За сите полуматуранти :)))

• Креатор на темата Креатор на темата laura94
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас ке бидам сега полуматурант. Ма ич онаков не ме боли како ке излезам на сликата, што ке облечам за вечерта, па како ке си поминам, па после тоа кај ке се запишувам, па дали ке имам некој од одд. во клас во средно. И стварно и мене ми е чудно што почнаа сега сите женски ко теткици некои да се праат. Штикла ке опнат некоја (со весници пуна напред за точна да им биде) па фризура па ова па она. Добро бе, полуматура е, не е кузнај што. Јас што ке земам ке го земам за на сестра ми матурата, па после ке го носам на мојата полуматура. Полуматурата ке ја поминам ко секоја обична вечер, само шо ке бидам сега од овие од генерација (што никогаш до сега не се случило)

Е сега проблемот е тоа каде ќе славиме!? Јас искрено не би сакала тоа да биде во некоја затуцана кафана, каде што ќе пуштаат турбофолк хитови...:tapp:
За жал турбо фолк 100% ке има. И верувај кога ке ја пуштат "Лепша у ночи" сите ке почнат у трансови да паѓаат.
(и јас мразам турбо ама јебига)

И стварно и мене ми е чудно што почнаа сега сите женски ко теткици некои да се праат. Штикла ке опнат некоја (со весници пуна напред за точна да им биде) па фризура па ова па она.
стварно е ретардирано кога некоја со 13/4/5/6/7/8 години ќе опне штикла се облака ко теткица и става 3 тона пудра римел сенка моливче w/e...ко за на свадба да се спрема, не за у школо/искачање...

стварно е ретардирано кога некоја со 13/4/5/6/7/8 години ќе опне штикла се облака ко теткица и става 3 тона пудра римел сенка моливче w/e...ко за на свадба да се спрема, не за у школо/искачање...
Штикла полна со весници за да и биде точна. Ке видиш некоја 1.50 висина опнала штикла 43.:nesum:

Јас ке бидам сега полуматурант. Ма ич онаков не ме боли како ке излезам на сликата, што ке облечам за вечерта, па како ке си поминам, па после тоа кај ке се запишувам, па дали ке имам некој од одд. во клас во средно. И стварно и мене ми е чудно што почнаа сега сите женски ко теткици некои да се праат. Штикла ке опнат некоја (со весници пуна напред за точна да им биде) па фризура па ова па она. Добро бе, полуматура е, не е кузнај што. Јас што ке земам ке го земам за на сестра ми матурата, па после ке го носам на мојата полуматура. Полуматурата ке ја поминам ко секоја обична вечер, само шо ке бидам сега од овие од генерација (што никогаш до сега не се случило)

За жал турбо фолк 100% ке има. И верувај кога ке ја пуштат "Лепша у ночи" сите ке почнат у трансови да паѓаат.
(и јас мразам турбо ама јебига)
И јас се сложувам брат..И јас ќе сум полу-матурант оваа година..И апсолутно таквото не боли за ништо..Ни планирам па партнерка да имам..Има време до мај

Eпа јбг тоа е:toe: Џабе зборуваш кога тие сега на денешницава сите сакаат да изгледаат како матурантки, а не полуматурантки.
Сега кога би ја вратила назад полуматурата ќе се облечев многу поопуштено отколку како што бев..

Штикла полна со весници за да и биде точна. Ке видиш некоја 1.50 висина опнала штикла 43.:nesum:
е ај, шо ке праи, ке скија на вода??...патики брат, само патики...си опне старка, фармерка и тесно блузиче, ке вииш како ке и се лепат врсниците...а не вака ко теткица, после педофилија...па педофилија, кога лажат дека ја заборавиле личната дома...

а иначе ова е стварно глупаво што се слави полуматура . ко кој знае што да сме завршиле пак ајде гости, пак партнери, пак сликања бла бла бла. да дипломираш пак слави, весели се толку. А не 8 одд.заврши и ајт мајка полуматурант сум. глупо е ама што да се прави. таков народ сме :toe: ја да би одлучувал би го откинал ова веднаш .

Во просек треба да избришам 80% од поделбата на вашите полуматурантски искуства со лошите ресторани,услуга,музика и провод, а уствари за изгледот се дискутираше. Ај бек ту топик.

Епа јас сум 8 одд. Се извинувам што ќе се одалечам од вашата замислена тема но ако мозе ја би пишала за полуматурската :pipi:
Јас практикувам природен изглед. Не би ставала премноху сминка само пудра, маалку сенка и убаво сјајче. Фризура сеуште не знам, јас имам локни, но моззда ќе се испеглам. Фустанот би сакала до колена, со тенки презрамки и тенка крепсетенска лента околу половина, а најдолу од фистанот малку тул. Во никој случај штикли туку убави незни балетанки. :toe:

епа кооонечно и ја си порачив фустанче за мојата ценета полуматура....многу се мислев какво да ми биде, заради тоа што кај нас во нашиот град ПОЛУматурата е буквално ко свадба без невеста...одат по фустани од грција, бугарија, скопје :nesvest: и тоа за ПОЛУматура еееј идат у пи*ку матер ко мислиш за свадба купуваат :jaj: ама јас и поради тие мамини и татини мази што идат у грција и купуваат фустани со астрономски цени, јас сепак се одлучив да ми сошијат поедноставно фустанче, бојата му е зафркнета, не знам како да ви ја опишам :kesa: нешто помеѓу виолетова и циклама, зае*ана боја у секој случај :pipi: ќе има мали делови коишто ќе бидат извезани со сребрена срма и монистри, а надолу ќе си купам некои сребрени балетанки :pipi: и ич не ми е гајле за тие татини мази кои ќе купуваат од којзнае каде, барем јас си знам дека тоа што ја ќе го носам ми доликува на годините, а за нив ич не се секирам, знам дека ќе личат на 20 годишни девојки ко од бал излезени, и знам дека ќе си бидам најубавка (е ова ми беше ептен нарцисоидно :pipi:) ај ќе прикачам слика кога ќе ми биде готов :smir:

Денес ми е таа фамозна полуматура:tapp:
Ќе носам елече, блузичка и сукња, а доле патики...
Ќе ставам малку пудра и сјај, а фризурата ќе ми биде најобична, ќе си ја испеглам и ќе си ја врзам во репче косата:smir:

Секоја чест за вас, се би дал да се вратам полуматурант. Колку само беше убаво. Не однесоа 2 дена во Охрид, вечерта супер си поминавме во една дискотека, најубавоте беше тоа што немаше турбо-фолк музика, туку ни пуштаа само Хаус. Едноставно се беше преубаво, само многу време ни помина во пат, но и тогаш се случуваа многу глупости во автобусот,и тоа придонесе за прекрасна полуматура. Затоа, моја препорака до сите полуматуранти, искористете го ова што го имате, затоа што подоцна ќе го барате ова време.

Секоја чест за вас, се би дал да се вратам полуматурант. Колку само беше убаво. Не однесоа 2 дена во Охрид, вечерта супер си поминавме во една дискотека, најубавоте беше тоа што немаше турбо-фолк музика, туку ни пуштаа само Хаус. Едноставно се беше преубаво, само многу време ни помина во пат, но и тогаш се случуваа многу глупости во автобусот,и тоа придонесе за прекрасна полуматура. Затоа, моја препорака до сите полуматуранти, искористете го ова што го имате, затоа што подоцна ќе го барате ова време.

Да, да целосно си во право...навистина треба да уживаме во овој период!Но јас зборам за тоа дека сега моите врсници, премногу се преоптеретени со тоа како ќе изгледаат, а не како ќе си поминат што е и поважно:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom