Почина малата Стефанија

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено сочувство. Во блиско семејство сум имал сличен случај, и во голема мера можам да изразам жал поради трагедијава...

Гревој ќе ви се пишат бе, бездушници! Гревој еден тон ќе си носите на вас... и нема да ви ги исперат тие гревој ни колите, ни становите, ни вискијата за кои ја продавате вашата благонаклоност кон пациентите. Голем дел од вас имате деца на возраста на Стефанија, одете сеа и погледнете ги во очи - и останете рамнодушни како кога запишувате време при констатирање на смрт во вакви случаи.

Ама не бе, нема да се свестите...и од оваа, како и од многу други вакви трагедии, ќе си барате извлекување на некаква корист. Во најмала рака да обвините некој ваш личен непријател, конкуренција, или шо и да е. И ќе си пишите уште еден грев! Бруки едни!

Сабајлево на рано ден слушнав, ептен ми тргна денов! Греота девојчево, толку беше мало... Нека почива во мир:nesum:

Нека почива во мир ангелот мал. :(

Сочуство до семејството,почивај во мир ангелче :(

Нека почива во мир.

Бог да ја прости...Сочувство...

Нека почива во мир, и сочувство до родителите и поблиското семејство!

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕјјј почина девојчето заради тоа што немаше доволно пари за лекување во странство или пак немаше кадарни доктори тука во Македонија.

Прво ќе ги критикувам нашите доктори.
СЕКОЈА ЧЕСТ на ретките случаи како д-р Жан Митрев и кои досега спасиле безброј пациенти и кои навистина имале цел со нивното студирање, усовршување, специјализирање итн. Вложиле во себе за да вистински помогнат и спасат животи. Докторувањето не е само речи АААА (добро еве ќе препишеме антибиотик чајче и ќе биде добро) или пак операција на слепо црево и сл. Што имале тие доктори во странство кои знаеле што и како треба да се направи кај малата Стефанија? РОГОВИ???

Каде се тука нашите доктори??? Пијат кафе и се нервираат кога некој ќе им дојде во дежурната смена навечер. Тоа се случи пред некоја недела кога другар несакајќи си го изгреба окото ноќта и кога отидовме уште се бунеа зошто сме дошле, демек касно било... ц ц ц

А кога веќе немаме кадар треба да се критикува власта затоа што за малата Стефанија имаше безброј кампањи, апели за помош, донации и сл. Нашиве функционери како да се плашат од помагање а во моментов на телевизија, радио и весници се вртат илјадници реклами за нивните партии за да гласаме. Понекогаш ќе им текне да донираат и помогнат на некој ваков случај и се нервирам кога ќе се наредат 100 души да се сликаат како тие помогнале. Па јас сум донирал и на никој не сум се фалел...

Ај доста беше..

Затоа мрчам а и многу пати е докажано досега дека болна нација (во буквална смисла на зборот) лесно се контролира и манипулира, затоа сакаат да сме болни. Боли што толку млад живот мораше да згасне поради пазарења на пари кој да плати и што да плати кога огромни средства на даночните се трошат на глупости, најновото се политичките кампањи, уназад не сакам да одам затоашто ќе се изнервирам и ќе отерам све живо и диво у мичку патерину.
Да скратам, почивај во мир Стефанија
rose%20icon.jpg

pocivaj vo mir mila stefanija
ve molam ne pisuvajte koj e kriv
site sme krivi

Само што излезе на сонцето, згасна....

Играј си со ангелите Стефанија...

Сочуство...

Бог да ја прости.

Ееееееј до каде дојде оваа држава:uvo:алоооооо разбудете се веке еднаш,млади умираат они се карат кој да седе на тоа претседателско столче место да помогнат?трачарат докторите во канцелариите и си пијат кафе а на крајот си ги стават парите во џебовите.Божеееее...од такви како овие светот страда...

Почивај во мир Стефанија.

Нека почива во мир :( и лесна и земја.

Ех здравство и систем балкански бе.... само виски кога им се нуди знаат да проработат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom