Tabla/Backgammon

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
SpiritoS напиша:
И јас научив од дедо ми трет 2 годинки,па от тогаш само го тепам(Извини Јohnny а и тебе те тепам).Таблата не е само фрлање коцки,тоа е уметност и треба добра анализа.Лани во Турска на одмор играв со едно старче Турчин беше и од него дознав дека турците играат 11 вида на табли од можни 15.Јас незнам некој да ги знае сите.Ние играме само првите 3.Иначе го разбив старчето во 1 и 2 ама ме фати марс и ме здраво разби во 3.Секоја чест за додото.Знам дека малку се фалев ама нема везе.

Ма мани ти добрата анализа, колку пати сум ти кажал - треба да имаш и добра рака у прав момент.А како ли само не сум бил ја да го сретнам старчето у Турција што толку го спомињаш.Баш би сакал да сум бил со тебе тогаш и да сме напраиле турнир.:vozbud:Него ај ти дојди до кај мене (откако го поминеш испитот) па да видиме кој кого ќе тепа и ќе постираме овде.Важи?

rymz напиша:
Според мои сознаниа, табла има 7 верзии...

Има петнаесет верзии, а јас лично сум запознал луѓе што знаат максимум 5.Не знам дали има некој овде у Македонија што знае барем 10.Знаете ли Вие?

Во последниве години табла како сум разигран,каде и да одиме било тоа да е на одмор или пак во некоја викендица задолжителна ми е таблата.
Сите што ги познавам знаат 4 верзии ,прв пат слушам дека има 7 или пак 15

tabla e najzaraznata i voedno interesna igra taka da nemozam bez nea ni eden den koga imam slobodno vreme...frlav so drugarki mi i toa po mn partii a i naplaza odlicna e, si pijas sokce na masa, se tablas, se kapis pak se tablas i super :)...i ja Mr. Bebils ne sum slusnala za tolku mn verzii, a znam tri...ali mozi ima..

табла ти е најбоље игра , јас лично знам 3 табли , ај некој ако знае каде можам да најдам нешто повеќе како се играат другите ( и ја знам дека 15 постојат ) али замо 8 се играат редовно .. поздраф !

никогаш не научив да играм табал упм. lol :)

site ostanati igri na tabla se kombinacija od prvite 3...taka da...

Табла играм од 5-то одделение, научив да играм во Турција, бев на одмор со моите, и татко ми(искусен таблаџија ;-)) за тие 10 дена ме научи ептен добро. Кога се вратив во Скопје, лом ги праев сите. Сега, кога и да идам на одмор со друштво, обавезно организираме турнир у табла.

Tablata e interesna igra.. jas igram tabla i mislam deka e igra na srejka sega ako nemas vrska od igrajne ni srejka ne ti pomaga... za druzejne e super za trosejne na vreme

Pa ne e nekoja Filozofija za da igras tabla ..samo malce zelba i da ima koj da te nauci sam neznam kako ce se naucis :)

Liverpool FAN напиша:
drugar zs 2 pati ist post prakas?:)
Hmmm..aj vidi uste ednas dali prajkam ist post .. :) na greska go prativ dvapati ama go poraviv sega ok? e :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom