Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
4.451,4.452,4.453...и ќе се научат да бројат до едно 150 000-200 000.:wink:pa moze 4.450
4.451,4.452,4.453...и ќе се научат да бројат до едно 150 000-200 000.:wink:
Можеме само да шпекулираме кога не постои демократски попис во една држава. Кога се знае дека само една општина во Албанија населена со Македонци има поголем број на жители од наводните 4000, нереалната бројка е повеќе од очигледна. Само ќе видиме до каде ќе тераат со овие бугарски финти.4.451,4.452,4.453...и ќе се научат да бројат до едно 150 000-200 000.:wink:
mnogu sonuvash...pa eve be neka osnovaat partija pa da vidime kolku ke ima
Солид немој со детево да дебатираш, нема елементарни познавања,зар не гледаш.mnogu sonuvash...pa eve be neka osnovaat partija pa da vidime kolku ke ima
Зошто нема попис во Албанија????
Еве одговор,извадок од интервју на Едмонд Темелко за Mакедонско сонце:
Пописот е нож со две острици. Ние бараме попис, но со мониторинг од меѓународни институции, каде ќе има и наши претставници. Албанија може уште утре да рече ќе организираме попис и да изврши притисок
врз населението, кое е мешано со Албанци, за тие да не се определат како Македонци. Значи, попис да, но под услови тој да се спроведува со меѓу народен мониторинг и со наши претставници од партијата и здруженијата. Тогаш бројот на Македонци ќе биде многу поголем и бројката која ја декларираме,150.000-200.000, верувам дека ќе биде
многу поголема.
целото интервју:http://www.makedonskosonce.com/broevis/2008/sonce748.pdf/36_38_edmond.pdf
Aaaaaaaaaaa taka znaci a, Makedonija samo na makedoncite a? Eh licemerie be.... pa posle mi kuka kako vo Albanija ima diskriminacija, bla bla bla....Во Македонија, членот од законот кој вели Македонци по род да можат да добиат државјанство е антиалбански ?
Често во сон да не те бркаат вештерки?
Поред државјанство по раѓање има и државјанство по род.
Бидејќи ова сеуште е Македонија, сеуште не се косовизирала до крај да биде 3-та албанска држава, Македонец по род добро се знае на што се мисли.
Моментално, Македонците не го бараат ова....како тука, така и таму.
Моментално, Македонците не го бараат ова.
Навистина, далеку се барањата на Македонците од Албанија од правата кои ги имаат Албанците во Македонија. Сега, барањата се основни: да може да се определи слободно како Македонец, да може да учи основно на Македонски. Прилично базично нели? Смешно е тоа да го немаат. А го немаат (освен мал дел од нив во Пустечкиот џеб).
Ова ќе и помогне на Албанија да се покаже во демократско светло, а не тоа да биде само на хартија, како до сега.
Доколку Албанија сака навистина да се разликува од Грција (по тоа прашање), треба да го стори ова.
Не е многу, но за жал мислам дека (во догледно време) нема да има добра воља кај албанските власти.
Вината е и во надворешната политика на Македонија.
Тука морам да се сложам. Иако сум Македонец, нека излезат нека се покажат, исто и во Грција и на било кое друго место, па ќе видиме колку ги има. Ако една работа научив од вас Албанците (претпоставувам дека си Албанец) е дека со ќутење ништо не се прави, а посебно не се бараат малцински права на таков начин. Но тоа е тоа, Македонска работа.Го делам истото мислење со тебе.
И како сега јас да придонесам тоа да се оствари? Кој ме стаа мене на рабуш?
Сеедно е та сум сакал јас та сум несакал.
Меѓу сето ова, им еден проблем што не сакаш да го погледнеш а го земаш како аксиоматски случај. Имено, доколку има 150 илјади, 200 илјади еден милион, нема да биде оставено на Едмонд Темелко да протестира. Тоа ти исто како реципрочно, со Албанците во Македонија да се случи истото, да се побуни само градоначалникот на Липково
Кај се тие 150 илјади Македонци, оп во Тирана масовен протест. Не мора Тирана, нека биде Корча еве Корча викате дека бил Македонски град, опса Корча, скандирање ова она... Телевизии од ваму од таму... Сакале не сакале ќе дадат.
Национална евокација нема! Џаба е се.
А на онега Димитрије Чуповски и на гроб чоек да му плукне за неговата квази мапа за етничките македонски простори.
Едмунд Педерко, заразен со вирусот кој го носи власта, исто и вие, очито Историчари-Политичари, пред некое време се враќал таткоми од Албанија, доаѓале во автобус заедно, типот толку дрско и нападно напаѓал се што е Албанско, нарекувајќи ги албанците Македонци.
Тука морам да се сложам. Иако сум Македонец, нека излезат нека се покажат, исто и во Грција и на било кое друго место, па ќе видиме колку ги има. Ако една работа научив од вас Албанците (претпоставувам дека си Албанец) е дека со ќутење ништо не се прави, а посебно не се бараат малцински права на таков начин. Но тоа е тоа, Македонска работа.