nikolai dimov напиша:
Сердар, кое ти дава право да наричаш Самуил македонец?
Site Makedonci koi sho bea ubieni i maltretirani od vas tataro-chvashite vo site balkanski i svetski vojni + 1 000 godini pred toa
Samuilova BB (znaes kaj, e? Ohrit se velit mestoto, Makedonija teritorijata i drzavata)
Majka mi,
rodena vo Ohrid - Makedonka - od Tatko Makedonec i Majka Makedonka.
Dedo mi (toj ohrigjanecot), roden vo Ohrid, od Tatko Makedonec, od Majka Makedonka + daskal coeko, bog da go prosti (deka vi ebal mamkata okupatorska, ne morav da spomnam, ama poshto provociras, togas CITAJ, chuvas :wink: od strelanje im izbegal na chuvashite i posle gi trebel ko voshki, poshto to ste - PARAZITI*)
Baba mi , rodena vo Ohrid, OD FAMILIJA SO POVEKJEILJADNA MAKEDONSKA ISTORIJA, Tatko Makedonec, Majka Makedonka.
Tatko mi - roden vo Mariovo - od familija so POVEKJEILJADNA MAKEDONSKA ISTORIJA
Tatko mu na tatko mi (=dedo mi) - toj sho bil prisilno mobiliziran od bukari, pa im izbegal, a sho prael posle - hehe, aj pogodi... VO DVE SVETSKI VOJNI VE KOLEL I BESEL, poshto ste sakale zemjata i familijata da mu gi bugarcite.
Majka mu na Tatko mi (=baba mi) - taa koja sho morala nekolku pati v planina da bega so malite deca, da ne ja obeschestat tatarite, srbite, francuzi, anglichani, grci i sho znam jas kakvi ne belosvetski
PEDERI
ti kaj si roden be, tatar?
si slushnal za Ohrid od toa chuvashkite knigi, a jas OD OHRID POTEKLO IMAM - dokazana rabota - vekje tolku generacii sho eden tatar ne mozi da izbroi
mi treba nekakvo pravo od tebe?
-----------------------------------------------------------------------------------
pi.es.
nemoj da mi dojs so "srpsko mekere" i slichno, poshto ne znam od koj imame pokje maki videno, koj ni se pogolemi "brakja" (=dushmani)
srbite, grcite i vie tatarite prosto ocite kje si gi izvajte da ni ja lapnite teritorijata, kulturata i istorijata.
ama koj ve eba, be...
dojdi ti nekoas da me "oslobodish", kje ti dam jas i pravo i krivo
sedi si mirno na gzot chuvashki i probvaj nesho drugo, kopuk
za skroz pogreshen kamen se fati sega...
----------------------------------------------------------------------------------- * - neka mi prostat site koi se cuvstvuvaat kako srbi ili bugari i NE SE DUSHMANI na Makedonija. Ne sakam da povredam nikogo, samo fakti se to...