ada
Модератор! ок?
- Член од
- 21 август 2006
- Мислења
- 5.706
- Поени од реакции
- 566
Како не е деструктивна?Сопругот е деструктивен верната домаќинка со сигурност не е. Е сега зошто останува покрај него, па затоа што така смета дека е најдобро, или сеуште по некоја нејзина логика го сака, не знам не сум имал такво искуство како домаќинка, ниту пак во близина сум видел такво нешто па не можам да донесам заклучок.
А за спонзорушите не плукам туку едноставно кажувам тоа што го знам за нив и тоа што сум го видел како нивен начин на живот и последиците од тоа.
Само-деструктивна е по односот на тоа што останува со таков сопруг.
Но, тоа е нејзин избор и нејзино право (исто како што спонзорушата е само-деструктивна со своето тело, што е пак нејзин избор)
А, "домаќниката" плус е деструктивна и кон своите деца, затоа што им го наметнува својот избор на нив, и тие патат поради тоа.
И јас истово го кажувам и од примери што сум ги видела, но повеќе, од она што сум го осетила на своја кожа како дел од такво семејство.
Поентата пак ми е дека, ни едната ни другата не се помалку "виновни", односно ако се суди спонзорушата, треба да се суди и "очајната сопруга". А, најумно е ниту една да не се суди.
Себе се уништуваат, на себе треба да си одговараат.
Се останато е сељачко етикетирање по некои сумљиви стандарди, со дискутабилна морална поткрепа.