Попе, грев ли е да гласам за Селмани?

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Neka glasa koj za kogo saka,samo ne karajte se. Ke pobedi podobriot.

ја пошто не сум православен ќе треба да прашам некој друг
оооо бенедикт шо викаш ти по прашањево

Чедо Божјо, ќе да е лага голема, прабаба му била од Дизелдорф!:toe:

Neka glasa koj za kogo saka,samo ne karajte se. Ke pobedi podobriot.

Ех, да беше така лесно и секогаш подобрите да победуваа, сега ЕУ ќе ни тропаше на порта и ќе не молеше да ни се приклучи. :smir:

Попе, грев ли е да гласам за Селмани?
Попе, грев ли е да гласам за Селмани? Вакво прашање деновиве неколкупати му било поставувано на свештеник на МПЦ во Неготино од неговите сограѓани. А одговорот бил:

- Во Библијата е споменато дека секоја власт е од Бога дадена. Тоа значи дека нема врска дали ќе гласате за христијанин или за муслиман. Божја волја е кој ќе победи, победата е од Бога дадена.

„Дневник“ ги побара и отецот и верниците кои за секој случај си прашале пред да гласаат на претседателските избори в недела. Тие ја потврдија информацијата.

- Бидејќи се сметам за голем верник, а и неготинци ме знаат како таков, за да не згрешам при гласањето, со оглед на тоа што Имер Селмани е муслиман, го прашав нашиот поп за совет - раскажува еден верник. Тој вели дека искрено размислувал да гласа за Селмани.

- Тој никого не навреди во кампањата, за разлика од овие „нашиве“ - додава. Свештеникот признава дека Православната црква би била порадосна доколку за претседател биде избран православен верник.

- Но се' си е по Божја волја и ние ќе ја почитуваме Божјата волја - дециден е тој. Ваквите несекојдневни прашања до свештеникот покажуваат дека се разгоруваат страстите пред изборниот ден. Иако Неготино важи за општина населена главно со Македонци, се' почесто се споменува Селмани и се споредува со Обама. Во градот дури се прикажува дека неговата прабаба била Македонка.
(С.Д.)
Линк
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=BEDAF4BB52586543A1EE2FB9A312A541

без коментар сум .......

Епа грев е мори снашке,можеби човекот е претставителен и се тоа ,ама се вика Селмани,и првобитните интереси ке ги гледа за Сулејмани,па потоа за Стефан и Стојче.
И никогаш не би гласал за него,затоа што ставил Македонско знаме барам многу повеќе од едно знаме,никогаш не би се толку ниско понижил

Народе Офчи Македонски,
не сте вие криви, криви се Американците што му ја пишуваат програмата на Селмани.
Што вие вас бре?
Абе оставете го Обама. Обама зборува Англиски, се гордее со Американското знаме, а не со Нигериско или Камерунско.
Како ќе се чувствувате кога бранителите од ОНА ќе добијат боречки пензии, а татко ми што се бореше за достоинството на Македонија и што си ја стави главата во торба 2001 година што ќе добие?
Кога ќе зборува Селмани на митинзите на Македонски и кога ќе вее Македонско знаме тогаш ќе размислам дали да гласам за него, вака НЕ.
Може ли некој да ми објасни од каде идејата да гласа за Селмани?

Ke da se portokalovi negovite sorosoidi. :)

Баш размислував зошто Груевски го промовира Селмани и дојдов до заклучок дека има дости добри причини. Со самиот влез во вториот круг Селмани ќе направи голема политичка победа и ќе има големи шанси неговата партија да го завземе местото на ДПА. Ова му одговара на Груевски, затоа што од една страна дополнително ќе ги понижи СДСМ, а од друга страна за наредните избори во Селмани ќе има стабилен партнер од албанската страна. Ова е посебно важно затоа што со Тачи веќе тешко ќе се договори, а и со ДУИ не се баш сакаат, а и не е добро да биде зависен само од една албанска партија затоа што ќе можат да го уценуваат. Со други зборови, играч е Грујо, веќе мисли на следните избори. :smir:

Како прво Селмани никогаш не го употребил изразот "Нова демократија", секогаш вика "Democracia e Re". И после сака гласови од македонците. Ајде сега одете гласајте за него. Кандидатот на претседател не може да најде соодветен збор од македонскиот јазик, па се служи со "странски".

Баш размислував зошто Груевски го промовира Селмани и дојдов до заклучок дека има дости добри причини. Со самиот влез во вториот круг Селмани ќе направи голема политичка победа и ќе има големи шанси неговата партија да го завземе местото на ДПА. Ова му одговара на Груевски, затоа што од една страна дополнително ќе ги понижи СДСМ, а од друга страна за следните избори во Селмани ќе има стабилен партнер од албанската страна. Ова е посебно важно затоа што со Тачи веќе тешко ќе се договори, а и со ДУИ не се баш сакаат, а и не е добро да биде зависен само од една албанска партија затоа што ќе можат да го уценуваат. Со други зборови, играч е Грујо, веќе мисли на следните избори. :smir:
Abe gi znam jas tie kombinatoriki i igri.... amaaaaa... so ogin ne se igra be, a kamoli uste benzin da turas....cccccc

Koj go vrti gvujo be? :) Narodot ke odlucuva, dal dui, dal dpa, dal nea demokrative..... gvujo se obide so edna slicna avantura pred dve godini, loso mu ispadna.... skapo ke go kosta po vtor pat istata greska....:toe::toe::smir:

Како прво Селмани никогаш не го употребил изразот "Нова демократија", секогаш вика "Democracia e Re". И после сака гласови од македонците. Ајде сега одете гласајте за него. Кандидатот на претседател не може да најде соодветен збор од македонскиот јазик, па се служи со "странски".
Ne e stranski be. Negov majcin jazik e. :)

Кампања луѓе!Некој плаќа за тоа,како што Вмро и Сдсм си плаќаат за своите кандидати.Не се нервирајте без потреба,Претседател годинава ќе биде Македонец,со тек на време ќе се намалат ингеренциите на Претседателската функција па ќе се даде и тоа место на Албанец.Нас ни треба единство навистина,сплотеност во името на подобра иднина...ама се додека Вмро и Сдсм ја гледаат власта како начин како да се реваншираат едни на други,тешко дека нешто ќе се среди

p.s. и Рим не се изградил преку ноќ...ќе бидат и нашите 5 минути:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom