeno vo predvid deka funkcijata predsedatel vo Makedonija nema nikakva vaznost.

I sto ste se zakacile za zalniot Branko koga covekot ne ni sakase da bide predsedatel tuku na sila go smestia vo toa stolce.

A da izvinete vie VMRO-Ovcite so fajde i kjar vidovme od roadshow-ite na premierot ni Gruevski???

Ajde nabroete gi site poseti na golemi evropski centri i na "golemi" glavuci na evropskata i svetskata politika so koi Gruevski se sretnal oci vo oci i donel nekoja polza za Makedonija vo poslednive 3 godini!!!???

I aj ne skokajte vekje ko nezdravi Branko ova Branko ona pa smesni ste be vekje i kolku i da saka covek da go "zaboravi" i odturne na strana Branko vie VMROOVCITE od usta ne go vadite BC.

Aj sikter be i vie i vasite frustracii i kompleksi koi gi imate dobieno od liceto BC i aj ne ne zaebavajte nas drugite na koi im e dosta od tie vasi politikanstva i nerascisteni smetki koi si gi imate megjusebe so onie SDSMOVCITE i ostajte ne na raat ionaka zavrsija izborite.

Neli imate rabota da trgnuvate od zidovite onie gubrinja od plakati so gi lepivte vo predizborieto????

Ajde da si gi cistite gubrinjata OVCI od koja i da ste partija!!!!!!!!!!!
Tocno.

Му дале статуетка од војник од Александар Македонски на заминување.. цепки, кое дупење на крај. Одличен финиш, на изгубена политика која ја спроведуваше.

Вие мислите лесно е да се помилува.....особено за онаквото....милиончињата на заев...

Одговор: Ништо.

Па дознавме дека е голем инаетчија, мисли дека he is the boss, ја уназади Македонија 2-3 години, ја злоупотреби довербата на народот за сопствени цели, докажа дека не е македонец,им помагаше на комуњарите за да не изгубат 6:1.

Одговор: Ништо.
Неточен одговор.:nenene:
Одработи многу аболиции за личности,чија што слобода е од "суштинско" значење за оваа земја.Така да коригирај си го одговорот:wink:

Еднаш ви напишав,пак ќе морам.Одете кај некоја бајачка да ви бае од уплав од БЦ.Аман веќе со БЦ,отековте.Не сте интересни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom