Tabla/Backgammon

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Jaс сум самопрогласен светски шампион во таблање на свои 15 години. Кој сака ферка на Јаху или некој друг табла сервер, бујрум!

Кој сака да ме аддне на јаху да играме табла може слободно. Вечерва сум слободен.

beto сега видов дека си ме поканил ама не бев на компјутер. Ништо, утре.

eeee obozavam tabla,i mnogu igram...t.e. porano po celi denovi, sea mn retko(na kajgana visam:))imam downloadirano edna igra tabla Gammon Empire (ali neznam na koja strana), ali mn e dobro...so luge od sekade:D

lele do sea samo so edno dete od strumica sum se pogodil na yahoo :)))

Табла!

Табла!

Колку играте и дали играте табла...?Интересна ли е играта?
Јас у живот не сум играл табла шах да ама табла никогаш....а не ни сакамhehe..
Тоа е според мене...а според вас :)

Не е нешто посебна играта, но сакав да ја знам и ја научив. Не ја играм многу често само онака кога некој викне да играме

Можам да кажам дека е традиција кај нас да се игра табла, првата, тапата и лудата ги знам, супер е за забава али една табла за двајца е само , тоа може да е проблем у друштво

krepiev напиша:
Можам да кажам дека е традиција кај нас да се игра табла, првата, тапата и лудата ги знам, супер е за забава али една табла за двајца е само , тоа може да е проблем у друштво
Oвие игриве кој како сака си ги крсти...јас знам две игри за табла,кај нас познати како "главната" и "ѓупската" :pos: Ѓупската онака е полесна и поедноставна,а главната ме мрзи да размислвуам исто ко шахот....трае долго а јас се што трае премногу долго го мразам...и то :toe:

Како што гледам колку се игра табла, најверојатно дека е интересна.За жал јас не знам да играм:kesa:
п.с: Кесе нафане ли некој да ме научи?

Сабајле пробав да отворам тема за табла, ама нешто ми се зафркна незнам зашто. Играм табла, научив во Турција на одмор, тука ја доучив. Моментално дома нема табла, ја дадоа моите поклон т.е. не ја игравме само ја купивме и сега сиснам на јаху гејмс и ја играм првата додуша само таа се игра. Првата е онаа класика втората е чисто на среќа, како вртиш коцки али третата е крај НЕНОРМАЛНО ДОБРА. Знам неколку членови кои што ептен добро играат табла од форумов, ама некако се срамат да пишат

Научив да играм табла пред 2- 3 години. Татко ми го терав да ме научи. Интересно е, особено на лето кога ми е досадно, а не ми се седи пред компјутер. Шах никогаш не научив да играм(додуша не ни пробав). Табла ми иде некако од рака + лажам многу:krivi:

ОБОЖАВАМ табла. Мислам дека можам цело време само табла да играм...
Првата ја знам само, другите сум почнала, ама никогаш не сум се заинтересирала за нив. Инаку често си идам у Либертас у Буњаковец... Ем кафе си пијам, ем табла си играм... Хмм...за мераци...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom