Како знаете дека некој ве сака? Што очекувате од партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Сигурно имате искуство во врска со ова. Кои "знаци" сте протолкувале како израз на љубов кон вас? Како партнерот ви дава на знаење дека ве сака? Што очекувате од него?

Еве еден цитат од друга тема кој ме поттикна да ја отворам темава:
The`bItCh напиша:
Има многу начини да се осигурам. Подарувањето внимание, слатки, цвеќе, времето кое го поминува со мене, трудот кој го вложува да е повеќе време со мене отколку со домашните и другарите .. не е тешко да сфатиш дека некој те сака, дури и никогаш да не го изговорил тоа.
Сепак мислам дека повеќето девојки донесуваат заклучоци според времето кое партнерот го поминува со нив.

Па?

FortunE напиша:
Сепак мислам дека повеќето девојки донесуваат заклучоци според времето кое партнерот го поминува со нив.

Па?
Што ти треба повеќе од тоа?
Тој ти го подарува своето слободно време, а твое е само да му признаеш дека го сакаш, АКО го сакаш.

Знам дека ме сака кога ме почитува,го цени моето мислење, сака да биде со мене , кога ме гледа во очите можам да му видам дека ме сака, не ме лаже,не ме изневерува,не се крие дека е со мене од никого,поминува поголем дел од времето со мене-иако никогаш не би била себична за да му ограничам време поминато со другарите и со неговите дома за сметка на тоа да биде со мене..

Кога ми кажува и во сон дека ме сака најмногу.

Nemam odredeni raboti koi shto bi trebalo nekoja da gi napravi za mene za da znam deka me saka..... ako me saka.... toa ke si go pokaze ne nejzin unikaten i poseben nacin..... i jas ednostavno ke znam.... i obratno :wub:

The`bItCh напиша:
Што ти треба повеќе од тоа?
Тој ти го подарува своето слободно време, а твое е само да му признаеш дека го сакаш.
Под слободно време што подразбираш? Времето кое му останало откако ќе се види со домашните и со другарите, или времето кое наместо да се види со нив ќе се види со тебе? Тоа со призавањето дека го сакаш иронично беше кажано, нели?:icon_lol:

FortunE напиша:
Под слободно време што подразбираш? Времето кое му останало откако ќе се види со домашните и со другарите, или времето кое наместо да се види со нив ќе се види со тебе? Тоа со призавањето дека го сакаш иронично беше кажано, нели?:icon_lol:
Сето слободно време што го има, го поминува со тебе затоа што ти сакаш да слушаш како ти кажува дека си сакана и посакувана. Признавањето би било иронично доколку ти тоа го напишеше..така? :icon_mrgr

Тоа со времето да, има врска ... ако неможе да дочека да ме види, како што неможам и јас, несвесно ќе поткраднува од секое време за да ми го даде мене ... :)

The`bItCh напиша:
Сето слободно време што го има, го поминува со тебе затоа што ти сакаш да слушаш како ти кажува дека си сакана и посакувана. Признавањето би било иронично доколку ти тоа го напишеше..така? :icon_mrgr
Да слушаш дека си сакана и посакувана? Во ред е тоа дека времето кое ти го посветува тебе дека е затоа што очигледно е дека сака да е во твое присуство. Но, не е малку лошо да бараш од него постојано да е околу тебе, да не може на раат да се види со другарите? Еве од друга страна да разгледаме. Од тебе ако бара да му го посветуваш своето време, да немаш време за другарките и домашните, поголемиот дел од денот да го поминуваш со него, нема да ти пречи? Не сакаш ти малку простор? Па мајку му не се врти мојот свет само околу него. Јас и пред него сум имала живот, а и тој пред мене.
Да не се разбереме погрешно, но не мислиш дека поголемиот број од девојките малку претеруваат во тој поглед и се лутат и префрлаат доколку рече дека има работа или дека сака со другарите да е? Веднаш тука имаш изјави од типот: "тебе поважни ти се другарите" и сл.
divine напиша:
Тоа со времето да, има врска ... ако неможе да дочека да ме види, како што неможам и јас, несвесно ќе поткраднува од секое време за да ми го даде мене ... :)
Тоа е друго:)

Е па за тоа е во ред, а тоа да се трескам дека не ми посветува доволно внимание и да е нон стоп околу мене ... па ако не сака нема да е така, а дека ќе му речам јас ... секако дека не, и не би требало никој од никого да го бара тоа ... според мене:)

абе едноставно ме сака битно е однесувањето насмевките погледите

најважно времето да минува набрзинка без да го осетиш

FortunE напиша:
Да слушаш дека си сакана и посакувана?
Мене ме нервира да слушам како некој ми кажува дека тој е тој што ме сака и посакува.

Во ред е тоа дека времето кое ти го посветува тебе дека е затоа што очигледно е дека сака да е во твое присуство. Но, не е малку лошо да бараш од него постојано да е околу тебе, да не може на раат да се види со другарите?
Не се разбираме?:icon_lol:
Тој ќе е во мое присуство и нема да може да се види на раат со другарите САМО затоа што тој го сака тоа, не затоа што јас сум му рекла дека МОРА постојано да е околу мене.
Еве од друга страна да разгледаме. Од тебе ако бара да му го посветуваш своето време, да немаш време за другарките и домашните, поголемиот дел од денот да го поминуваш со него, нема да ти пречи? Не сакаш ти малку простор? Па мајку му не се врти мојот свет само околу него. Јас и пред него сум имала живот, а и тој пред мене.
Имам кажано и на друг топик..
Сум ги запоставувала другарките заради него, но не затоа што тој го барал тоа од мене туку затоа што јас сум сакала да бидам со него. Не ми се десило дечко да побара од мене да му посветувам повеќе внимание.. никој досега не се почувствувал запоставен, освен кога сум заедно со другарките и кога тој е присутен.:icon_lol:

Да не се разбереме погрешно, но не мислиш дека поголемиот број од девојките малку претеруваат во тој поглед и се лутат и префрлаат доколку рече дека има работа или дека сака со другарите да е? Веднаш тука имаш изјави од типот: "тебе поважни ти се другарите" и сл.
Таквите девојки а воопшто и врската немаат некаква си посебна иднина. Гледам по другарка ми.. за нос го влече дечко и. Со другарите се нема видено два месеци само затоа што таа не може да ги поднесе.. а доколку тој се видел со нив ќе ја заборавел нејзе.:lud:

The`bItCh напиша:
Не се разбираме?:icon_lol:
Тој ќе е во мое присуство и нема да може да се види на раат со другарите САМО затоа што тој го сака тоа, не затоа што јас сум му рекла дека МОРА постојано да е околу мене.
Секако дека се разбираме:icon_lol: Ама не мора директно да му кажеш дека очекуваш од него да биде што повеќе со тебе. Доволно е еднаш да направиш незадоволна реакција (која ти не ја толкуваш како приметлива) што отишол со другарите некаде, па тој ако те сака да внимава наредниот пат.
The`bItCh напиша:
Таквите девојки а воопшто и врската немаат некаква си посебна иднина. Гледам по другарка ми.. за нос го влече дечко и. Со другарите се нема видено два месеци само затоа што таа не може да ги поднесе.. а доколку тој се видел со нив ќе ја заборавел нејзе.:lud:
Е ова е претерно, не знам како може некој да е таков. Да ме заборави ако оди со другарите бе! Или мене така да ми рече? Па ајт копај си очи, заборавен си веќе. Како што кажав погоре, не сум се родила кога сум почнала со него, сум живеела и пред да го сретнам.

...немора да прави нешто посебно за да сватам дека ме сака,моеш да сватиш по начинот на кој те гледа,по гушкањето,по тоа што секој слободен момент сака да го помине со тебе и сл,немора да ми купува цвеќиња,мечиња и сл за да видам дека ме сака,тоа е веќе дополнително внимание,коешто може секој да ти го пружи...

На заљубен човек во очите му се чита дека е заљубен, начинот на кој ме гледа и начинот на кој ме гушка ми кажуваат доволно за неговата љубов према мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom