Кемал Ататурк предлагал посебна македонска држава

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
не мора никој да признае,самото име кажува кој е и што бил,значи сепак се знае,е дали другите тоа ќе го прифатат,тоа е нивни лични проблем кој што го имаш и ти:toe:

vidi sega ti kakva ironija mi pravis,,,oooo covek daj boze da bil makedonec ,jas nesum protiv toa:toe:

Abe mene kur ne mi bolit za Grcija,ako sakate narecete ja pola Grcija deka e albanska i pola makedonska,, psss Genti jas nemam protiv nesto albancite,samo ponekogas ke me nervirat koga ke recat deka nekoi poznati turci se albanci,kako sto pravat so Ataturk de albanec de makedonec..
за Ататурк е све можно,тој е роден во Македонија(Солун)значи постоит можност да имат нешто македонско..но како и да е,тој се борел за Турција и нема што некој да го присвојуват...Хитлер исто не бил германец,но се борел за голема Германија и се правел поголем германец од самите германци..

за Ататурк е све можно,тој е роден во Македонија(Солун)значи постоит можност да имат нешто македонско..но како и да е,тој се борел за Турција и нема што некој да го присвојуват...Хитлер исто не бил германец,но се борел за голема Германија и се правел поголем германец од самите германци..
A stoima vrska koj kade se rodil,evo jas naprimer vo Germanija ako se rodev germanec ke bev?? Ili pak tie makedonci sto se rodeni vo Avstralija,tie se avstralijci??

A jas kako sto znam avstrijcite se germanci:toe:
Ne gledaj gi taka sto se posebni drzavi Germanija i Avstrija:toe:
Ne e isto ama skoro isto e kako Srbija i Crna Gora..

оди и кажи му на нив дека се исти,па да видам како ќе поминеш..тоа ти се два посебна народа кои го зборуваат само истиот јазик...
како што и напишав,можно е,но не мора да значи..сега верувам дека се разбравме,во врска со Ататурк..
се одалечивме од темава..:wink:

оди и кажи му на нив дека се исти,па да видам како ќе поминеш..тоа ти се два посебна народа кои го зборуваат само истиот јазик...
како што и напишав,можно е,но не мора да значи..сега верувам дека се разбравме,во врска со Ататурк..

Dobro ajde,napravivme kompromis):):):)

Германците и Австријците посебни народи :toe: ? Австрија била ГерманијаТА 1000години.

И шо???И Македонија била Турција 500 + години.
Не да одам многу оф-топик,ама ме чуди како може еден Македонец на кого му е негиран идентитетот од сите страни,да му негира идентитет на еден друг народ(Австријците).Се читате бе вие???За ваша информација дури ни јазикот не им е исти како што некој овде мисли.За обичаите да не правиме муабет.
А кој е маж правец Виена и да му каже в лице на Австриец дека е Германец.

И шо???И Македонија била Турција 500 + години.
Не да одам многу оф-топик,ама ме чуди како може еден Македонец на кого му е негиран идентитетот од сите страни,да му негира идентитет на еден друг народ(Австријците).Се читате бе вие???За ваша информација дури ни јазикот не им е исти како што некој овде мисли.За обичаите да не правиме муабет.
А кој е маж правец Виена и да му каже в лице на Австриец дека е Германец.

Абе каков црн идентитет :pos2:, ме боли мене мандалото шо ми го негират идентитетот.Кој нормален чоек можи да прај разлика меѓу германец и австриец.
Австрија БЕШЕ ГЕРМАНИЈА, Македонија(Румелија,Македонија не)беше Отоманска Провинција.А такво нешто ко Австрија не ни постоеше.
Туку Света Римска Империја на Германскиот Народ со седиште во Виена дури прусите пасеа трева во Берлин, единствената Германија на светот беше империјата со седиште во Виена.
Имале различен јазик, различен дијалект имат.Во Италија се стандардизирани неколку јазици, па шо :toe:Ко ќе дават интервјуа од Источна Германија на телевизија имат превод, шо значи то ? Ништо.
Не си прајте кафански муабет од историјата.

Германците и Австријците посебни народи :toe: ? Австрија била ГерманијаТА 1000години.

Кој си ти да одредуваш кој каков народ е и дали е засебен?

И Словачка била 1000 години под Унгарска окупација, сите тврдини и градови им се изградени од Австријци или Унгарци и што значи тоа сега?

Не постојат Словаци?

Словаците се Чеси или Полјаци, а можеби обратно?

Или словенизиани маџаро-австријци?

Кој си ти да одредуваш кој каков народ е и дали е засебен?

И Словачка била 1000 години под Унгарска окупација, сите тврдини и градови им се изградени од Австријци или Унгарци и што значи тоа сега?

Не постојат Словаци?

Словаците се Чеси или Полјаци, а можеби обратно?

Или словенизиани маџаро-австријци?

Ни сум ни ме интересира, ама во името на Историјата некои работи дупат в очи.Не збораме тука за окупаци или за ропства.И нас сите градој ние беа изградени од турците па не сме турци.

Толку проста работа е ова шо не гледам ни потреба да дискутирам.Кон крајот на 19 век се водеше војна за обединување на Германија, војната се водеше меѓу Австрија и Прусија.

Прусија победи и ги приклучи независните германски државички па се преименува во Германија.Ако победеше Австрија... ? :toe:
Таја Германија стана втората Германска Империја, првата Германска империја беше С.Р.И. на германскиот народ со центар во то шо денес го знајме како Австрија.

Abe mene kur ne mi bolit za Grcija,ako sakate narecete ja pola Grcija deka e albanska i pola makedonska,, psss Genti jas nemam protiv nesto albancite,samo ponekogas ke me nervirat koga ke recat deka nekoi poznati turci se albanci,kako sto pravat so Ataturk de albanec de makedonec..

Polaris јас не гледам кој е проблемот да дискутираме за тоа што е напишано во некои странски весници многу одамна. Ако бил 1/4 Албанец , 1/4 Македонец и 1/2 Турчин (по татко ) тоа воопшто не го прави помалку Турчин и воопшто не го намалува неговиот придонес за Турската држава.

Инаку ако си го прочитал текстот јасно е дека зборува за Албанци и Македонци а не за Турци од Македонија или Албанија.

"The Albanians made good Turkish soldiers although their instinct is resistance to all constituted authority. "

A stoima vrska koj kade se rodil,evo jas naprimer vo Germanija ako se rodev germanec ke bev?? Ili pak tie makedonci sto se rodeni vo Avstralija,tie se avstralijci??

Турче не знам што се буниш...последниот пат кога бев за турска забележав по раса 3 типа на турци,

1.баштурци црномањести со садам хусеин брк,
2.моноголоидни турци односно турке оргинале
3.белотурци, јаничари собрани од Солун до Виена

дали Ататурк бил роден од ваква или таква мајка имал сини или црни очи е најмалку битно, се борел и изградил една нова турција -ТУРЧИН Е! барем за нас Македонците, тоа што Шкипоњите (и официјална Софија едно време) се во индијана џонс налет е нивни проблем и не треба да им се дава на значење.

Абе кој им го сака Ататурк бе? Тој бил турски националист, себеси се сметал за 100% Турчин

Апсолутно се сложувам..

Турче не знам што се буниш...последниот пат кога бев за турска забележав по раса 3 типа на турци,

1.баштурци црномањести со садам хусеин брк,
2.моноголоидни турци односно турке оргинале
3.белотурци, јаничари собрани од Солун до Виена

дали Ататурк бил роден од ваква или таква мајка имал сини или црни очи е најмалку битно, се борел и изградил една нова турција -ТУРЧИН Е! барем за нас Македонците, тоа што Шкипоњите (и официјална Софија едно време) се во индијана џонс налет е нивни проблем и не треба да им се дава на значење.

Друже има многу курди во Турција,па скоро 20 милиони биле,така да имам слушнато дека тие што биле со црна кожа биле курди..

Апсолутно се сложувам..

Друже има многу курди во Турција,па скоро 20 милиони биле,така да имам слушнато дека тие што биле црни се курди..

Imal slusnato :) Ti bili li si barem vo Istambul be dete

• Ми се допаѓа
Reactions: oon

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom