Дали ВМРО освои 150.000 гласови помалку од претходните избори?

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Па може да се каже. Ама па тоа е нормален процес, едни губат други доаѓаат, но сепак ВМРО си останува на власт сосема заслужено!

Токму тоа и јас прашав во локални избори темата.. СДСМ во неколку наврати го кажа тоа, а ВМРО не го демантира.. вистина ли е ова?

Рејтингот им е многу паднат но сеуште сеуште имаат водат сега засега главно поради немање салам опозиција.

Тоа ќе го видиме наредниот круг. Важно е каде ќе се прелеат гласовите на Љубе.

ajde de sega...pa pobednikot e vazen..SDSM sega placat...ako sakaat rejting dobar ima fabriki kade se poracuvaat vakvi 'proizvodi' i se serviraat na javnosta po sopstvena merka

Имаат помалку гласови од едноставна причина,Бошковски им зема многу гласови..
многу Вмровци гласале за него,и многу што би гласале за вмро,да небеше он во трка

Рејтингот им е многу паднат но сеуште сеуште имаат водат сега засега главно поради немање салам опозиција.

Мислам дека рејтингот не им е толку паднат колку што се гледа по гласањето бидејки чистота на победата ја подзамати независниот кандидат Љубе Бошковски(да се разбереме го поштуем човекот ама мислам дека не е за претседател)бидејки дел од гласовите отидоа кај него.Да беше кандидат на ВМРО Љубе јас сум сигурен дека се ке беше јасно уште во 1 круг за се.

Не мешајте со локални избори, бидејќи луѓето не се водат од истата логика како за парламентарните избори.

За градоначалници претежно одлучувачки се самите кандидати, така да ако јас сум задоволен од мојот градоначалник без разлика која партија да е, ќе си го гласам повторно.

А и добро е да постои некој баланс.

Лошото е што некој сега бара 'морална' утеха или сатисфакција во рејтингот на другиот, наместо да поработи на својот и да се подзамисли зошто катастрофално губи 3 пати по ред.

Како може да се споредува парламентарни и претседателски избори кога на парламентарни се гласа за две опции ВМРО или СДС...На овие претседателски имавме повеке кандидати од кои едниот беше Љ. Бошковски, кои извлече една третина од гласовите....

Мислам дека рејтингот не им е толку паднат колку што се гледа по гласањето бидејки чистота на победата ја подзамати независниот кандидат Љубе Бошковски(да се разбереме го поштуем човекот ама мислам дека не е за претседател)бидејки дел од гласовите отидоа кај него.Да беше кандидат на ВМРО Љубе јас сум сигурен дека се ке беше јасно уште во 1 круг за се.

Практично со кандидатурата,Љубе покажа и докажа дека Македонија уште долго нема да може слободно да избере вистински човек за председател,па секогаш од две “зла“ ќе го избира помалото,како соломонско решение.:toe:

И јас тоа се прашувам цела вечер:toe:

Гласовите на Љубе ќе се прелеат дома крај малите или поголемите ТВ екрани,а Македонија пак ќе има председател со 100тина илјади гласови бонитет,итоа дадени по партијска директива.:toe:

Брат Јубе го гласаа пред се неопределените. Тоа јасно се гледа кога ќе се според статистиките за рејтинзите. само тој има драстично остапување од предвидениот број на гласови.

И јас тоа се прашувам цела вечер:toe:

поголемиот дел никаде.

Брат Јубе го гласаа пред се неопределените. Тоа јасно се гледа кога ќе се според статистиките за рејтинзите. само тој има драстично остапување од предвидениот број на гласови.

не е точно
Брат Љубе го гласаше добар дел од членството или симпатизерите на ВМРО ДПМНЕ
ако не беше така тој немаше ни да се кандитира

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom