Коце Трајанов ќе го рестартирал сатот на старата железничка

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Odlichna ostrilka na Branko Geroski :

Коце, Коце, ај покроце!

Бранко ГЕРОСКИ

Нормален човек, да седне и со денови да мисли што да направи за Скопје, нема да му текне да го „поправи“ часовникот на Старата железничка станица, безобразно застанат на 5 часот и 17 минути.
Но, градоначалничкиот кандидат Коце Трајановски е повеќе од нормален човек. Тој е преродбеник и како таков, мора да најде чаре за тој „расипан“ часовник, нем кочничар на сеопштиот напредок на расчекорена Македонија.
А и зградана не личи онака, урната... Псст, да не проработи генијот на Коце.
Те молам не цитирај изјави на куртони што немаат ни трошка срам .

он топик-Поголема глупост немам слушнато долго време.На Коце му тргна со проективе.Демек јужен булевар ќе изградел.Ако тоа го направи јас предлагам доживотен градоначалник да го ставите на Коце.Ама булеварот ќе се изгради НИКОГАШ

Za vtoriot mandat moze ke predlozi Kameni da se napravi kako London Bridge na dva dela i da se krevaat koga ke pominuvaat brodovi?

Те молам не цитирај изјави на куртони што немаат ни трошка срам .

он топик-Поголема глупост немам слушнато долго време.На Коце му тргна со проективе.Демек јужен булевар ќе изградел.Ако тоа го направи јас предлагам доживотен градоначалник да го ставите на Коце.Ама булеварот ќе се изгради НИКОГАШ
Те молам не навредувај куртони кои имаат ист став како твојот по одредено прашање.

Бидејќи во спротивно помеѓу зборот куртон и никот KomitaMKD многу лесно би можело да се стави равенство :pipi:

Кој му ја има дадено оваа дебилна идеа?
ДАј да се најде некој да му шепне дека терба да рестартира и да одржува еден куп Улични часовници кои само фаќаат простор и не работата отколку што и да е да се фаќа за Стара железничка која и онака никој нема да ја користи за гледање на времето ако некоја будала се нафати и акоа побудалиот народ му дозволи да го чепка часовникот.

Се надевам дека дотичниот само изјаснува желби надвор од неговата програма. :tapp:

Ахаха. Јас мислам да се рестартира самиот:)

A tramvajot ne go spomnal ? Ili metro ke gradi :D

ќе го рестартира или ќе го ресетира?
многу ми е важно ова оти за да знам за дали да го гласам оти во програмата не му пишува ништо за сатот

фала богу шо не сум од скопје па не морам да го мислам овај фрик

ќе го рестартира или ќе го ресетира?
многу ми е важно ова оти за да знам за дали да го гласам оти во програмата не му пишува ништо за сатот

Во програмата многу убаво пишува

Проект:РЕСТАРТИРАЊЕ НА ГОЛЕМИОТ ЧАСОВНИК КАЈ СТАРАТА ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА
Рок:2009-2010
Опис на проектот:Рестартирање на стариот часовник над влезот на старата железничка станица во Скопје.Се работи за маркантен часовник,кој е познат од времето на скопскиот земјотрес од 1963 год.,како симбол на сеќавање за катастрофалниот настан.Неговата обнова е клучна,заради неговата локација со оглед на ул.Македонија и на Плоштадот.Препознатлив детал на градот кој секој час би го означувал со песна од македонскиот народен мелос и би се овозможило осветлување на стрелките на часовникот.:tapp::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom