Подршка за Селмани од Струмица, Штип, Радовиш и Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата Ultras-666
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 февруари 2009
Мислења
83
Поени од реакции
6
Кандидатот за претседател на РМ, Имер Селмани и претставници на неговата партија Нова Демократија вчера посетија повеќе градови од источна Македонија. „И покрај тоа што посетите низ цела Македонија се во изборната агенда на партијата особено не радува што вие граѓаните баравте да ве посетиме во вашите градови. Тоа зборува дека споделуваме иста визија за иднината на Македонија. Тоа зборува дека сите сложно на овие избори може да докажеме дека во Македонија мултиетничноста одлично функционира, а претседателот е тој кој што треба да го потврди тој факт„ истакна Селмани на средбите до граѓаните. Средбите со граѓани беа од непосреден крактер. „Нас не ни е целта да се собираме на масовни митинзи. Нас ни е целта да бидеме покрај граѓаните и да разговараме, а не како и на големите митинзи, кога зборуваат само политичарите, а граѓаните молчат. Затоа ние решивме да пиеме кафе заедно, да јадеме и да шетаме. Затоа што за мене е битно што имаат граѓаните да кажат!... Само заедно можеме да постигнеме внатрешна кохезија и надворешна интеграција. Само заедно можеме да развиваме граѓански и политички дојалог. И тоа заедно треба да го сториме оваа пролет!“ -рече Имер во дел од разговорите со граѓаните од Македонија. Вчера караванот на Демокрациа е Ре оствари средби со голем број на граѓани во Струмица, Штип, Радовиш и Кавадарци. На средбите, граѓаните едногласно ја дадода својата подршка за Имер Селмани, а со тоа потврдија дека на 22 март новата пролет може да ни донесе претседател кој има јасна програма за Македонија и кој ќе го обедини народот во РМ. Претседател со програма за нејзино зачленување во НАТО и ЕУ, за развој на економијата, за меѓународните односи на Македонија, за политички дијалог и конечно, програма за подобри меѓуетнички и меѓучовечки односи.

ај не гледи толку телевизија Селмани во Струмица беше со 4 камери и не го пречека никој .... онака се прошета испил каве во селект и толку ....
истата вечер во Струмица беш Брат Љубе во домот на културата ПОЛНА САЛА ....

ПС. тоа ти е медиум -поточно мокта на истите Селмани тоа добро го знае и практикува

ај не гледи толку телевизија Селмани во Струмица беше со 4 камери и не го пречека никој .... онака се прошета испил каве во селект и толку ....
истата вечер во Струмица беш Брат Љубе во домот на културата ПОЛНА САЛА ....

ПС. тоа ти е медиум -поточно мокта на истите Селмани тоа добро го знае и практикува
Според мене доволно е да го посетиш градот, да стапиш во контакт со граѓаните.. а тоа на Љубе салата полна шо била нема врска.. И во БИТОЛА на митинго на Селмани беше салата Полна(1200 капацитет)

па сега мислењето е на граѓаните.:smir:

СЕ СОГЛАСУВАМ доволно е и тоа ...
мислам дека СЕЛМАНИ е прв кандидат на АЛБАНЦИТЕ кој ја посетил Струмица:smir:

Би требало сите градови од источна Макдонија да ги посети бидејки има доста народ што го сака и што планира да гласа за него:toe:.И добро е така што остварува средба со граганите и што не држи класиченм митинг бидејки на народот му е доста од досадни говори и ветувања.

мислам дека човекот игра на правата карта за да освои еден голем процент и од македонските гласачи а зошто да не кога има подобра визија за државата барем он така тврди неголи неколку наши да не кажам македонски политичари кои освен плукање по другите и омаловажуваже и чат пат кажани глупости за кои самите себе се негираат од изјава во изјава мене селмани ми изгледа како стабилно типче кој знае ќе видиме на 22

Би требало сите градови од источна Макдонија да ги посети бидејки има доста народ што го сака и што планира да гласа за него:toe:.И добро е така што остварува средба со граганите и што не држи класиченм митинг бидејки на народот му е доста од досадни говори и ветувања.
A na sredbi so graganite sto ke pravi?
Ke zboruvaat za fudbal, za zeni, za trevnikot, bojlerot.... sto?
Ili pa i tamu ke vetuva nesto?

Src, mitinzi ne drzat samo tie koi ne se sigurni vo nivnata mok, samo tie koi se plasat da ne isapdnat majmuni pred javnosta koga ne miting ke im se nacrtat edvaj 50-tina dusi, pa glumat ludilo i navodna bliskost i zagrizenost za prosecniot graganin. :toe:

Sredbi so gragani sekoja partija praktikuva, dole na terenot, ama toa glavno go pravat prvite luge na lokalnite ogranoci. :toe:

А како второ колку шо разбрав на официјалната страница на Нова Демократија дека Предизборниот мартијал е печатен во два јазици,со што 60% на Македонски а 40% на Албански и + на Македонски не му стигаат и затоа се надохнадија уште 30% заради големата заинтересираност.

Со тоа значи дека има и многу други во Македонија што размислуваат слично како мене

А како второ колку шо разбрав на официјалната страница на Нова Демократија дека Предизборниот мартијал е печатен во два јазици,со што 60% на Македонски а 40% на Албански и + на Македонски не му стигаат и затоа се надохнадија уште 30% заради големата заинтересираност.

Со тоа значи дека има и многу други во Македонија што размислуваат слично како мене
I sega znaci imaat vkupno 130% predizboren materijal a? :)

p.s. ziti mene samo kazi mi, oti me mrzi sega da proveruvam, bas taka kako sto ti nvede bese napisano i na nivnata stranica, ili pak ti pogresno prenese?

Изгледа не ме разбираш... некаде 30% надохнадија..

Не сум јас Бркојани да гршам:pos2:

Има подршка насекаде, но не доволно од Македонците. Сеуште не сме на тоа ниво за да го ибереме македонскиот Обама...

Изгледа не ме разбираш... некаде 30% надохнадија..

Не сум јас Бркојани да гршам:pos2:
Jas razbiram, ama izgleda ti ne razbiras, ili pak tie od partijata ne razbiraat, matematicki nelogicna i konfuzna e takvata formulacija. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom