Колумбо ја открил Америка?

100% prvi (od strancite de hehehe) na amrikanska pochva stapnuvaat Vikinzite (34 na broj) na chelo so Leifur Eriksson (sin na Erik den Rode-istion onoj sto go otkriva Grenland). Patuvajkji stigat do mestoto sto toj go narekuva Vinland,denesna New Foundland,no se soocheni so za niv apsolutno neciviliziran svet (Indijancite).Ostanuvaat tamu cela zima i vekje vo prvite denovi na proletta zaminuvaat nazad.Seto ova e vekje potvrdeno od najgolemite istrazuvaci na 20 vek.Godinata e 1000.Za povekje:
http://www.cdli.ca/CITE/v_lief.htm
http://www.mnc.net/norway/Leif.htm
http://leiferiksson.vanderkrogt.net/

vinlandmap0nc.gif

A ova e Herr Leif Eiriksson (statua vo centarot na glavniot grad na Island-Reykjavik)
leif.jpg

"Jebote Kolumbo sto si otkrio Ameriku" e izreka na Srbite:ojea::ojea::ojea:

JOK....

Sto vi e na vas be...
Kako taka???:sakas_ust
Sigurno nekoj bugarin bil,ama cel svet laze...:bip: :bip: :bip:
Ej prasajte od ova tatarcinjava sto tropaat zeleni tuka,ke vi kaze...:nerv:

p.s I kolumbo(v),,, bil bugarin po muska tetka..:je:

Zevsus напиша:
Sto vi e na vas be...
Kako taka???:sakas_ust
Sigurno nekoj bugarin bil,ama cel svet laze...:bip: :bip: :bip:
Ej prasajte od ova tatarcinjava sto tropaat zeleni tuka,ke vi kaze...:nerv:

p.s I kolumbo(v),,, bil bugarin po muska tetka..:je:

Vo pravo si :bravo: Pa neli i Gospod e bylgarin... toa se zivo na svetot sto postoi e od bylgarin izmisleno, a i to so ne postoi velat bylgar4eto kje go izmisli. Pocnuvajkji od kiseloto mleko i rakijata sto vekje si ja patentiraa...:pos2: Mozi i Amerika da ja patentiraat naskoro,:angry3: "bratjata" bylgari

Ja samo znam deka fenicanite mnogu pred vikinzite stignale do Amerika, a za toa ima verodostojni dokazi.Ali posto i tie se predci na Azis so sigurnost moze da se kaze deka Bugarite prvi ostavile traga tamu:nenene: .
Inace interesno e toa deka i Aleksandar III pratil nekolku brodovi koi nikogas ne se vratile.Ako nekoj znae poveke za ova neka kaze, mnogu me interesira.Moze nekoj predok mi ostail vila na Kopakabana:zlo:

Не ми е гајле кој ја открил. Јас не мислам пак 5то одделение да одам!

Америка ја открила флота на Александар Македонски само што не се вратиле назад да го потврдат тоа :pos: :pos: :pos:
Не, вистина е тоа дека тргнала флота на Александар кон отворената морска шир, но никогаш не се вратила....
Башка, Америка не е откриена, земја која се открива е пуста, Америка не била пуста, имала цела цивилизација на неа, имало живот, тоа што Англија,Шпанија и Франција ги праќале таму убијците, дегенериците и отпадниците ја упропастиле...демек Колумбо ова она...И така Веспучи прв отишол...и така не е откриена туку само населена....end of story

Америка и Енглеска биче земља пролетерска. :salut: Инаку, факт е дека од цивилзациите современи први стигнале Викинзите. Кинезите не ме чуди, и прочитав некој коментар во стилот на не биле способни. Ако кинезите не биле способни, прва цивилизација во светот, не знам кој бил способен. Колумбо... пих, само собрал аплаузи.

TpH_Bo_OkO напиша:
Америка ја открила флота на Александар Македонски само што не се вратиле назад да го потврдат тоа :pos: :pos: :pos:
Не, вистина е тоа дека тргнала флота на Александар кон отворената морска шир, но никогаш не се вратила....
Mojoт професор по историја зборуваше за слики пронајдени кај древните Маји на кои се прикажува средба на Маите со белите луѓе. Според него, тоа била флотата на Александар Македонски. Доказ плус се имињата на островите на патот на флотата од Индија кон Америка- Микронезија, Полинезија... кои етимолошки водат потекло од зборот НЕСОС кој на древен македонски значел ЗЕМЈА. Уште еден доказ за патот на флотата на Александар до Америка е пронајденото 16-крако Сонце од Кутлеш на Велигденските острови-веројатно попатна станица.

Истата слика на средбата на Маите и белите луѓе, познати уфолози (луѓе кои се занимаваат со мистеријата на НЛО-ата и вонземјаните) ја опишуваат како доаѓањето на Вонземјаните во Средна Америка. Според нив, Маите се мешавина на домородно и вонземско население и токму на нив им ги припишуваат сите научни достигнувања на Маите. Меѓу другите слики, сум видел и една која личи на операција на срце.

Сликата на Средбата на Маите со Белите Луѓе не можеф да ја најдам на нет. Ако некој ја има / најде, нека ја постира.

Serpico напиша:
Mojoт професор по историја зборуваше за слики пронајдени кај древните Маји на кои се прикажува средба на Маите со белите луѓе. Според него, тоа била флотата на Александар Македонски. Доказ плус се имињата на островите на патот на флотата од Индија кон Америка- Микронезија, Полинезија... кои етимолошки водат потекло од зборот НЕСОС кој на древен македонски значел ЗЕМЈА. Уште еден доказ за патот на флотата на Александар до Америка е пронајденото 16-крако Сонце од Кутлеш на Велигденските острови-веројатно попатна станица.

Истата слика на средбата на Маите и белите луѓе, познати уфолози (луѓе кои се занимаваат со мистеријата на НЛО-ата и вонземјаните) ја опишуваат како доаѓањето на Вонземјаните во Средна Америка. Според нив, Маите се мешавина на домородно и вонземско население и токму на нив им ги припишуваат сите научни достигнувања на Маите. Меѓу другите слики, сум видел и една која личи на операција на срце.

Сликата на Средбата на Маите со Белите Луѓе не можеф да ја најдам на нет. Ако некој ја има / најде, нека ја постира.
Nema ni da gi najdes na net, ednata Maja se omazi i gi skina slikite a drugata ne gi dava... belite luge nemaat sliki, a tvojot profesor nikogas ne ne videl so Maja, samo slusal ozboruvanja... (ustvari go cital Deniken):vozbud:

Америка е "открил" Америко Веспучи естествено .
Колумб е тражил Индиа ама е намерил нјакакви острови (Карибски и др.) там и се е вратил . Не ми е јасно зашто е темата братоци :icon_roll ?

Гјаур напиша:
Америка е "открил" Америко Веспучи естествено .
Колумб е тражил Индиа ама е намерил нјакакви острови (Карибски и др.) там и се е вратил . Не ми е јасно зашто е темата братоци :icon_roll ?
Америко Веспучов, од Габрово беше или од Варна???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom