„Во Бугарија има се, само не Бугари, па ги бараат надвор“

• Креатор на темата Креатор на темата Македонеро
  • Време на започнување Време на започнување
Да имаш комплекс ком се бугарско е много лошо.
Вие кога чуете збора бугар и ви става нешто.
Бугари има и во Романиja и во Србиja и во Грциja и во Украjна и во Молдова и во Русиja и во Албаниja и уште и уште.

А Болгаростан до 1922год.-денешен Татарстан некако ми го одбегнуваш

Да имаш комплекс ком се бугарско е много лошо.
Вие кога чуете збора бугар и ви става нешто.
Бугари има и во Романиja и во Србиja и во Грциja и во Украjна и во Молдова и во Русиja и во Албаниja и уште и уште.

Прво не сам гнида,и второ ни турска,ни монголска.:smir:
Трето барат там кадето има податаци дека има хора,които се декларират и се сметат като такви.

Па да се слагам со тебе. Кога ги гледам кај нас циганите на улица јасно ми е дека има бугари во Македонија бидејки вие сте ист народ. Исти навики, исти недостатоци исто се. Не знам зошто се викате бугарија зошто не се викате Циганија.:smir:

А Болгаростан до 1922год.-денешен Татарстан некако ми го одбегнуваш

Волжки бугари,кои са много подалеку од нас.Исто колкото имаме слично со маджарите,толкова и со ониja.

Па да се слагам со тебе. Кога ги гледам кај нас циганите на улица јасно ми е дека има бугари во Македонија бидејки вие сте ист народ. Исти навики, исти недостатоци исто се. Не знам зошто се викате бугарија зошто не се викате Циганија.:smir:

Е циганите веке си имат Индиja.Треба само да им укинат визите.И това ке стане до почетока на 2010.
Ама аjде да се вратиме на темата.

Волжки бугари,кои са много подалеку од нас.Исто колкото имаме слично со маджарите,толкова и со ониja.
Па нели бугари има сегде. И тие бугари и вие бугари ем слични знамена а не сте исти како тоа?

Е ова е веке комедија.Ние македонците целокупно го признаваме бугарскиот идентитет а тие нас не и ние сме имале комплекс од нив:toe:.И чим ке те прашаат што си и ако одговориш македонец те нарекуваат србоман и после ние сме имале чипови во главата сме ја мразеле Бугарија е ова е веке виц

Е циганите веке си имат Индиja.Треба само да им укинат визите.И това ке стане до почетока на 2010.
Ама аjде да се вратиме на темата.

Абе грешна историја ве учат. Слушај што ти викам. Али вие сакате и они и во Индија да отидарт па после да викате и дека во Индија имало бугари.

Според етничките карактеристики Бугарите може во секое време да ги бараат истите корени како и ние.
Нема да погрешат.
Тие се од македонската култура, цивилизација и народ произлезени, само што добија друго политичко име, Бугари.
Е сега може да постои паралелизам на постоење на Македонци и Бугари, треба и двете нации да пораснат и да се почитуваат , да ги негуваат заедничките вредноси и истите да ги зближуваат а не разединуваат.

Па нели бугари има сегде. И тие бугари и вие бугари ем слични знамена а не сте исти како тоа?

Знамето за небе е критериj?Видел си Бугарско и Италионско?
Абе грешна историја ве учат. Слушај што ти викам. Али вие сакате и они и во Индија да отидарт па после да викате и дека во Индија имало бугари.
Историjaта е направена угодна за сека држава поотделно.
Според етничките карактеристики Бугарите може во секое време да ги бараат истите корени како и ние.
Нема да погрешат.
Тие се од македонската култура, цивилизација и народ произлезени, само што добија друго политичко име, Бугари.
Е сега може да постои паралелизам на постоење на Македонци и Бугари, треба и двете нации да пораснат и да се почитуваат , да ги негуваат заедничките вредноси и истите да ги зближуваат а не разединуваат.
На 99% сум согласен,само на едно ке контрирам.Ни траките,ни словените,ни прабугарите са от македонската култура.

Како не се дел од македонската култура па чиј јазик и обичаи прифатиле

Како не се дел од македонската култура па чиј јазик и обичаи прифатиле

Jaзик Словенски.:wink:
Обичаи - мешано.
За пример ке дам Баба Марта.Празнува се на 1 Март и во доста места во РМ се празнува исто.
Врзва се бело и црвено на раката.
Можеш ти да ми кажеш от каде иде празника?

На 99% сум согласен,само на едно ке контрирам.Ни траките,ни словените,ни прабугарите са от македонската култура.

Траките и Македонците се дел од словенските народи со заеднички но и со посебни етно и културни карактеристики.Ородени се.
Инаку Македонците биле тие главните чувари на традициите, емисари на новите учења, прероредбеници, учители и реформатори се до моментот додека не дојдоа селџуците и не сотреа и од мала азија и од балканот.

Jaзик Словенски.:wink:
Обичаи - мешано.
За пример ке дам Баба Марта.Празнува се на 1 Март и во доста места во РМ се празнува исто.
Врзва се бело и црвено на раката.
Можеш ти да ми кажеш от каде иде празника?

Ксантика, празникот на античките Македонци.

Траките и Македонците се дел од словенските народи со заеднички но и со посебни етно и културни карактеристики.Ородени се.
Инаку Македонците биле тие главните чувари на традициите, емисари на новите учења, прероредбеници, учители и реформатори се до моментот додека не дојдоа селџуците и не сотреа и од мала азија и од балканот.

Ксантика, празникот на античките Македонци.
ММ тогаш и Аспарух е бил античен,заштото празника иде точно от там-пра-бугарите.

Ksantika e makedonski poim a ne Asparuhovski,spored toa ne moze da bide Blgarski:tapp::tapp:

Ова е ново 5.Значи и баба Марта е ваш празник.Евала не сум го знаел.
И зашто толкова слабо го празнувате?
Да не зборуваме дека до неколко години 24 маj не беше за вас државен празник.
Но обшто взето кадето има традиции,там кадето има податоци за хора,които се самоопределат като бугари се насочват усилиjaта да се проучи от каде са и дали навистина са.

Ова бугарскиве форумџии експерти од сите области сакаш историја етнологија фолклор лингвистика политика археологија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom