Албанија изброја само 4.148 Македонци

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
сега можеш само да на водуваш. ти кажав македонци има само еве околу 5000 тиа се околу пустец.
сега нема 150 илјади. незнам како ги наброја 150 илјади ..
во албанија има етнос
албанци мнозина
грци јузниот дел на албаниа
роми секаде низ албаниа
македонци пустец 5000
горанци околу 150 илјади.
власи ???

А албанците муслимани треба да се прават нов етнос албанско-торбешки? Дали правите албанци се само оние христијаните (албанци католици и православни), бидејќи албанците муслимани ја смениле христијанската вера и станале муслимани исто како нашиве торбеши???!!!

Бидејки според твојата логика, кој е Македонец муслиман, значи Македонец по крв, но неговите предци пред 200 години ја смениле верата, станале нов народ македонски-торбеши.

Ти изгледа си неписмен, не разликуваш националност од вера.

Македонското малцинство во Албанија е сконцентрирано главно во источниот дел на земјата во Пустец, Корча и во Билишта,се посочува во студијата изработена од Комисијата за малцински прашања при Министерството за надворешни работи на Република Албанија, која ја пренесува весникот „Газета шќиптаре“. Тоа подрачје, според студијата, не било погодено од миграцијата, поради што структурата не е видно изменета во последните години. Поаѓајќи од тој факт, бројот на Македонците во Албанија изнесува 4.148 или 0,14 отсто од вкупниот број на малцинствата.

- Иформацијата ја примивме со разочарување и со непријатност, зашто се изнесуваат нереални, дури навредливи бројки за македонското малцинство - вели градоначалникот на Пустец, Едмонд Темелко. Според него, резултатите се апсурдни бидејќи е целосна невистина македонското малцинство да брои само околу четири илјади жители.

- Само во општина Пустец, според новиот систем на електронско заведување на жителите, има 5.300 жители. Во областа Билишта, Корча и Подградец, кои се во близина на Преспа, има уште околу 10 илјади Македонци. Во цела Албанија живеат меѓу 120 и 150 илјади Македонци - истакнува Темелко.

Македонските организации во Албанија истакнуваат дека Македонци има и во Тирана, Елбасан, Кукс, во областа Гора, Голо Брдо, каде што има етнички чисти села - 16 во областа Голо Брдо и 11 во Гора воопшто не се опфатени со студијата. Организациите и партијата на Македонците Македонска алијанса за европска интеграција најавуваат реакции до сите домашни и меѓународни институции.Инаку, според студијата, која, како што посочува весникот, била подготвена за потребите на албанската држава, на територијата на Албанија има 35 илјади Грци, 900 Власи и 678 Срби и Црногорци. Сите малцинства го бојкотираа последниот попис а веќе седумнаесет години бараат попис во кој ќе има колона за етничка и верска припадност.

Kaj najde 150 000 makedonci vo albanija ziti se, me iznasmea lol
vo albania ima samo 5000 makedonci nisto poveke :D
da imase poveke ke se krenea kako nas tuka da dobivaa nekoe pravo ama za zal malku se i mozat da zakutat. :(

А албанците муслимани треба да се прават нов етнос албанско-торбешки? Дали правите албанци се само оние христијаните (албанци католици и православни), бидејќи албанците муслимани ја смениле христијанската вера и станале муслимани исто како нашиве торбеши???!!!

Бидејки според твојата логика, кој е Македонец муслиман, значи Македонец по крв, но неговите предци пред 200 години ја смениле верата, станале нов народ македонски-торбеши.

Ти изгледа си неписмен, не разликуваш националност од вера.

sto ima vrska verata more tutkun, albanec e albanec nezavisno od verata. musliman, pravoslaven,katotik ili ateist a vo albania gi ima nad 95% i tocka :D

Kaj najde 150 000 makedonci vo albanija ziti se, me iznasmea lol
vo albania ima samo 5000 makedonci nisto poveke :D
da imase poveke ke se krenea kako nas tuka da dobivaa nekoe pravo ama za zal malku se i mozat da zakutat. :(

sto ima vrska verata more tutkun, albanec e albanec nezavisno od verata. musliman, pravoslaven,katotik ili ateist a vo albania gi ima nad 95% i tocka :D
НЕ НЕ :nenene: има една голема разлика од Албанец и ШИПТАРААНА:toe:

Да се кренат ама ако зад нив стои мајти Америка и колона автобуси да ги вади од село кога ќе згусти. :toe:

Albanec me vika svtetot(i ti kako sto ne pripagas vo mojata nacionalnost taka treba da me vikas), sam se vikam shQiptar kako sto se vika onoj vo republika albania, vo republika kosova,i jas vo FYROM i nasekade niz svetot more gugo.
A razlika pomegu nas albancite tuka i vo albania i kosova nema, toa moze lesno da go svatis od 2001 ako pamtis deka koga jas te e*ev tebe onie mi se pridruzia da te e*ime do smrt, pamtis? :D nie ne se razlikuvame po vera megusebe.imame albanska krv i edno sme kaj i da sme.
ti da ne mislis nekoj albanec katolik ili pravoslaven poveke tebe ke te saka posto si pravoslaven odkolku mene sto sum albanec musliman.
it goes like this...
hey bro whats ur nationality? -Albanian
whats ur religion? -Albanian
Lets f*ck em haters

sakas da me navredis ama dzabe ti e posto glup si ko mrtov lesh.
nema sto da se navredam jas so tvoite zborovi.
nie sme 10 milljoni, mozete da se udavite vo nasata plunka :D posto tolku ve ima.

Dont you macedonia me, call me FYROM phahaha

od ikickyoazz vo smisla na zborot :D

ti ne si dobar so umot te gledam jas.
vikas deka 300 000 kosovari sto dojdoa tuka za vreme na vojnata vo kosova dobile makedonsko drzavjansto pa zatoa nie sme sega tolku mnogu!!! slusaj se sto zboruvas. vo makedonia za da dobies drzavjanstvo treba tuka da zivees 15 godini i pak prasanje dali ke ti davaat. koj mu dade na onie 300 000(kosovari) kako sto vikas ti makedonsko drzavjansto. odi leci se. baraj najbliska bolnica ti preporacuvam. odi proveri se.
Western Macedonia = Eastern ILIRIDA (@u fake ass human being)
Неписмена шиптараана ЕВЕ ПРИМЕР

Ти го раниш он те лае :toe:

Батка мислам дека во погрешна насока ја водиш темава, меѓунационална омраза.
башка силината на народот во што е според тебе? Да се тепаат? Да пукаат...

Ајее, забега темава, сега сите национално почнаа. Аман бе луѓе.

Батка мислам дека во погрешна насока ја водиш темава, меѓунационална омраза.
башка силината на народот во што е според тебе? Да се тепаат? Да пукаат...

batka ama ti se bunish zosto zad nas stoi amerika.
pa kako sto zad tebe stoi rusija i za nas stojat amerika i cel zapad.
vie so istok nie so zapad.
tvoj izbor so koj ke bides.
Amerika vo balkan nas ne ima allies i taka ke bide do krajot na svetot, znaat onie na kogo da im veruvat. isto taka dobri odnosi imaat so turska a i nie so turska imame dobri odnosi taka da ne ni e gajle od nikoj tuka vo balkanot. Albania ne e protiv makedonija a vie ste protiv albanija i albancite.
makedonija ima najdobri odnosi so albania i albancite od site sosedni drzavi.srbija ne ti priznava crkva, bugarite ne ti priznavat jasik i nacionalnost, grcite ne ti priznavat ime i pak vie trcate po srbite. epa ne moze so dvaja da se pravis dobar. ili si so nas ili so srbite. izbiraj...
jas nikogo ne mrazam za dzabe, jas go mrazam onoj koj me mrazi :D
pozdrav

batka ama ti se bunish zosto zad nas stoi amerika.
pa kako sto zad tebe stoi rusija i za nas stojat amerika i cel zapad.
vie so istok nie so zapad.
tvoj izbor so koj ke bides.
Amerika vo balkan nas ne ima allies i taka ke bide do krajot na svetot, znaat onie na kogo da im veruvat. isto taka dobri odnosi imaat so turska a i nie so turska imame dobri odnosi taka da ne ni e gajle od nikoj tuka vo balkanot. Albania ne e protiv makedonija a vie ste protiv albanija i albancite.
makedonija ima najdobri odnosi so albania i albancite od site sosedni drzavi.srbija ne ti priznava crkva, bugarite ne ti priznavat jasik i nacionalnost, grcite ne ti priznavat ime i pak vie trcate po srbite. epa ne moze so dvaja da se pravis dobar. ili si so nas ili so srbite. izbiraj...
jas nikogo ne mrazam za dzabe, jas go mrazam onoj koj me mrazi :D
pozdrav
Ова што го болдирав, од каде таков впечаток? Втората реченица ти е опозит на оваа, нема проблем. Кој трча по срби... знаеш дека ова стварно некоја убеденост твоја е, но не знам од каде.

У ствари темава е за бројот на .... а не кој кого сака. Мислам искрено дека никој никого не сака (читајќи постови, блогови, гледајќи на улица... реален живот). Вон тема е ова со сакањево. И не сакам да навлегувам во меѓунационални односи и национални чувства во Македонија. Темата е за во Албанија.

Amerika vo balkan nas ne ima allies i taka ke bide do krajot na svetot, ...

Ти си млад и веројатно не знаеш дека Албанија беше сојузник до крајот на светот со Тито. Да, со Тито (ФНРЈ), од '45 па се до 1948. По што стана сојузник до крајот на светот Сталин, а потоа и сојузник до крајот на светот со Кина. Пред тоа пак, сојузник до крајот на светот со Италија.

Болдираново дозволено е да се употребува? Не разбирам што се постигнува со ваквите безполезни навреди.

Во врска со пет илјадите Македонци во Албанија:
Прво, навикнати сме на негаторски третман и тоа многу пострашен од вашиот.
Второ, ако има само пет илјади, зошто не дозволат на пописите низ целата земја да стои во графата опција Македонец. Туку тоа само го има во Пустец. Ако Албанците се сигурни дека се во право во врска со бројката на Македонци во Албанија, тогаш не треба да имаат страв ако дозволат низ целата земја да може кој сака слободно да се изјасни како Македонец.

e sega jas ke ti kazam nesto za ova sto vikas ti.
zasto makedoncite ne ne ostavaa nas da se izjasnime kako albanci do 2001???
nie moravme da se borime za nasite prava ne ne gi dadovte od kejf.
sega ako onie go sakat istoto neka se borat.
u want ur rights? fight for them :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom