Албанската десница се консолидира

• Креатор на темата Креатор на темата Bird on Wire
  • Време на започнување Време на започнување
Tука лежи зајакот. Разлика помеѓу тебе и мене е што јас нема да одберам лошо, колку и да е мало. Со таа финта веќе со години добиваат наши гласови сите, и на крај пак сме ние кривите. Ниедна албанска партија досега не ги штити интересита на албанците. Нема ниту Руфи како политичар, за жал.

e bre rymz ehehe

Sto vikas ti sto e najdobro na ovie izbori ? Da ne izlezeme na izbori ? Da ne vodat makedoncite ?

Моќта на партиите кај нас се мери според бројот на гласови кои што ги добиваат. Се додека народот гласа без разлика на квалитет, тие ќе бидат моќни, ќе има партиски вработувања, ќе има партиски бркања од работа. Доколку ние не се освестиме, да им мавнеме шамари на политичарите...вазелинче и трпи. Ние сме криви, народот, ама нејсе. На некого му одговара.
Независно од етникумот, значи и кај македонските, но и албанските партии, за жал, тоа е вистинската ситуација.
Нема идеологија, туку има само и единствено корист!
Идеологијата се вика корист и моќ!
studentska revolucija e majkata
Кои студенти?
Па и изборите за претседател на сојуз на студенти е партиско дрвење и мерење чиј е поголем!
Ништо и од нив.

e bre rymz ehehe

Sto vikas ti sto e najdobro na ovie izbori ? Da ne izlezeme na izbori ? Da ne vodat makedoncite ?
А што ќе ти стане ако те водат Македонците?

e bre rymz ehehe

A ти стварно мислиш дека македонците водат нешто??

Струмикс, јасно ми е, затоа не спомнав етникум, реков народот :) А тоа дека уште долго ќе трае вака, ќе трае. Јебига, убаа жена, здрави деца, вино и мезе. Друго нек иде у ку*ац.

Струмикс, јасно ми е, затоа не спомнав етникум, реков народот :) А тоа дека уште долго ќе трае вака, ќе трае. Јебига, убаа жена, здрави деца, вино и мезе. Друго нек иде у ку*ац.
Јас, пак, намерно ги спомнав етникумите, бидејќи во албанската десница не се разбирам многу, а гледам на државно ниво што се случува, и...аналогија, нели?
И мене како што ми се чини, уште доооолго, доооолго ќе е таква работата...
Дури нема ни некаква ептен мала надеж за промени. Се разбира - позитивни :)

e bre rymz ehehe

Сакаше да кажеш да имаш градоначалник етнички македонец претпоставувам, пошот етничките македонци како народ се на исто дереџе со политичарите.
Од друга страна пак ако имаш кандидат етнички македонец кој повеќе ќе се залага за развој и подобар живот (правото на комуникација на официјлано ниво на мајчин јазик и не е баш некој голем фактор за добар живот) без разлика на етничката припадност и покажува разбирање за желбата некоја да сака да комуницира на својот мајчин јазик, отколку некој кандиат етнички албанец кој знаеме дека е поврзан со луше кои сакаат самод апрофитираат од неговата позиција, за кого би гласал?
И имај на ум ако ти си роден во македонија и имаш македонско државјанство дека етничките македонци тие се твоите сограѓани и дека заедно со етничките македонци и ти си дел од македонското општество во кое и со кое живееш.

Албанците бато ти се по природа десничари. Се додека албанците се чувствуваат загрозени,надгласани,во "туѓа држава",обезправени,незаштиетени, се додека некој се труди да ги надвладее албанците се раѓаат десно ориентирани. Дури и во гените го наследуваат десниот национализам ама дај боже во иднина ќе живееме во мир и спокој за да идните тинејџери не биде мода за тинејџерите. Ајде поздрав

Уште ли се осеќатево: "туѓа држава",обезправени,незаштиетени, се додека некој се труди да ги надвладее албанците

Очигледно вие тоа чувство го немате само кога можете да правите што сакате, кога ќе згазите се живо и диво пред вас, кога ќе ги потиснете сите , дури тогаш веројатно ќе можете да кажете дека не сте: "туѓа држава",обезправени,незаштиетени, се додека некој се труди да ги надвладее албанците
Искрено пријателе мислам дека доволно беше...
Јас како Македонец почнувам да се чувствувам : "туѓа држава",обезправени,незаштиетени, се додека некој се труди да ги надвладее Македонците
Тоа се случува во сите средини каде мнозинствот се Албанци...
Види само што се случи со СТАРАТА ЧАРШИЈА, Македонците ја вртат со радиус од 1 километар... Само затоа што на вас ви е ќејф таму да се чувствувате во СВОЈА ДРЖАВА, СО СИТЕ ПРАВА, ЗАШТИТЕНИ и СО ВЛАСТ....
Јас искрено се надевав дека на лугето со вакви ставови им доага крајот и дека тој филм е зад нас а ти уште најавуваш нов бран на БАРАЊА и НЕЗАДОВОЛСТВО...

Види само што се случи со СТАРАТА ЧАРШИЈА, Македонците ја вртат со радиус од 1 километар... Само затоа што на вас ви е ќејф таму да се чувствувате во СВОЈА ДРЖАВА, СО СИТЕ ПРАВА, ЗАШТИТЕНИ и СО ВЛАСТ....
Aj be ne lupetaj sea i ti.
Za sostojbata na Starata Carsija edinstven vinovnik e drzavata i drzavnite institucii. Tie ja otfrlija od spisokot na nivnite interesi, ja zaostavija, ko da ne postoi za niv... i mediumite imaa uloga so nivnoto nepravilno informiranje... tie dukandziite i esnafite sto se u carsija valjda ne se do tolku ulavi pa da gi brkat musteriite... sto mislis, siptarot ne saka pari od kaurot, a? Abe aj....

Rymz ako nie ne mozeme da delime dobro i losho nikoj ne e kriv.Moze site greshime no mislam deka ako sakame neshto da se smeni vo drzavata edinstveno moze da se smeni so studentska revolucija slicna na ona vo Srbija.No mislam deka dolgu vreme nema da dojde do toa zoshto samo kako idea e sprotistavena od partiski ili nepartiski studenti,nikoj ne saka da prezema rizik a sekoj saka da gi custvuva blagodetite e toa nema

Nema studenti o Alboz, nema, se toa se aslaci koi ne znaat A da kazat.... ne znaat da mislat, cekaat drugi da mislat pa ovie ko rasipani gramafoni da povtoruvaat po niv...:toe:

Vprocem Dui ne e levo orientirana partija,site vo drzavata znaeme kako i zoshto se formirashe DUI.

Пред да стане ДУИ беше народно движење, револуционери. Кога станаа партија, се формираа како партизанска (комунистичка) партија,го искористија воениот рејтинг за политички цели. Кога влегоа во коалиција со СДСМ омекнаа и ги повикаа интелектуалците од ПДП да им се придружат но сепак се држеа до националниот интерес. Денес левичарите станаа мнозинство во ДУИ, десните националисти веќе немаат ни право на збор во партијата. Тоа ти е ДУИ денес.

Искрено пријателе мислам дека доволно беше...
Јас како Македонец почнувам да се чувствувам : "туѓа држава",обезправени,незаштиетени, се додека некој се труди да ги надвладее Македонците
Тоа се случува во сите средини каде мнозинствот се Албанци...
Јас искрено се надевав дека на лугето со вакви ставови им доага крајот и дека тој филм е зад нас а ти уште најавуваш нов бран на БАРАЊА и НЕЗАДОВОЛСТВО...

Затоа ДПМНЕ има толкава политичка сила. ДПМНЕ успеа де не ги обесправи и да не ги понижи македонците. Рамковниот сеуште не имплементиран со закони, за употреба и праифатеност на тие закони што произлегоа од рамковниот ни не се прави муабет. Службениот албански јазик не се употребува на сите државни нивоа, војниците на ОНА не се ресоциализирани, закон за употреба на етничките симболи не е донесен, ДУИ води сервилна политика во однос со ДПМНЕ, иинтерграциите во НАТО и ЕУ се замрзнати, инвестициите во земјава се замрзнати.
Да, ДПМНЕ успеа да не ги "понижи" македонците со донесување на овие закони за разлика од СДСМ кои го легализираа Тетовскиот Универзитет,го донесоа законот за територијална поделба,сакаат да го променат името и сакаат да не интегрираат во НАТО и ЕУ.
Затоа новиот бран незадоволства кај албанците ќе започне на опвие избори, почнувајќи како и секогаш од Гостивар и нови политичка сила ќе ги предводи албанците кон постигнување на националните албански интереси, економската благосостојба и интегритање во еуро-атланските институции.

Nema studenti o Alboz, nema, se toa se aslaci koi ne znaat A da kazat.... ne znaat da mislat, cekaat drugi da mislat pa ovie ko rasipani gramafoni da povtoruvaat po niv...:toe:

Делумно вистина,што се млади и се плашат или не можат да дојдат до израз тоа да ама сепак младите сили не се за потценување.

Денес левичарите станаа мнозинство во ДУИ, десните националисти веќе немаат ни право на збор во партијата. Тоа ти е ДУИ денес.
Koi se tie levicari mnozinstvo vo DUI?
Jas znam deka tamu postoi samo eden covek, a toj ke da e daleku od levicar iako metodite na vodenje politika mu se cudni. :toe:

Делумно вистина,што се млади и се плашат или не можат да дојдат до израз тоа да ама сепак младите сили не се за потценување.
More ne da gi potcenuvas, tuku 20 metri pod zemja da gi piknes i da ne im dades 50 godini da izlezat.
Nema nezavisni mladi sili, nema slobodno mlada misla i avangarda, sakal nekoj da priznae ili ne. :toe:

Koi se tie levicari mnozinstvo vo DUI?
Jas znam deka tamu postoi samo eden covek, a toj ke da e daleku od levicar iako metodite na vodenje politika mu se cudni. :toe:

More ne da gi potcenuvas, tuku 20 metri pod zemja da gi piknes i da ne im dades 50 godini da izlezat.
Nema nezavisni mladi sili, nema slobodno mlada misla i avangarda, sakal nekoj da priznae ili ne. :toe:
Цело ПДП ти е во ДУИ бе брат, по леви не можеш да најдеш на свет.
За младите ај да не прајме муабет, навистина е жално кога ќе видиш недопечен студент како труби пред камери партиска пропаганда ама ќе се среди верувам, не сите млади ја добиваат честа да излезат пред камера :)

Цело ПДП ти е во ДУИ бе брат, по леви не можеш да најдеш на свет.
За младите ај да не прајме муабет, навистина е жално кога ќе видиш недопечен студент како труби пред камери партиска пропаганда ама ќе се среди верувам, не сите млади ја добиваат честа да излезат пред камера :)
Abe u redu so kriloto od PDP...
Ama kaj kogo e mokta vo partijata, koj gi drzi koncite, koj vladee, koj nareduva..... mislis go sisa nekoj Aziz Polozani? :)

Mladite.... ah, aj ubavo vikas, da ne prajme muabet,:)

Туку кога зборувате за Албански политичари, мене многу ми се допаѓа Хоџа, супер е жената, паметна, а пред се има способност да одржува рамнотежа ( што е всушност способност горе доле на секоја жена )...
Не ми е јасно само како таков интеектуалец залутал во Гнездото на Тачи на мене таа не ми се вклопува во Каубојската слика врзана за Тачи...
Истото го мислам и за Теута Арифи која исто така ми стои ЗАЛУТАНА во ДУИ...
Како да е македонските Албанци имат квалитетни политичари кои за жал досега не дошле до израз...

Туку кога зборувате за Албански политичари, мене многу ми се допаѓа Хоџа, супер е жената, паметна, а пред се има способност да одржува рамнотежа ( што е всушност способност горе доле на секоја жена )...
Не ми е јасно само како таков интеектуалец залутал во Гнездото на Тачи на мене таа не ми се вклопува во Каубојската слика врзана за Тачи...
Истото го мислам и за Теута Арифи која исто така ми стои ЗАЛУТАНА во ДУИ...
Како да е македонските Албанци имат квалитетни политичари кои за жал досега не дошле до израз...
Hodza e tinja za politicar. Prosto ne ja biva zenata, ne e sozdadena za toa, taa e za tamu da prodava pamet za toa sto go znae..... za toa ja biva.

Teuta e izmislena za politika. Ja vsusnot ne ni znam nekoja druga zena vo Makedonija, bez razlika na etnicka pripadnost, koja bi mozela da i parira.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom