Полека братко кочи малку, одма ние шо ја сакаме вие што ја нејкете...
Секој нормален човек сака визна либералузација, работата е што со години ни фрлаат трошки...А ништо конкретно не се случува, ај живи да сме за да видиме што ќе се случи со визите оваа година...
И дај боже да е така како што велиш иако се сомневам...
Инаку што се однесува до Македонија најмалку ние влијаеме на одлуката за визна либерализација ние нашите обрски ги исполнивме, а не дркаат поради некој други фактори ...И затоа јас а и многу други се револтирани и разочарани...
како и да е добро е што извештајот е позитивен , мегутоа таков беше и минатата година... И ????
не треба да се осетиш прозван ако си ја сакаш државата. тука јас вина немам
никогаш, освен прошлата година немаше конкретна најава за укинување на визите. работата беше дали ќе фатиме 2008 или 2009
ако имало претходно било каква изјава споделија овде да ја видиме
како би имало кога државата наша, владата, 16 години не сакала да ги исолни основните услови за да воопшто станело збор за либерализација?
кој фрлал трошки не знам, мене никој не ме излажал.
знам дека ова е втрориот од трите главни чекори.
првиот исполнети услови, вториот препорака, третиот одлука
ако некој не верува, нека си го чува за себе
За Македонија не смееше ни да има визна бариера,па да се бараат фази за визна либерализација.Според изјавите на лидерите од ЕУ визната либерализација зависи исклучиво и само од Македонските власти кој од кој знае од какви причини му ја “наметнале“ и сеуште му ја држат “наметната“ на својот народ,последниве 17 години.
тоа е друг муабет. дали требало или не требало..
да се сконцентрираме на она што ни се случува, а не на она што требало да ни се случи
а тоа кој го држел заложник овој народ, и од петни жили сеуште се труди, тоа ми е јасно.
нели е очигледно кој се залага? зарем и за тоа дискусија