За сите полуматуранти :)))

• Креатор на темата Креатор на темата laura94
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
мислењава стварно ви ојдоа на сосем други страни, иако не ми беше тоа поентата... со оглед на тоа што од проживеани 14-15 години, 8 си се "тупал" у едно место нели треба да е за славење што конечно се вадиш оттаму ... се согласлувам дека не треба толку прашина али јбг.. и да ве прашам, како ќе бидете сигурни дека сте го направиле вистинскиот избор за средно образование ?

Види сега, цел живот ќе си тупаш у едно место, евентуално у две. Така да не се радувај пред време зашто си завршила школо со кое најсигурна работа ти е хигиеничар во истото или евентуално комшиското школо.
Глеј си ја полуматурата ко ништо да не е, башка кој е па сега филингот на славењето кога секој петок сабота го правите тоа што би го правеле на полуматура?

За последното твое прашање. Ќе седнеш и ќе си размислиш што те влече најмногу, а ако се заебеш со мислењето и отидеш у погрешно школо имаш два избора Или ќе се префрлиш во друго школо или ќе си продолжиш со истото.

мислењава стварно ви ојдоа на сосем други страни, иако не ми беше тоа поентата... со оглед на тоа што од проживеани 14-15 години, 8 си се "тупал" у едно место нели треба да е за славење што конечно се вадиш оттаму ... се согласлувам дека не треба толку прашина али јбг.. и да ве прашам, како ќе бидете сигурни дека сте го направиле вистинскиот избор за средно образование ?
Не, баш напротив. Ќе видиш колку ќе ти недостига таа институција подоцна, секако ако не си имала трауми и комплекси на 13-то прасе таму.:)

као, средното е нешто тешко?! треба да се трудиш за да завршиш средно?!?!?! божееее...

Во средно веќе колку-толку знаеш што сакаш да правиш со себе понатака и во споредба со основно има поголема тежина, нели, кој како ќе си ја сфати работата, кон тоа целев. Ама кој сфатил-сфатил. :toe:

Полуматуриве и матуриве стануваат со квота на гости како за свадба, јадење и пиење како да регрутираш батаљон... Па уште ако не одиш да те шминка Дадар или да те слика Владо Георгиев, автоматски си или ружна или сељанка... Господе боже! Како вака не се припотресувате за уписи на факултет? Што да носам? Јако прашање на милениумот.

Полуматурантиве поголема фама прават од матурантите. Јакото школо што го завршувате :) Тапа е полуматура, не знам ни зошто се слави, ама ајде. Плус една ноќ за да се смуваш со некој/а и да потрошиш пари на нешто што нема веќе да го облечеш.
а зошто тогаш би се славела матура? кога сега и така е обавезно средното образование.
пообјасниво ми е да славиш полуматура одколку матура сепак со едните си бил заедно девет години а со другите само четири.
и плус полуматурската вечер ти е последен пат кога заедно ќе се соберете цела генерација од школото.
голем дел од децата што учеле со тебе или евентуално седеле до тебе можеби понатакај нема ни муабет да ти прават или ни здраво нема да ти речат.

голем дел од децата што учеле со тебе или евентуално седеле до тебе можеби понатакај нема ни муабет да ти прават или ни здраво нема да ти речат.

Баш поради тоа ми беше мене тапа полуматурата. Јас си имав проблеми со цел колегиум феат. директорка, па затоа едвај чекав да излезам од школото, па не ни обрнав големо внимание на полуматурата :)
А и 14 години имав, многу нормално.

Него друго е муабетов на темава, имам забележано дека полуматурантите бетер од матуранти изгледаат. Мојата генерација беше полна со тетки и чичковци на вечерта, кога влегов не ги познав 80 посто :).

Табло?Зарем за на табло се сликате сега?Ние ни тоа имавме, ни алманах.Од полуматурската ми останаа само една слика со партнерката и цд-то од забавата кое никогаш не го ни видов.

П.С. Тие таблоата ми се толку одвратни, чудо едно.Сите што се сликаат ги прават во фаците ко бебешко газе.

А зашо па да не слават? Сосема е во ред да се прави полуматурска забава. Со тие деца и професори, како сакаш врти го, си пораснал.

И толку. :icon_lol: Останатото се живи глупости. За мојата полуматура немавме табло и не собирав луѓе во кафана. Ден пред полуматурската вечер си влегов во продавница, еве, и тоа панталони носев. :icon_lol: Немав гнезда по глава од кои подоцна висеа партали, ни пластови шминка, ни фустан попут селска убавица 2000 и некоја година. Си имам снимка на која не сум пијана, не си кревам/спуштам маицата/сукњата на две секунди, окезена си сум и весела (и рипам на Моја штикла:kesa:).

Смешно е да правите циркус од ваква работа. Прославете, али без пропратни драми и сељачење. Не знам зашто, али ужасно ме потсеќа на еуфоријата пред Нова Година ова. У крај краева, не е дека нешто битно сте постигнале.

А зашо па да не слават? Сосема е во ред да се прави полуматурска забава. Со тие деца и професори, како сакаш врти го, си пораснал.

И толку. :icon_lol: Останатото се живи глупости. За мојата полуматура немавме табло и не собирав луѓе во кафана. Ден пред полуматурската вечер си влегов во продавница, еве, и тоа панталони носев. :icon_lol: Немав гнезда по глава од кои подоцна висеа партали, ни пластови шминка, ни фустан попут селска убавица 2000 и некоја година. Си имам снимка на која не сум пијана, не си кревам/спуштам маицата/сукњата на две секунди, окезена си сум и весела (и рипам на Моја штикла:kesa:).

Смешно е да правите циркус од ваква работа. Прославете, али без пропратни драми и сељачење. Не знам зашто, али ужасно ме потсеќа на еуфоријата пред Нова Година ова. У крај краева, не е дека нешто битно сте постигнале.

Најбитен дел од славењето на полуматурската:
Цела година ангелчиња и на забавата сите ги гледаш со цигари в раце.Ги гледаат професорите со поглед кој вика "ништо не ни можете":)
Уау, каква преобразба за толку кратко време:)

Полуматура? Како пред 100 години да ми беше. Ништо посебно. Во Охрид на ескурзија без никаква помпа. Сеа гледам по школиве како свадби да имаат. 14 годишни девојчиња во некои фустани, па шминка 1 тон, пред школо со жива музика после пијани и сите со цигара. Бог да чува, како нешто големо да направиле па се менуваат од корен. Сето ова за мене е тотално безвезе.

Порака - Не се замарајте. Голема работа како ке си поминеш или како ке изгледаш, зашто повеќе се памтат тие 8 години а не таа вечер.

Јас годинава сум полуматурантка...и најискрено ме фаќа страв, како ќе испаднам на слика, па ќе си најдам ли алишта, па каде да се запишам, па другарките ми иделе во друго школо па јас не знам кај да идам, дали со нив или да идам таму каде што навистина сакам, па дали ќе си најдам другарки таму кај шо ќе идам и триста чуда....а тоа дека се само пари фрлање за една вечер тоа е точно...али јбг:toe:

За свадба некој волку не се потресуе бе :pos2:

Јас годинава сум полуматурантка...и најискрено ме фаќа страв, како ќе испаднам на слика, па ќе си најдам ли алишта, па каде да се запишам, па другарките ми иделе во друго школо па јас не знам кај да идам, дали со нив или да идам таму каде што навистина сакам, па дали ќе си најдам другарки таму кај шо ќе идам и триста чуда....а тоа дека се само пари фрлање за една вечер тоа е точно...али јбг:toe:

Ништо сега не прајме, оди затвори се дома, и седи, размислувај за креации, смислувај фризури, пробвај шминка, оти не знам шо ќе прајш.
Јас да бев како тебе, уште на почетокот на осмо ќе мислев шо да носам, како да бидам нашминкана и дали да носам штикла на 9 или 10 см.

Ко ќе смислиш се`, кажи ни овде, оти многу битно е.

Леле бре, ај да се грижиш како ќе ти е средно сфаќам, возбуденост, паника..

Ама да се грижиш шо ќе облечиш и дали ќе ти биди пеглана косата или виткана, малку е апсурдно.

Јас годинава сум полуматурантка...и најискрено ме фаќа страв, како ќе испаднам на слика
Ќе ти направат неколку слики и ќе си испаднеш нормално, нема да очекуваш Анџелина Џоли на слика да ја видиш. Ти си тоа и готово. Не се шминкај многу најбитно е тоа.
па ќе си најдам ли алишта
Е ова е најголем проблем на сите полуматуранти. Пред 2 години сестра ми кога славеше беше најискрено најнормално облечена, се во фустани некои со штиклици 12 цм. Аман ние на матура прв пат носевме штикли :icon_lol: И низ град врие девојчиња па што поскапо да купеле, па марка да било, абе влегле во некојси филм јак ко којзнае што се замислуваат. Нека бидат најнормално облечени во согласност со годините. А не тетки со фустани, штикли и сармички на косата а имаат 13-14 години.
па каде да се запишам, па другарките ми иделе во друго школо па јас не знам кај да идам
Таму кај што ти сакаш. Никако не оди како мува без глава по другарките. Запише се таму каде ти сакаш, па и никој од твоето школо да не се запише.
па дали ќе си најдам другарки таму кај шо ќе идам
Уште прв ден ќе најдеш. Средношколските денови се најубавите години со најголема дружба. Дел од тие луѓе цел живот другари ќе ти се.

Полуматурантите дефинитивно се повеќе преокупирани со полуматурата, него матурантите со матура.

последна година во основно... иако имаме уште 3 месеци за размислување, сепак појма да се немало каде да се запишува средно... најверојатно општа гимназија а за на даље, времето ќе покаже...
и најинтересниот дел доаѓа - сликање за на табло - полуматурна забава со сите од генерација, НО дали знаете како ќе изгледате? :toe:
идеи и мислења се добредојдени :kafe: :)

Aman be deca ni za matura volku ne ja mislime vie pa za polumaturska. Opsta gimnazija ako ne vi ode skoloto poarno ne se ni zapisuvajte, oti so strucno obrazovanie kolku tolku ke imate nekoj zanaet ke doprite do nekoja rabota, so opsta gimnazija mozite samo semkari pred kino da bidite ako ne zavrsite podocna fakultet. Ne znam sto vi e tolku interesna toa slikanjeto na tablo i takvi gluposti. Mene na primer mi e epten glupo koga tablo ke se stave sred carsija i site minat i te gledat. Pa zamaranja so almanahot, za koj sto da se napise, pa nekoj se luti ako mu napisat nesto, pa kavgi zosto taka napisale, pa posle kavgi koj da go pise delot za klasniot i uste red 300 gluposti. Oblekata? Pa sto e tolku bitna, bitno e da gi pomines nezaboravno poslednite zaednicki migovi so skolskite bidejki posle site ke zaminat na razni strani i retko so koj ke ostanete bliski kako sto ste bile do togas, druzbata ke bide ona sto se pameti a ne toa sto ste go nosele. Jas koga bev polumaturantka bevme na polumatura vo Ohrid i ne odnesoa vo nekoja diskoteka koja taa vecer bese rezervirana samo za nas, i taka site 6picnati, doterani, poveke li4ea kako na svadba da odat otkolku na polumatura. Bese smesno bidejki poveketo prv pat u zivot stapnuvaa na stikli, pa edvaj odea, maskite bea vlazeni vo nekoj film, se zamisluvaa kako da se na koj znae kakva svecenost pa oblekle nekoi kosuli, sakoa i uste sto ti ja znam, nosea raboti koi voopsto ni na izgledot ni na godinite ne im prilegaa. I taka 3 saata dremevme vo taa diskoteka, 4at pat po nekoe densanje pagjase i toa bese se. Kaa se vrativme vo hotelot se presoblekovme site u pidzami, najnormalno kako inaku moze da se obleces za spienje i togas padna najdobrata zabava. Znaci stiklite, fustanite i elegantnite kostime voopsto ne doprinesuvaat za ludiot provod. I sega koga ke se sretneme so starite skolski, koga se potsetuvame na polumaturskata vecer ni na kraj pamet ne ni paga zabavata ups maskenbalot vo diskotekata tuku onie ludi momenti vo hotelskite sobi.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom