За сите полуматуранти :)))

• Креатор на темата Креатор на темата laura94
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
последна година во основно... иако имаме уште 3 месеци за размислување, сепак појма да се немало каде да се запишува средно... најверојатно општа гимназија а за на даље, времето ќе покаже...
и најинтересниот дел доаѓа - сликање за на табло - полуматурна забава со сите од генерација, НО дали знаете како ќе изгледате? :toe:
идеи и мислења се добредојдени :kafe: :)

Па ако прашуваш за изглед, требаше темата да биде во мода и убавина, а не во образование.
Како и да е не ми се допаѓа преголемо замарање за облеката на полуматура. Нешто елегантно, ама да не биде ни премногу отмено. Сепак имате по 14 - 15 год.

Абе за сликање на табло кј нас сите исто носевме, а за забавите верви ми никој немат да глеат кој како ќе е облечен.Кј нас во најкраток можен рок сите бевме испотурени со пијачки и никој не мислеше на ништо.
Иако пред полуматурата паничевме сите леле ова ќе облечам леле она ќе облечам на крај ни беше важно само најубо да си го поминиме времето шо ни останвит.Дури ни најголемите шмизли не пазеа дал им се изместила шишката или дал убо им стојт мајцата или кузнајт шо.Сите уживавме.

последна година во основно... иако имаме уште 3 месеци за размислување, сепак појма да се немало каде да се запишува средно... најверојатно општа гимназија а за на даље, времето ќе покаже...
и најинтересниот дел доаѓа - сликање за на табло - полуматурна забава со сите од генерација, НО дали знаете како ќе изгледате? :toe:
ние немавме табло...само она како се викаше...алманах!..ха ми текна...
иначе, тапа, испаднав ептен лошо и нишо не ми влијаеше во животот...после првите неколку месеци од поседувањето го изгубив негде по дома...уште не сум го нашол :)

Полуматурантиве поголема фама прават од матурантите. Јакото школо што го завршувате :) Тапа е полуматура, не знам ни зошто се слави, ама ајде. Плус една ноќ за да се смуваш со некој/а и да потрошиш пари на нешто што нема веќе да го облечеш.

Полуматурантиве поголема фама прават од матурантите. Јакото школо што го завршувате :) Тапа е полуматура, не знам ни зошто се слави, ама ајде. Плус една ноќ за да се смуваш со некој/а и да потрошиш пари на нешто што нема веќе да го облечеш.
Џену дај бе не им го расипувај филмов и ние сме биле полуматуранти :wink:

Џену дај бе не им го расипувај филмов и ние сме биле полуматуранти :wink:

И јас бев, ама тапа поминав :) Малце глупаво ми беше, како копија на матурска вечер.

И јас бев, ама тапа поминав :) Малце глупаво ми беше, како копија на матурска вечер.
само шмизлите уживаа, вецето беше преполно со кондоми, музиката беше срање, менталитетот општо кај сите - слаб, пола деца седат-пола играат, кока-колата е 150 и не избркаа у 1ипол, па се шлаевме на детска улица, се пијанчевме со кисело вино и најмивме свирачи за да ги избркаме...

сума сумаре: и јас тапа поминав...

ние немавме табло...само она како се викаше...алманах!..ха ми текна...
иначе, тапа, испаднав ептен лошо и нишо не ми влијаеше во животот...после првите неколку месеци од поседувањето го изгубив негде по дома...уште не сум го нашол :)

Ние ни едното ни другото го немавме.
И не гледам зошто:toe:
Не знам зошто се крева толку голема прашина околу полуматурата.. не разбирам, демек завршивме основно и голема работа сме направиле.
Не ме нервира славењето, нека си слават, ама на пример не се крева толку голема прашина околу дипломската, а баш тогаш треба..
Како било, убаво да си помините :)

Абе ти потруди се и средно да завршиш, па тогаш прави фешти. Полуматура ти е гола вода. :smir:

Па мене искрено и средното ми беше безвезе....толку фешти божем којзне шо а уствари сум го завршил задолжителното средно образование :toe:

Абе ти потруди се и средно да завршиш, па тогаш прави фешти. Полуматура ти е гола вода. :smir:
као, средното е нешто тешко?! треба да се трудиш за да завршиш средно?!?!?! божееее...

се тоа се вика свадба без невеста/младоженец

мислењава стварно ви ојдоа на сосем други страни, иако не ми беше тоа поентата... со оглед на тоа што од проживеани 14-15 години, 8 си се "тупал" у едно место нели треба да е за славење што конечно се вадиш оттаму ... се согласлувам дека не треба толку прашина али јбг.. и да ве прашам, како ќе бидете сигурни дека сте го направиле вистинскиот избор за средно образование ?

Јас кога бев полуматурантка ни алманах, ни таблоа, за забавата сите си бевме облечени како најнормално што сме, фармерки, маичка, патики, не правевме драма од тоа. Ама затоа, лани, јас матурантка, сестра ми полуматурантка, она повеќе се фрцкаше од мене.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom