Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ја пошто не сум православен ќе треба да прашам некој друг
оооо бенедикт шо викаш ти по прашањево
Neka glasa koj za kogo saka,samo ne karajte se. Ke pobedi podobriot.
Ke da se portokalovi negovite sorosoidi.Батката има пари, а за пари разни соросоиди лесно се „тртат“.
Попе, грев ли е да гласам за Селмани?
Попе, грев ли е да гласам за Селмани? Вакво прашање деновиве неколкупати му било поставувано на свештеник на МПЦ во Неготино од неговите сограѓани. А одговорот бил:
- Во Библијата е споменато дека секоја власт е од Бога дадена. Тоа значи дека нема врска дали ќе гласате за христијанин или за муслиман. Божја волја е кој ќе победи, победата е од Бога дадена.
„Дневник“ ги побара и отецот и верниците кои за секој случај си прашале пред да гласаат на претседателските избори в недела. Тие ја потврдија информацијата.
- Бидејќи се сметам за голем верник, а и неготинци ме знаат како таков, за да не згрешам при гласањето, со оглед на тоа што Имер Селмани е муслиман, го прашав нашиот поп за совет - раскажува еден верник. Тој вели дека искрено размислувал да гласа за Селмани.
- Тој никого не навреди во кампањата, за разлика од овие „нашиве“ - додава. Свештеникот признава дека Православната црква би била порадосна доколку за претседател биде избран православен верник.
- Но се' си е по Божја волја и ние ќе ја почитуваме Божјата волја - дециден е тој. Ваквите несекојдневни прашања до свештеникот покажуваат дека се разгоруваат страстите пред изборниот ден. Иако Неготино важи за општина населена главно со Македонци, се' почесто се споменува Селмани и се споредува со Обама. Во градот дури се прикажува дека неговата прабаба била Македонка.
(С.Д.)
Линк
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=BEDAF4BB52586543A1EE2FB9A312A541
без коментар сум .......
Ke da se portokalovi negovite sorosoidi.![]()
Ke da se portokalovi negovite sorosoidi.![]()
Abe gi znam jas tie kombinatoriki i igri.... amaaaaa... so ogin ne se igra be, a kamoli uste benzin da turas....ccccccБаш размислував зошто Груевски го промовира Селмани и дојдов до заклучок дека има дости добри причини. Со самиот влез во вториот круг Селмани ќе направи голема политичка победа и ќе има големи шанси неговата партија да го завземе местото на ДПА. Ова му одговара на Груевски, затоа што од една страна дополнително ќе ги понижи СДСМ, а од друга страна за следните избори во Селмани ќе има стабилен партнер од албанската страна. Ова е посебно важно затоа што со Тачи веќе тешко ќе се договори, а и со ДУИ не се баш сакаат, а и не е добро да биде зависен само од една албанска партија затоа што ќе можат да го уценуваат. Со други зборови, играч е Грујо, веќе мисли на следните избори. :smir:
Ne e stranski be. Negov majcin jazik e.Како прво Селмани никогаш не го употребил изразот "Нова демократија", секогаш вика "Democracia e Re". И после сака гласови од македонците. Ајде сега одете гласајте за него. Кандидатот на претседател не може да најде соодветен збор од македонскиот јазик, па се служи со "странски".