Picasso`
Schizophrenic!
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 4.149
- Поени од реакции
- 197
Sto bila Eleni Karinte?
Изгледа сакал да ја закој... И се разбира Битолчанка...
Битолчанка ак не те извајт од памет, шо чупе ќе те извај ?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sto bila Eleni Karinte?
Sto bila Eleni Karinte?
Влаинка.Влашко чупе од Битола.
http://www.oldmagazinearticles.com/pdf/Kemal_Ataturk_article-1938.pdf
Списание од 1938 година. И овде има податок дека мајка му е пола Македонка пола Албанка.
„Zubeida (мајка му) was an Albanian, the daughter of a small south Albanian farmer and a Macedonian woman. “
Abe sto treskate gluposti,i tatkomu i majkamu bile pravi turci,nema nikakva vrska so makedonsko ili so albanskoeeee majkomu stara sto nema da se cuje
Ne znaci deka tatkomu ili majkamu ako e od Makedonija toj da e makedonec ili albanec,
Turci ima sekade i vo Makedonija,i vo Albanija i vo Srbija i vo Bosna sekade,500 godini bile ovdeka normalno,, Tuku jas se plasam posle Grcija da ne se ukradi istorijata i na Turcija od strana na nekoi bagabontista od balkanot
:pos2:
Само продолжи друже, провоцирај дури не се свести администрацијата да те почести со БАНана. :tv:
Да, сите в Турција и сите Турци на Балканов сте "чистокрвни Турци", Ататурк од шо беше "чистокрвен Турчин" руса коса и сини очи имаше.
Пази ја ти историјата на Грција, чувај ја како зеницата во окото, ќе добиеш благодарност од нив. :pusk:
Aтатурк како и мнозинството Турци е мешавина у пм, во кои преовладува македонскиот ген, според некои информации во дипломатските кругови во негово време тој е од мешани помачки (македономуслимански), албански, турски (туркменски и јуручки) и еврејски гени (од евреи-муслимани т.н. дјонме).
Во негово време од мнозина Турци кои бегаат пред Републиката се распространува приказна дека тој е од еврејска а не турска крв, тоа можи и да е вистина, само што неговите изразито европеидни црти покажувает дека има македонско во него! :smir:
A ti totalno nemas aber od nistoKako prvo treskas bez veze ni so argumenti ni so fakti,velis onoj bil makedonec drugiot bil albanec, pa neznam sto onie bile evrei mevrei i trista gluposti,znaci sto nema da se cuje
A kako vtoro kade gledas da gi navreduvam nekogo??? Jas sakam da se osvestitie i vie i albancite,i da prestanete da gi provocirate turcite.. Ako se inaetite onoj bil makedonec a drugijot albanec,togas jas ke velam deka cel balkan ima turski krv,zatoa sto turcite vladeele 500 godini
![]()
Јас колку знам и читам ,Албанците се заблагодарени на Турците посебно овие последните години , незнам кај ги зимаш тие вести :nenene:albancite,i da prestanete da gi provocirate turcite
Ако мислиш за Албанците дека ја крадаат Грчката историја ( не сум сигурен на шо мислиш ) , дојди слободно во друг Топик по Историја да видиме кој краде..?, Tuku jas se plasam posle Grcija
A ti totalno nemas aber od nistoKako prvo treskas bez veze ni so argumenti ni so fakti,velis onoj bil makedonec drugiot bil albanec, pa neznam sto onie bile evrei mevrei i trista gluposti,znaci sto nema da se cuje
A kako vtoro kade gledas da gi navreduvam nekogo??? Jas sakam da se osvestitie i vie i albancite,i da prestanete da gi provocirate turcite.. Ako se inaetite onoj bil makedonec a drugijot albanec,togas jas ke velam deka cel balkan ima turski krv,zatoa sto turcite vladeele 500 godini
![]()
Добро бе пријателе,јас те знам тебе уште од идивиди форумот,знам дека си турчин а во едно чесен и поштен,а ќе те замолам да ми одговориш што е ова? ако не е навреда или пак иронија
Еве ти го постот твој
Tuku jas se plasam posle Grcija da ne se ukradi istorijata i na Turcija od strana na nekoi bagabontista od balkanot
Што е ова тогаш?
Незнам зошто би го усвоиле Албанците Ататурк , а и нека е и од друга нација не мора да биде албанец , пак он останува како Турска личност и како голем Турчин се додека ова земјина планета ке постои ..
Јас колку знам и читам ,Албанците се заблагодарени на Турците посебно овие последните години , незнам кај ги зимаш тие вести :nenene:
Ако мислиш за Албанците дека ја крадаат Грчката историја ( не сум сигурен на шо мислиш ) , дојди слободно во друг Топик по Иторија да видиме кој краде..?
Незнам зошто би го усвоиле Албанците Ататурк , а и нека е и од друга нација не мора да биде албанец , пак он останува како Турска личност и како голем Турчин се додека ова земјина планета ке постои ..
Јас колку знам и читам ,Албанците се заблагодарени на Турците посебно овие последните години , незнам кај ги зимаш тие вести :nenene:
Ако мислиш за Албанците дека ја крадаат Грчката историја ( не сум сигурен на шо мислиш ) , дојди слободно во друг Топик по Иторија да видиме кој краде..?
не мора никој да признае,самото име кажува кој е и што бил,значи сепак се знае,е дали другите тоа ќе го прифатат,тоа е нивни лични проблем кој што го имаш и тиJas toa go napisav zatoa sto makedoncite tvrdat deka Aleksandar Makedonski e makedonec,a albancite tvrdat deka e albanec![]()
A jas ne sum istoricar,ama i da sum i da dojde po nekoja slucajnost konflik megu Makedonija i Grcija ili pak Albanija i Grcija,jas ke gi podrzuvam makedoncite i albanciteAma deka ne se znae Aleksandar Makedonski sto bil ne se znae
Ama jas se nadevam deka i svetot toa ke go priznae deka toj e makedonec
![]()
Weisthor;
Истото го мислам и јас ..Абе кој им го сака Ататурк бе? Тој бил турски националист, себеси се сметал за 100% Турчин
Грците , и нити постоеле некогаш .кој краде овде историја?