What's the point?

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Сопругот е деструктивен верната домаќинка со сигурност не е. Е сега зошто останува покрај него, па затоа што така смета дека е најдобро, или сеуште по некоја нејзина логика го сака, не знам не сум имал такво искуство како домаќинка :icon_lol:, ниту пак во близина сум видел такво нешто па не можам да донесам заклучок.
А за спонзорушите не плукам туку едноставно кажувам тоа што го знам за нив и тоа што сум го видел како нивен начин на живот и последиците од тоа.
Како не е деструктивна?

Само-деструктивна е по односот на тоа што останува со таков сопруг.
Но, тоа е нејзин избор и нејзино право (исто како што спонзорушата е само-деструктивна со своето тело, што е пак нејзин избор)

А, "домаќниката" плус е деструктивна и кон своите деца, затоа што им го наметнува својот избор на нив, и тие патат поради тоа.

И јас истово го кажувам и од примери што сум ги видела, но повеќе, од она што сум го осетила на своја кожа како дел од такво семејство.

Поентата пак ми е дека, ни едната ни другата не се помалку "виновни", односно ако се суди спонзорушата, треба да се суди и "очајната сопруга". А, најумно е ниту една да не се суди.
Себе се уништуваат, на себе треба да си одговараат.
Се останато е сељачко етикетирање по некои сумљиви стандарди, со дискутабилна морална поткрепа.

Потпрашање за мажите: Која е вашата сатисфакција да ебете девојка која знаете дека се влажни на вашите пари, а не на вас? Зарем не се чувствувате мизерно покрај таква?
Кога јас сум решил да и дадам пари на некоја тогаш ке бирам нешто добро што ќе ме запали а не некоја ружна од која мојот г-дин Стојко може да добие уплав! :ija:
Сатисфакцијата кај некои е да се има уште една повеќе на списокот,кај некои е да се испразнат ташаците а кај некои меракот...

Како не е деструктивна?

Само-деструктивна е по односот на тоа што останува со таков сопруг.
Но, тоа е нејзин избор и нејзино право (исто како што спонзорушата е само-деструктивна со своето тело, што е пак нејзин избор)

А, "домаќниката" плус е деструктивна и кон своите деца, затоа што им го наметнува својот избор на нив, и тие патат поради тоа.

И јас истово го кажувам и од примери што сум ги видела, но повеќе, од она што сум го осетила на своја кожа како дел од такво семејство.

Поентата пак ми е дека, ни едната ни другата не се помалку "виновни", односно ако се суди спонзорушата, треба да се суди и "очајната сопруга". А, најумно е ниту една да не се суди.
Се останато е сељачко етикетирање по некои сумљиви стандарди, со дискутабилна морална поткрепа.
Па не е деструктивна можеби се плаши од него или е на апатија (не можи да превземи ништо) или можеби се надева дека ќе се промени не знам. Зошто да не им се суди на првата домаќинката која што не превзема ништо за проблемот а при тоа страдаат децата, и на втората која што ја нема па децата треба да се снаоѓаат како знаат и умеат. На двете треба да им се суди. Уствари не да им се суди туку да им се помогни, затоа што првата трпи физичко или психичко малтретирање па го пренесува тоа врз други лица, а втората е потенцијален извор на сексуално преносливи болести, затоа што спонзорушите не им се лојални многу на спонзорите и обратно.

Муабетот ми е, штом има девојки кои живеат од спонзорства, мора да има и мажи кои милуваат да спонзорираат... И тие мажи се очајни според мене, дефинитивни нереализирани личности, кои не се самоуверени и вредат исклучиво онолку колку што им е сумата во банка. А вредноста на човекот не е во парите, значи прашањето ми е - дали се тие арни? По темата, морам да се доискажам. Марсовка има направено една жалосна и бедна класификација со која го омаловажува женскиот род претварајќи го во ,,бело робје кое може да се купи и уште да биде среќно, згодно, стегнато и задоволно". Парите ги поврзува со чесноста. Поголема контрадикторност... Парите го прават човекот нечесен и служат да го изманипулираат. Зарем мерено на кантар, е поважно да спиеш мирно и да се чувсвуваш човек, или да спиеш на пари и да се даваш за пари?
Абе да се разбереме на секој човек му се ебе.Е сега,викаш дека секогаш има мажи што финансираат некого за да ебат.Па да кога на некој не му е проблем има многу пари,зашто да не ја ебе таа што се продава за пари?Чекај малце,од кај знаеш дека тој што има огромна сума и што плаќа за такви работи нема некоја дома што е чесна и и седи гзот мирен?:wink:

Абе да се разбереме на секој човек му се ебе.Е сега,викаш дека секогаш има мажи што финансираат некого за да ебат.Па да кога на некој не му е проблем има многу пари,зашто да не ја ебе таа што се продава за пари?Чекај малце,од кај знаеш дека тој што има огромна сума и што плаќа за такви работи нема некоја дома што е чесна и и седи гзот мирен?:wink:
Тогаш типот е неверен, со самото тоа неизреализиран, полуотруен и го руши бракот заради секс за една или повеќе вечери... Од што може понатаму да патат децата им, како и некои пропратни живи фигури. Заради тоа, не е баш за поени плус, неговата воајерска природа, да клеца надвор од врска. Прашањето баш напротив, ми беше, зарем не му е на тој што има пари, деморално да ги дава за секс? Дали е тоа поради дефицит на способност да добие секс на друг начин?

Имам еден комшија вика ’уметност било со курот/пичката да вадиш пари во животот’, ко бев мал се чудев шо зборува, ама како врви времево сериозно жалам зашто не прифатив да работам жилого во Холандија!:toe:

Easy Come Easy Go!
Си видел ли ти до сега богата курва или богат жиголо?
Сите се голи кучиња и на стари години живеат во сиромаштија!

Тогаш типот е неверен, со самото тоа неизреализиран, полуотруен и го руши бракот заради секс за една или повеќе вечери... Од што може понатаму да патат децата им, како и некои пропратни живи фигури. Заради тоа, не е баш за поени плус, неговата воајерска природа, да клеца надвор од врска. Прашањето баш напротив, ми беше, зарем не му е на тој што има пари, деморално да ги дава за секс? Дали е тоа поради дефицит на способност да добие секс на друг начин?
Абе види вамо, проблемот е во тоа што: добрите пичиња( такви стегнати,пецнати, бомбони) не се палат на способности на машкото, капираш? :pos: Им треба стимуланс а тој стимуланс е дебела цифра во банка кој ке ги потикне да рашират нозе. Не се криви машките, што добрите пичиња се ебат за пари, башка и ако имаш кеш зашо да не си дозволип спонзоруша за free time a?

Easy Come Easy Go!
Си видел ли ти до сега богата курва или богат жиголо?
Сите се голи кучиња и на стари години живеат во сиромаштија!
А АА! Изи кам? Сигурен си? Да знајш само колку им тешко....

ако си во врска со добро ситуиран тип кој може да те поттурне во животот и кариерата значи дека си спонзоруша или? не сфакам? за да си поштена треба да си со ѓубре/пијаница што ти знам и да работиш на пазар? многу се екстремни некако примериве :smir:
Примериве не да се екстремни....

:vozbud:Па шо не кажете бе?!
Видиш, и така можело. А ја глупа, факултет ќе сум завршувала. Ќе сум барала љубов у врска. Ќе сум губела време со клошари без скршен денар.
Ќе се мучам тука на карта поштеност, коа можам да отидам у Влада, да клекнам на колена и да му го разубавам утрото на некој фукнционер таму. 100% има некоја вила на Водно бе, башка ќе ме стаи на некоја функција таму и ќе си ја прчам по цел ден за убави пари.
Кој видел аир од труд бе, од работа?!

Убаво рекла една циганка од еден виц: Кур по кур, бунда. :nesvest:
Значи која е поентата на нивно жигосување и осудување кога вака ќе видиш примери од живот и околина дека вшусност они најдобро си поминуваат овде во ск
Девојче, не знам како е на Марс, ама на Земјата сме договорени да ги лажеме комшиите од галаксијава и пошироко дека ние уствари тежнееме да постигнеме нешто во животот со сопствена пот, и тоа надвор од креветот на некој мрсен парајлија што ќе ни го напраи животот цакум-пакум за неверојатни 2-3 блоуџаба + ДДВ. Ефективно ко факинг Пауер Џусер!

Меѓу другото избегаваме да вршиме бесмислени квалификации врз основа на жителите од твојата зграда.
Пошто знаеш, може не им пишува на чело, ама екшли постојат и мажи што не се пијаници, жени што не се физички малтретирани од сопрузите и свекрви што се фини со своите снаи.
(постоењето на последново е само теорија, иако не е докажано)
Потпрашање за мажите: Која е вашата сатисфакција да ебете девојка која знаете дека се влажни на вашите пари, а не на вас? Зарем не се чувствувате мизерно покрај таква?
Повеќето од тие мажи не се ни свесни (водејќи се по правилото дека најлесно е да си веруваш у илузии за себеси) дека конкретните девојки се со нив за пари и не ја земаат во предвид можноста дека убава млада жена ни во најдобар сон не би се загледала во некој како нив, да не беше факторот „пари“.

А на останатите не им е гајле од кои побуди девојката раширила нозе, се додека- ги шири нозете.

Епа за памтење, билобил форте му е мајката... А богами и таткото... Дали би станал криминалец, курва, арамија, дилер за да имаш пари? Тука е поентата... Тоа што е потешко да се успее на чесен начин, тоа е тест на нашата чесност, борбеност, човечност. Многу е лесно да станеш се` негативно, тешко е да се бориш за себе. И денес гледам на Бакалница се јавува една коза 13 годишна. Темата беше ,,Дали има иднина за младите" и оваа: ,,Jас мислам дека иднина за нас нема, затоа што не одиме во школо воопшто, само мислиме на петок-сабота излегување, на тоа што ќе облечеме и така. И јас мислам дека нема иднина за нас". Ме имаш мене откако ја слушнав ---->:nesvest::uvo: Па добро, како сакаат такви недоквакани иднина бе, дали тие знаат што е тоа иднина, образование, став...? Во ваква младина ги гледам идните спонзоруши.
Е арно викаш утре на идење одшколо еден билобил да си купам.Добро кажа многу е лесно да станеш криминалец-ќе земеш еден пиштол (може и играчка) ќе и отидеш на некоја продавница, продавничката што ќе биде избезумена нема ни да види дека пиштолот е лажен и ќе ти даде се што има во касата.наној пример дека со нечесност брзо се стасувца до пари е случајот "ФРАНКФУРТ МАФИЈА". Прашај го секој велешанец секој ќе ти ги каже кои беа во таа мафија, ама дури пред некоја недела ги уапсија, ама што е тука е они земаа милиони и милиони од таа дрога, па сега и некоја година да одлежат во затвор не им пречи. Малку се одалечив од темава ама сакав да дадам пример за тоа што го рече дека полесно е да станеш дилер на дрога одколку поштен човек. А за младината дека ни е таква - таква ни е. И јас исто така едвај чекам да помине работната недела да дојде петок и сабота за да одам у чаршија. Ама ок и спонзорушите си се снашле во животот, а негде погоре прочитав дека на 50 години таа спонзоруша ќе биде оставена за некоја друга помлада и ќе нема од што да живее. Ќе има оти она за тие 20-30 годни од како му била жена на некој , го има така добро исцицано што нема шанси сите пари да ги потрошила и она е паметна знае дека еден ќе биде оставена, па сигурно заштедила некое евром повеќе у банка.

Такво нешто не би практикувал барем не додека не направам едно 70 години.Сепак има разлика ако знаеш дека таа што ти го :pusk: го прави тоа само поради твоите пари, а не поради нешто друго.

Бирајте си бе саглам мажи, не пијаници.
Нели има нешто како женски инстинкт, до толку ли не ви функционира.
До толку ли не умеете да го процените човекот со кој планирате да го поминете животот?
Abe znaes baba mi vikase cedo brakot e lutrija, sto ke ti se padne.zasto luegto se edni pred brak drugi posle toa .Sto se odnesuva do temava smetam deka zenite sponzorusi zasekogas ostanuvaat so pecat i nikoj od opstestvoto ne gi gleda so isti oci kako drugite zeni .Se im e super do momentot koga ke treba da razmislat sto ponatamu vo zivotot , deca,brak ,familija.e togas nema da ima nitu eden maz sto bi ja zemal onaa devojka za koja do vcera so drugarite zborese deka ja nosat so besni koli do doma nekoi tipci so pari,sepak okolinata zasekogas ke ja osuduva , spored mene so pravo, toa e krsenje na zenskata dostoinstvenost i dozvola za pokor od nekoi luge so poln dzep a tolku mnogu prazna dusa

.

да додадам најтрагично во сева ова е што се осудуват луѓе кои сами на себе си штетат и на никој друг ,а луѓе кои седат таму горе се продаваат себе си и попутно загорчуваат и уништуваат нечиј живот се помалце или воопшто не се осудувани и жигосувани ,исто така луѓето кои одат во војна за пари воопшто не се осудувани (еве што сум сакал да кажам цело време )
Па која е поентата на осудување и згрозување од жени/мажи кои се уништуваат само себе си ?

Значи која е поентата на нивно жигосување и осудување кога вака ќе видиш примери од живот и околина дека вшусност они најдобро си поминуваат овде во ск
мене ме интересира логиката на сево ова пошто ми е нелогично да се осудава личност која се снашла на овој или оној начин во животот?

za prviot bold: не знам дали си поминуваат најдобро, оти и тоа е релативна работа... за некого најдобро е дома со семејство и тие верувај не се 10 години острени ни уморни.. (пази, зборам за функционално семејство)

за вториот: поим немам зошто... затоа што како народ сме склони кон осудување на сите што не размислуват и не однесуваат како нас. Мене лично не ми смета секој да си го фура сопствениот филм...

а инаку не мислам дека се паметни.... паметна жена ќе се гордее на своите пари... не на туѓите.

Мене ко што ми се пули мажите кои вртат спонзоруши знаат дека овие се палат на парите, ама ваквите мажи парите ги сметаат ко дел од себе, па уште му се дуе егото што се палиш по неговите пари уствари а не по него.
А спонзорушиве сами по себе се трофеи, па така да и мажот ја искористува, и тоа можеби повеќе од она него.
Не е убаво да си спонзоруша според мене зошто си го продаваш најскапоценото нешто што го имаш ко жена, тоа што те прави моќна.
Ај до негде сфаќам да се омажиш за некој богат и со него, ама вртење по цел град, од еден бизнисмен на друг, е тоа ич не ми е јасно. Па свесна е таа дека нема цел живот убава и секси да биде, не може само на тоа да опстојуваш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom