Проектот „ТРЕТО ДЕТЕ“ дискриминаторски!

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Законот е супер! Нека се раѓаат Македонски деца, нека расте оваа нација.
А не е на цела територија оти знаете вие, имате и по 9 и по 11 , па кој знае дали се сите ваши , може да се од браќа, татко, братучед и тн... Што ќе ви е на вас таква помош и поттикнување, вие и така сте поттикнати.
Туку ми се допаѓа идеата за бесплатна едукација во овие делови од Македонија, укажување на поволностите на умереното раѓање, па може и бесплатни контрацепциски апчиња да се даваат за родителите кои се спремни да се смират со „свршувањето внатре“.:pos2:
:uvo::tapp: Кој ве навеа тука???

Eпа наместо да бараш да ти изградат пат, пруга, редовни возни линии кои ќе те донесат во Скопје за 40 минути, кое што е ептен реално време од било каде во Македонија, ти си фатил да бараш да ти плаќаат за да ебеш.

И да те платат, и да ебеш (во што реално се сомневам) и да направиш 10 деца...ПАК на крајот ќе треба да патуваш за Скопје за тие работи. :toe: Јебига...така ти одговара. Повеќе сакаш да те плаќаат за да ебеш...
Во маало имаме назив за таквиот феномен...

Како прво: Во ниедно мое дискутирање немало лична навреда кон никого па ниту кон тебе, ниту сум се посомневал во некои твои квалитети.:toe:
Како второ: Око за око заб за заб.
Никогаш не го куди коњот кој не си го јавал.Повели јавниго и сомнежот нема да те мачи повеќе.:salut:

Претпоставка:
Имам четири деца. Едно морам да откажам, за да ми се роди (повторно) четврто дете. Само и само да земам 11500 месечно. Не е лошо. Со нив ќе ги хранам и останатите. Но наесен има вонредни парламентарни избори. Груевски губи. Законот се поништува. (Ако и сега уставниот не го поништи.)
Епилог:
Морам да хранам пет деца со мизерни 6000 месечно.
Луѓе, помагајте...

Претпоставка:
Имам четири деца. Едно морам да откажам, за да ми се роди (повторно) четврто дете. Само и само да земам 11500 месечно. Не е лошо. Со нив ќе ги хранам и останатите. Но наесен има вонредни парламентарни избори. Груевски губи. Законот се поништува. (Ако и сега уставниот не го поништи.)
Епилог:
Морам да хранам пет деца со мизерни 6000 месечно.
Луѓе, помагајте...

Прај дете нека не те плаши сојузот уште долго нема да се вратат :toe:
мило ми е ако помогнав :pos2::helou:

:pos2: Што ли се не ќе си измисли некој за да си ја зачува нацијата од умирање.

Овој закон е крајно дискриминаторски и фашистички. Сега фали Грујо да предложи и закон за бесплатно доделување вијагра за македонците. За стимулс бе....:pos2:

има и македонци муслимани, само да знаеш, пошто рече вијагра им требала на македонците..

Znaes i samit deka ne e taka, deka ne se raboti za ist vid na slucaj.

Sekoja drzava si ima regulirano socijala. Tie slojevi koi se posiromasni dobivaat nekoja pomos od drzavata. Ama vaznoto e deka vnatre megju toj sloj nema delenje, site dobivaat pomos.

A tuka ne e taka, za edni ima pomos a za drugi nema, iako pripagaat na ista klasa. :toe:
Море шо ти знае тебе бојлерот :)

Еве Латас кажа дека законот веќе дава резултати. Наталитетот бил зголемен 7,5%.
Со оглед дека бременоста трае 9 месеци, народов почнал изгледа интезивно да клеца уште пред да го донесат законот.

Ваков пораст на наталитет мислам дека е невиден на територијата на континентов.

За два месеца, 6% зголемен наталитет. Замисли за цела година чоече...Ќе станеме ко Пекинг со ваква пареа на ебење :)

Neznam samo kako go presemtale ovoj prirast...I kako ya dva meseca se zgolemuva prirastot...
Ili pocnaa da se ragat deca vo Makedonija posle eden mesec trudnoka, za da se fati zakonot...

sega i izboren sex ima na golemo ..i toa ke doprinese za natalitetot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom