Уставен Суд

• Креатор на темата Креатор на темата Amnaesiac
  • Време на започнување Време на започнување
Немој ти да не не останат пари за тебе. Зајазливост.

Од тоа мислење само за својот газ преку глава ми е?

Се надевам дека некое од тие деца што ќе се роди ќе биде доволно храбар и во било какви непогоди ќе те штити тебе и твојте деца.

Да баш така. Македонија е социјална држава и функционира на принципот на помагање. Како што тој родител во Велес плаќа даваќи така плаќам и јас. Но тој ќе има право на помош од државата а јас не само затоа што живееме во различни градови. Логикава е беспрекорна.

А за детето мое и твое од каде знаеш дека моето дете нама да те штити тебе и твоето дете. Сепак моето дете ќе биде обесправено затоа што ќе му бидат скратени работи само поради фактот што живее во друг град.
Македонија е една држава.

Па каков татко таков син:vozbud: И двајцата со ..........

Да да само ти теши се. Ама да бидеме реални тие што највеќе се бунат највеќе очекуваа од законот. Некој веќе и спремија изнис планови за тоа. А во која категорија си ти ?

Да баш така. Македонија е социјална држава и функционира на принципот на помагање. Како што тој родител во Велес плаќа даваќи така плаќам и јас. Но тој ќе има право на помош од државата а јас не само затоа што живееме во различни градови. Логикава е беспрекорна.
Игор, уште поапсурден пример е самото Скопје. Ако на центар не му следува, а на Карпош му следува, истите ги двои една улица. од тоа подискриминирачки и поапсурдно здравје. Но џабе муабет, добро е што падна на уставен. А кој му се раѓа, ќе раѓа и со пари и без пари (условно) :smir:

Да да само ти теши се. Ама да бидеме реални тие што највеќе се бунат највеќе очекуваа од законот. Некој веќе и спремија изнис планови за тоа. А во која категорија си ти ?

во несопирливи :vozbud::pos2:

Игор, уште поапсурден пример е самото Скопје. Ако на центар не му следува, а на Карпош му следува, истите ги двои една улица. од тоа подискриминирачки и поапсурдно здравје. Но џабе муабет, добро е што падна на уставен. А кој му се раѓа, ќе раѓа и со пари и без пари (условно) :smir:

Точно. И само ќе кажам постојат многу подобри начини за подршка на жените да раѓаат деца како повеќе породилни дена, државата да ја пополнува дупката од плата на самата вработе која ќе се јави поради породилното, да се воведат услови за секој работодавец кој ќе мора да им помага на трудниците, да се присилат поголемите фирми да отварат дневна грижа во самите нивни простории за да се овозможи повеќе време да бидат родителите со децата и сл. Не ги зимајте сите идеи здраво за готово ова се само некои мои идеи.

Точно. И само ќе кажам постојат многу подобри начини за подршка на жените да раѓаат деца како повеќе породилни дена, државата да ја пополнува дупката од плата на самата вработе која ќе се јави поради породилното, да се воведат услови за секој работодавец кој ќе мора да им помага на трудниците, да се присилат поголемите фирми да отварат дневна грижа во самите нивни простории за да се овозможи повеќе време да бидат родителите со децата и сл. Не ги зимајте сите идеи здраво за готово ова се само некои мои идеи.

А на некои едноставно им треба повеќе мозок.:tapp::pusk:

Би било добро да објасниш што сакаш да кажеш, ама очигледно се што знаеш се навреди.

Абе знаеш исто ко дедо ми да земам сега да го учам англиски, а без заби е, и има 80 години.

И колку и да објаснуваш пак ништо нема да те разберат.

Јас пак барам поддршка од група избирачи, т.е. група граѓани од над 18 год да покренеме иницијатива за укинување на овој предавнички Уставен суд!

Ѕвер си нема што...:pos2: Тој ќе рушел Уставен суд...:pos2:

Мојот афект не беше насочен кон ниеден член на форумов, па оттаму не гледам како е толку страшно што сум употребила поексплицитен говор.

Патем, би те прашала каде ти точно ја гледаш дискриминаторската улога на законов, и со што ја оправдуваш одлуката за негово поништување?
душо ова што го напиша не е во афект бидејќи треба време да се напише а за да се каже треба една минута,btw модерАТОР СИ !толку пцовки .......:pipi:

Инаку грешката е во тоа што наместо да им се зголеми буџетот на општините па тие како дел од пакет мерки за заживување на крајот ќе понудат паричен надомест ,тоа го има во повеќе општини во еу

Сеа сваќаш зошто падна,ако владата сакала да пројде ќе прошол законот ама она си направи реклама плус заеба неколку стотини жени,ем си испра раце со тоа што законот падна во уставен суд,ем се обидува да влијае врз одлуките на уставниот плус го насочува гневот на народот према судиите

А некако ми е симптоматично што многу закони паднаа на уставен ,а владав наместо да ги корегира законите она штанца уште закони.

Уште не сфативте дека Уставен суд е под закрило на Б.Ц и единствена цел му е контрање на сегашнава власт.

Дури е вака оваа држава не оди напред, само ќе тони.

Уште не сфативте дека Уставен суд е под закрило на Б.Ц и единствена цел му е контрање на сегашнава власт.

Дури е вака оваа држава не оди напред, само ќе тони.

:pos2::pos2: леле жими се феномени сте, Уставен на Бранко. Абе децааа, Уставен суд е нормална работа у секоја држава бе зелки.:wink:

:pos2::pos2: леле жими се феномени сте, Уставен на Бранко. Абе децааа, Уставен суд е нормална работа у секоја држава бе зелки.:wink:

а од која партија се судиите
на кој начин се дојдени на власт

Прво не понашај се како прваче, не си дораснат мене да ми кажуваш.

Второ читај правила за подфорум политика:
Правила на политика
1. Најважното правило - во никој случај членовите несмеат да се обраќаат едни на други со погрдни зборови. Навредите сочувајте ги за политичарите. За прекршување на правилото следи отстранување од форумот.

Како трето ако не знаеш не цитирај:

Уставен суд сфати дека е под влијание на Б.Ц повеќето судии се поставени во времето на СДС и сега тие изиграваат негова послушност. Ако незнаш не треси глупости тапчо еден :tapp: повозрасен сум од тебе многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom