Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Итар Пејо од Мариово напиша:Нема сомнение дека веќе во четвртиот поход на Колумбо "кон Индија", главен заповедник на експедицијата бил токму охриѓанецот. Тогаш, (1498-1500 година), Колумбо веќе не е неприкосновен заповедник, туку снеможен и болникав морнар подготвен за одење кај Севишниот. На таквата позиција на Колумбо укажува и фактот што новооткриените острови, земји и краишта не ги крштава тој, туку Охеда. Тоа е време кога избраниците на шпанката кралица Изабела, голем поддржувач и мецена на прекуокеанските експедиции, ќе ја откријат Венецуела и Гвајана.
Дури сега сфаќам зошто место Индија, грешиле и заминале Америка...^MooN_RideR^ напиша:Чим македонец бил тама сигурно Колумбо ја открил нема кој да е друг. ;D![]()
![]()
[acko]® напиша:абе шо ви е чудно. се знае дека америка ја знаеле уше од многу одамна ама не запишале никаде затоа што мислеле дека тоа е крајот на светот.
таму незнам кој руски племиња уште од многу одамна си оделе на таа територија и колонизирале тука ништо не е чуно. абе од северна русија со санка можеш да отидеш на аљаска така и правеле !!
нема тука ништо чудно.
ВМРО напиша:Ja otkril bugarin. Toj na jarbolot sto sedel i gledal so durbinot i viknal "ZEMJA" e bugarin.![]()
![]()
Student mu go ima plesnato ova na profesor ovde vo BG. Deckoto jadniot 6 godini nemoze da go zavrsi fakultetot. Samo toj ispit mu ostana![]()
A kade e toa "ovde" vo BG?![]()
да му се даде орден на студентот и плата од 1000 евраJa otkril bugarin. Toj na jarbolot sto sedel i gledal so durbinot i viknal "ZEMJA" e bugarin.![]()
![]()
Student mu go ima plesnato ova na profesor ovde vo BG. Deckoto jadniot 6 godini nemoze da go zavrsi fakultetot. Samo toj ispit mu ostana![]()