Нано Ружин сонува за мултиетничка партија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Pa eve VMRO e multietnicka, tamu ima Makedonci, srbi, bugari, turci i da ne gi redam site, a isto e i so SDSM, duri mpzam da kazam deka site t.n. makedonski partii se multi etnicki, kaj drugite ne sum siguren.

Kultuzin, sme go pravele bajagi pati muabetot i na dolgo sme se objasnuvale.
Ne, ne e problemot do clenovite na partijata i statutarnata definiranost, gledano od toj aspekt skoro site se graganski, tuku do opstestveniot poredok ( ako smeam taka da se izrazam ) i mentalniot sklop na toa opstestvo.
Sega za sega ne e realna takva stvar.

A partii ko onie na Serpico i rymz gi ima vo izobilstvo, i pravo da kazam mene poveke mi e milo za toa. :)

Во Македонија НЕМА Политички партии , а камо ли етничка или не дај Боже граѓанска, има бе само Командитни Друштва , устроени по мустра на НАРКО КАРТЕЛ, кои тераат бизнис во народно име, а за своја сметка....некој да се собере и да работи на реализација на некоја општествено корисна доктрина, концепција...незнам што...ск'нн.. кој е будала да губи време со нешто што не е носи нешто во неговиот џеб...директно и без заобиколување....:)

Човекот кој изјави -во хороскоп сум лав, а заштитен знак ми е македонското сонце-, да биде за мултиетничка партија? Интересно.

Kultuzin, sme go pravele bajagi pati muabetot i na dolgo sme se objasnuvale.
Ne, ne e problemot do clenovite na partijata i statutarnata definiranost, gledano od toj aspekt skoro site se graganski, tuku do opstestveniot poredok ( ako smeam taka da se izrazam ) i mentalniot sklop na toa opstestvo.
Sega za sega ne e realna takva stvar.

A partii ko onie na Serpico i rymz gi ima vo izobilstvo, i pravo da kazam mene poveke mi e milo za toa. :)

Знам дека сме го правеле , туку еве му текна конечно на некој од политичарите, па макар и да спомне ваква идеја...
Инаку форсирам некој теми кој мислам дека се многу битни за иднината на сите нас и се надевам дека ќе се слушнат интересни коментари, па може дури и нешто конкретно да се вроди...
Зошто да не...
Факт е судејки према коментарите ваква партија би имала подршка...
Проблемот е само во квалитетот кој ќе го понуди...не е работата само да биде мултиетничка ....

Факт е судејки према коментарите ваква партија би имала подршка...
Проблемот е само во квалитетот кој ќе го понуди...не е работата само да биде мултиетничка ....
Fakt e sudejki prema podatocite od terenot deka vakva partija ke dozivee debakl, ako voopsto se pojavi. :) :toe:

Patem, dobra ti e zabeleskata okolu problemot za kvalitetot koj ke go ponudi.

Ако ваква работа се реализира (ама ептен да е мултиетничка не како што се сега) секоја партија во себе ќе ги има истите проблеми кои се случуваат во самата Македонија, само на едно помало ниво. :D

Што сака нека сонува се рекло во РМ ќе има борба само помеѓу две парти.Баш гледам на:tv: на митинзите по градовиве 2 без тројца.Гледам сега бројот на гласови за Бошковски расте тука се негде со Фрчко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom