Мартин Мистерија на Македонски!

• Креатор на темата Креатор на темата Aco_Lojd
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 јануари 2007
Мислења
148
Поени од реакции
3
Веб-сајт
www.stripovimk.com www.varmcomics.com
mmgig1.jpg

Мартин Мистерија Гигант број 1
“Тајната на Свети Никола“

За прв пат кај нас,едицијата гиганти со ликот Мартин Мистерија на А4 формат и 240 страници!Стрипот се продава низ цела Македониа,вакумиран е,а има и подарок календарче со овој стрип јунак.Цената е 320 денари,а изданието е периодично.Да ми се јават админстраторите од Кајгана да им испратиме примерок од ова.

Ацо
Варм Комикс
Прилеп

mmgig1.jpg

Мартин Мистерија Гигант број 1
“Тајната на Свети Никола“

За прв пат кај нас,едицијата гиганти со ликот Мартин Мистерија на А4 формат и 240 страници!Стрипот се продава низ цела Македониа,вакумиран е,а има и подарок календарче со овој стрип јунак.Цената е 320 денари,а изданието е периодично.Да ми се јават админстраторите од Кајгана да им испратиме примерок од ова.

Ацо
Варм Комикс
Прилеп

5 евра за стрип, не велам дека невреди не велам дека не го почитувам стрипот бидејки израснав со него, но мислам дека таа цена е превисока. пс секогаш џабе можете да прочитате стрип онлине за беспари:wink:

5 евра за стрип, не велам дека невреди не велам дека не го почитувам стрипот бидејки израснав со него, но мислам дека таа цена е превисока. пс секогаш џабе можете да прочитате стрип онлине за беспари:wink:

Eh Neemo nema filling na comp. ,ne e ni preskap spored toa sto se nudi vamu jas kupuvam Marvel okolu 5 $ e vo poskromno izdanije.

Se znae kade e fillingot za strip vo WC ne na kompjuter:wink: :)

Eh Neemo nema filling na comp. ,ne e ni preskap spored toa sto se nudi vamu jas kupuvam Marvel okolu 5 $ e vo poskromno izdanije.

Se znae kade e fillingot za strip vo WC ne na kompjuter:wink: :)

Знам знам па си окапеш на шоља,цел сат листајкиго стрипот,али зборот ми беше дека,премногу е скап,децава не го читаат,пошо си играат кантер,и се по форуми значи како целна група избришиги,средна класа на луѓе хм не верувам дека некој би дал 5 евра во прашање се ! денес мо=еш денот да си го протераш како така или да дадеш 5 евра да читаш стрип и да гнетеш геврече, шо значи не пали брате џабе веземе :helou: али миломие шо пак се враќа интезивно стрипов но пак ке повторам прескап е за наши устлови па нека бида и 520 страни

Иам еден другар,страстен пушач,кој пуши по кутија-две дневно и месечно само за цигари дава околу 1500-2000 ден.Невработен е,без никакви приходи,а и од сиромашно семејство е.
Муабетов ми е ,ако може страствен пушач да троши толку пари на цигари месечно,може и некој да одвои 320 ден.за гигант стрип(а4 формат,240 стр и на македонско кирилично писмо)...
Не е до парите и до стандардот,туку до вољата да се чита стрип...
А стрип на компјутер читање...не,фала...не е ни приближно тој филинг како да го читаш во печатена форма...
Мжда за 200-300 г. ќе има генерации кои нема да имаат појма што било тоа хартија,па се ќе читаат на компјутер,ама јас знам која е разликата...:toe:

Бадијала се обидуваш да објасниш некому,а сепак,луѓето смеат да си кажат што мислат во секој случај.Јас би се осврнал на тоа до тебе,дека ти се допаднал купениот гигант.Тоа ми е мило.

Што е поентата на темава!??

Разговараме зошто во ЕУ не примаат криви краставици.

Ја мислам дека ти си noobler & bOT!

5 евра за стрип, не велам дека невреди не велам дека не го почитувам стрипот бидејки израснав со него, но мислам дека таа цена е превисока. пс секогаш џабе можете да прочитате стрип онлине за беспари
Немо, чисто информативно за тебе да ти кажам дека на пример истиов стрип издаден во Хрватска (единствена разлика тврди корици) чини околу 20 евра. Па ти види дали 5 се многу.
Стрипов е одличен како по изработка така и по приказната.

ПС. Ако си од СК може да се договориме да ти го позајмам сепак да си го прочиташ, ако веќе несакаш и да го имаш. :smir:
ППС. На кирилица и на македонски тешко дека ќе го најдеш од интернет да го симнеш (барем во скоро време :) ).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom