Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sandra 432 напиша:"Jebote Kolumbo sto si otkrio Ameriku" e izreka na Srbitejea:
jea:
jea:
Zevsus напиша:Sto vi e na vas be...
Kako taka???:sakas_ust
Sigurno nekoj bugarin bil,ama cel svet laze...:bip: :bip: :bip:
Ej prasajte od ova tatarcinjava sto tropaat zeleni tuka,ke vi kaze...:nerv:
p.s I kolumbo(v),,, bil bugarin po muska tetka..:je:
NeRtHuS_ErDa напиша:ova e vekje potvrdeno od najgolemite istrazuvaci na 20 vek.Godinata e 1000.Za povekje:
http://www.cdli.ca/CITE/v_lief.htm
Mojoт професор по историја зборуваше за слики пронајдени кај древните Маји на кои се прикажува средба на Маите со белите луѓе. Според него, тоа била флотата на Александар Македонски. Доказ плус се имињата на островите на патот на флотата од Индија кон Америка- Микронезија, Полинезија... кои етимолошки водат потекло од зборот НЕСОС кој на древен македонски значел ЗЕМЈА. Уште еден доказ за патот на флотата на Александар до Америка е пронајденото 16-крако Сонце од Кутлеш на Велигденските острови-веројатно попатна станица.TpH_Bo_OkO напиша:Америка ја открила флота на Александар Македонски само што не се вратиле назад да го потврдат тоа![]()
![]()
![]()
Не, вистина е тоа дека тргнала флота на Александар кон отворената морска шир, но никогаш не се вратила....
Nema ni da gi najdes na net, ednata Maja se omazi i gi skina slikite a drugata ne gi dava... belite luge nemaat sliki, a tvojot profesor nikogas ne ne videl so Maja, samo slusal ozboruvanja... (ustvari go cital Deniken)Serpico напиша:Mojoт професор по историја зборуваше за слики пронајдени кај древните Маји на кои се прикажува средба на Маите со белите луѓе. Според него, тоа била флотата на Александар Македонски. Доказ плус се имињата на островите на патот на флотата од Индија кон Америка- Микронезија, Полинезија... кои етимолошки водат потекло од зборот НЕСОС кој на древен македонски значел ЗЕМЈА. Уште еден доказ за патот на флотата на Александар до Америка е пронајденото 16-крако Сонце од Кутлеш на Велигденските острови-веројатно попатна станица.
Истата слика на средбата на Маите и белите луѓе, познати уфолози (луѓе кои се занимаваат со мистеријата на НЛО-ата и вонземјаните) ја опишуваат како доаѓањето на Вонземјаните во Средна Америка. Според нив, Маите се мешавина на домородно и вонземско население и токму на нив им ги припишуваат сите научни достигнувања на Маите. Меѓу другите слики, сум видел и една која личи на операција на срце.
Сликата на Средбата на Маите со Белите Луѓе не можеф да ја најдам на нет. Ако некој ја има / најде, нека ја постира.
Америко Веспучов, од Габрово беше или од Варна???Гјаур напиша:Америка е "открил" Америко Веспучи естествено .
Колумб е тражил Индиа ама е намерил нјакакви острови (Карибски и др.) там и се е вратил . Не ми е јасно зашто е темата братоци :icon_roll ?