Oцет

• Креатор на темата Креатор на темата AceMaus
  • Време на започнување Време на започнување
Користам многу нормално во салати и супи.И дури пред да ставам во тањирот за супа една лажица сркнувам,тоа ми останало уште од мала:kez:А иначе најубав ми е јаболков.

ewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
оцет мразам...у салати ставам само една капка оти мама така ме учеше..процедурата било таква јбг морам да ги следам нејзините чекори за подобра иднина :ha:

Ставам ама само во салати..у супа не можам да смислам..

Само за салати и строго домашен јаболков (сами си го правиме) :smir:

Имам користено многу видови на оцетна киселина, најмногу ми се допаѓаат винските, но цар на сите оцети е дефинитивно балсамираниот (иако е скап)

Ставам во супа и во салата. Салата без оцет не јадам.

Многу кисело јадам.Највеќе оцет ставам во супа и со зелка салата.Толку многу кисело јадам што после тоа устата ме пече и ми побелува.

Никој не спомна дека можеш и дома сам да си го направиш.Татко ми го прави,и мислам дека не е некоја филозофија ама треба да го чекаш да скисне.

во супа најмногу и во салати

...Не јадам многу оцет...и плус мноогу непријатно ми мириса...бљак!!:nesvest:
...Може некат со марула по малце:toe::helou:

do tamu dojdovme -OCET asalen nemozhesh da kupish- sve neshto sklj ti prodavaat so nekakvi si etiketki od pred 20 godini-
pred nekoj den mi trebashe ocet za salata da kupam- nooooooooo,pateshestvieto zapochna od tinex, sp ( chitam ocetna kiselina od suva destilacija na drvo) ... jasno mi e kakvi oceti ima i od shto- no nejkjaaaaaam bre takov, i na kraj vo eden mini-market zedov kisko - na badel- noo, se` mislam deka i toj e nekoja ujdurma,nemozhev da otidam do vero- i go zedov,nadevajki se deka sepak hrvatite se drzhat na svoeto-ama... ispadna deka se` shto nadvor ne im chini- MK si uvezuva.
kolku razocharuvachki!!!!!!!
a stanuvashe zbor samo za 1 ocet, ne neshto kojznae shto- togash bi trebal cel den da izgubish odejki niz prodavnici i barajkji ona shto si naumil- i prashanje dali ke najdesh

Јас коа јадам салата толку е солена-кисела што ќе приумри човек:)))
Јаболковиот е најзакон

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom