МАКЕДОНИЈА НЕМА АЛТЕРНАТИВА!

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
Уау ама си се распишал јадо, мора да си засрал нешо па те пратиле на рибање кај моралистот, а?
Абре бедо јадна. Па ти кажав пред некој пост дека што повеќе се обидуваш да се извадиш толку повеќе тонеш, ама ти не ме слушаш.
Инаку да бе “реален“, да слично звучат БЦ и Груевски, КОГА ГИ ВАДИШ ОД КОНТЕКСТ, само што комуњарските изроди, а и ти вклучително не можете никако да го разберете следново:
А ти си му потсвеста на Груевски па кога ќе каже дека Македонија нема алтернатива на ЕУ и НАТО, веднаш знаеш дека он уствари не мислел така, туку го мислел она што го кажал Вацлав Клаус:tapp:Значи со која мизерија дискутирам....али нека. Ќе ти ја направам честа да те удостојам со објаснување.
За вас интеграцијата во ЕУ е цел, а не средство за постигнување на СТВАРНА, вистинска цел.
За нас и НАТО беше средство за постигнување на СТВАРНАТА, вистинската цел, ама и покрај тоа ние во одот кон таа цел сме блокирани од страна на Грција. Така ли е Svetovid ?
Вие за да стигнете до таа ваша идиотска цел (која никако не може да биде цел самата по себе, како што многу убаво ви кажува цитираниот текст) ќе ја лишите Македонија буквално од се’, а пред се’ од националниот идентитет и тогаш ќе биде сеедно дали сме во ЕУ, или не.
Ете ти пак истите финти и демагогии. Демек некој сака да си го трампа идентитетот за членство во НАТО и ЕУ, а Грујо држи ли држи та не го дава.
Ај доколку е така како што велиш, најди ми барем една изјава од барем еден политичар каде што изјавува дека по цена на Македонскиот идентитет треба да направиме компромис со Грција, во спротивно признај си ја грешката.
А викаш не си само по српскиот, а?
Ништо не викам Јас. Ти сам си констатираш, сам си носиш заклучоци....и на крај сам се глупираш :toe:

Добро бе :toe: По сто пати Вацлав Клаус ти го цитирам (ќути само еден ден ти требаше да го изгуглаш :pos2:) и пак ништо не сваќаш. Прво, поентата со првиот цитат ми беше дека ако те имаа тебе Чесите, немаше да биде познат Вацлав Клаус по цела Европа како евроскептик. И немаше да му се поклонуваат безброј мислители во своите колумни. Капа му симињаат на човекот! А остај друго, после видовме дека всушност не е евро скептик, како што впрочем не сум ни јас (а фала ти шо не потсети, видовме дека не е ниту Груевски) едноставно јас (и Клаус) не веруваме во вака поставената ЕУ и вака диктираните процеси на интегрирање. Во првиот пост прашав: “што ние имаме добиено од Европа, освен уцени, понижувања, негирања на идентитетот јазикот (јазик ни се вика “јазик на фиром“, а националноста “народ на фиром“ да те потсетам) и нашето малцинство кај соседите?“ Заборави ли како миеја раце солајна и шеферот после настаните во Леринско? Вчера читам дека ни визите нема да ги кренат. Воопшто не сум изненаден. ЕУ е еден застрашувачки антидемократски бастион со евробирократи кои не го влечат својот легитимитет од никого и никому не му одговараат за својата работа, бидејќи не се избрани од народот на избори, туку се назначени преку некоја замаглена и замрсена бирократска процедура во која обичниот европеец нема увид. Па дури и во таква Европа јас би се сложил да влеземе, ако тоа носеше АФИРМАЦИЈА за нас како народ и држава. Очигледно (за сите освен за вас комуњарските изроди) ваквата ЕУ тоа не ни го пружа. Следствено, нема што да бараме таму! Многу просто и едноставно!

Ниту еден политичар не рекол директно треба да го трампаме идентитетот за името но...тоа се прави на оној стар добар комуњарски начин.Прво опозицијата има 100 отсто исти ставови со Грција по прашањето за спорот за името.Со тоа испрака сигнал на Грција и нејзините сојузнички дека во Македонија има политичка сила која би прифатила барања на Грција.Така опозицијата се надева на скоро доагање на власт со помош однадвор бидејки реално тешко дека овде некој ке и пружи подршка.Како и Бакојани така опозицијата креираа мислење дека во Мак владатае антиевропска тоталитарна непопустлива се со цел да здобие нечии симпатии.Второ опозицијата хистерично негира дел од македонскиот идентитет античкото минато и со тоа дефакто менува сегменти од македонскиот идентитет.Најпосле она најочигледното кое приврзаниците на СДСБЦ на форумов да ги ставиш на ражен нема да ти одговорат како СДСБЦ или Фрчкоски ке ја натераат Грција да не го чепка идентитетот односно да не го блокира македонското влегување во Нато и Еу бидејки нтоа е грчкиот услов.Не ке чуете само Груевски не сака во Еу тој е ант.Македонец исл.СДСОпозицијата и Грција имаат мошне координирани настапи што дали се случајни или не ке суди историјата.

Ниту еден политичар не рекол директно треба да го трампаме идентитетот за името но...тоа се прави на оној стар добар комуњарски начин.Прво опозицијата има 100 отсто исти ставови со Грција по прашањето за спорот за името.Со тоа испрака сигнал на Грција и нејзините сојузнички дека во Македонија има политичка сила која би прифатила барања на Грција.Така опозицијата се надева на скоро доагање на власт со помош однадвор бидејки реално тешко дека овде некој ке и пружи подршка.Како и Бакојани така опозицијата креираа мислење дека во Мак владатае антиевропска тоталитарна непопустлива се со цел да здобие нечии симпатии.Второ опозицијата хистерично негира дел од македонскиот идентитет античкото минато и со тоа дефакто менува сегменти од македонскиот идентитет.Најпосле она најочигледното кое приврзаниците на СДСБЦ на форумов да ги ставиш на ражен нема да ти одговорат како СДСБЦ или Фрчкоски ке ја натераат Грција да не го чепка идентитетот односно да не го блокира македонското влегување во Нато и Еу бидејки нтоа е грчкиот услов.Не ке чуете само Груевски не сака во Еу тој е ант.Македонец исл.СДСОпозицијата и Грција имаат мошне координирани настапи што дали се случајни или не ке суди историјата.

На сето ова можеш да ја додадеш и килавоста на оваа владата кога се во прашање надворешните односи,така да гејците ненарочно се во јуриш!Додека нашиот министер само испраќа некакви си покани преку медиумите

Прво смени го никот т.е. тргни го тоа ЕУ од никот, а еден од многуте кој рече да го менуваме името е Македонецот (Скопјанец) од Валандово (види ја неговата изјава пред букурешт), а за минатото во времето кога луѓе за македонската кауза гниеја во затвор, тој се кандидираше за претседател на комунистичката младина на сфрј, веројатно со желба да ги жнее сите поволности резервирани за комуњарите

Нема да се жениме мажиме па да ти исполнувам желби да тргам ник.Немој вие да ги спомнувате оние кои гниеја по македонските затвори за мак.идеа кога синот на Методија Андонов Ченто Илија Андонов му ја даде подршката на Иванов.Ако си друже толкав европјанин твојата СДСБЦ ке го донесеше законот за лустрација уште во раните деветесети како многу поскомунистички земји и ке ги придобиеше европските симпатии.Немој со вакви дигресии оти Ристо Шишков ке се превртува во гроб бидејки симпатизер на правната наследничка на СКМ-СДСМ го споменува.Никогаш не можете да бидете поголеми европјани од нас бидејки ние потпишавме договор за стабилизација и асоцојација со Еу денационализации и останато.

Нема да се жениме мажиме па да ти исполнувам желби да тргам ник.Немој вие да ги спомнувате оние кои гниеја по македонските затвори за мак.идеа кога синот на Методија Андонов Ченто Илија Андонов му ја даде подршката на Иванов.Ако си друже толкав европјанин твојата СДСБЦ ке го донесеше законот за лустрација уште во раните деветесети како многу поскомунистички земји и ке ги придобиеше европските симпатии.Немој со вакви дигресии оти Ристо Шишков ке се превртува во гроб бидејки симпатизер на правната наследничка на СКМ-СДСМ го споменува.Никогаш не можете да бидете поголеми европјани од нас бидејки ние потпишавме договор за стабилизација и асоцојација со Еу денационализации и останато.

слушај немој да сереш, кога членови од моја фамилија гниеја во затвор во времето кога иванов градеше кариера, за да вие новокомпониратите сега се китите со туѓи перја

би ти приложил и докази ама се плашам да не ги испереш, ако сепак инсистираш можам за да ви се затнат муцките на вас опортунисти

Секоја чест за членовите на твоето семејство.Осудениците за идеите на слободна Македонија беа судени некаде во повоениот период од 47 значи информбирото до некаде педесетите години.Иванов е роден 1960.Неговата академска кариера е од 1982 до 1990 со се дипломирање и магистрирање.Тоа е период на либерален комунизам.Тој градел кариера како и сите други денешни негови врсници од сите партии и да не сакаа мора во тие услови да се образуваат.Иванов не бил обвинител или припадник на ОЗНА или па да гради кариера на грбот на членови на твоето семејство.И зошто јас новокомпониран па јас имам длабока почит кон тие луге кои лежеле во затвори за идејата на ВМРО.И не се китам со туги перја јас ги уважувам тие луге.А за навредата немам коментар се што напишав шпогоре се факти и за законот за лустрација и за Илија Ченто .Повели демантирај ме

Секоја чест за членовите на твоето семејство.Осудениците за идеите на слободна Македонија беа судени некаде во повоениот период од 47 значи информбирото до некаде педесетите години.Иванов е роден 1960.Неговата академска кариера е од 1982 до 1990 со се дипломирање и магистрирање.Тоа е период на либерален комунизам.Тој градел кариера како и сите други денешни негови врсници од сите партии и да не сакаа мора во тие услови да се образуваат.Иванов не бил обвинител или припадник на ОЗНА или па да гради кариера на грбот на членови на твоето семејство.И зошто јас новокомпониран па јас имам длабока почит кон тие луге кои лежеле во затвори за идејата на ВМРО.И не се китам со туги перја јас ги уважувам тие луге.А за навредата немам коментар се што напишав шпогоре се факти и за законот за лустрација и за Илија Ченто .Повели демантирај ме

да и мојот роднина сакаше да се образува, ама сакаа да го стрпат во затвор, па мораше да бега во европска земја, за да дипломира, инаку и тој можеше да се кандидира за претседател на комунистичката младина, за толку барем имаше интелектуални способноси, ама имаше и нешто повеќе што денешниов мускетар го нема. ИАКО не сакам да зборам за семејни работи на форумов сепак некои на некои испрани мозоци и жнеачи на плодови, насадени од други не можам да се воздржам, иако морам да признаам ти не ми се чиниш од тие профитерите.

БЦ и неговиот седесе никогаш не добиле на избори. Секогаш тие гадови ја приграбувале власта преку ангажман со запад. Така беше во 1994, во 2001 и во 2004. Само тогаш уште и можеа скотовите да сметаат на некоја солидна бројка гласови. Денес веќе не можат да сметаат на тоа и затоа се извадени од памет и предничат, дури и пред грците, во негирање на се’ што е Македонско, само да си обезбедат уште еден таков ангажман од западот. Дури и знамето кое самите го измислија сега им пречи. Очигледно си имаме работа со антимакедонска збирштина која не ја интересира ништо, освен да ја приграби власта за да може да го ждерат националното благо како што го ждереа во континуитет 50 години.

http://www.youtube.com/user/GjorgeIvanov

ставот на Иванов околу името и идентитетот на Македонија и надворешната политика го има изнесено ... прееска баш ги гледав клиповиве ...

http://www.youtube.com/user/GjorgeIvanov

ставот на Иванов околу името и идентитетот на Македонија и надворешната политика го има изнесено ... прееска баш ги гледав клиповиве ...
Абе Гвујо и Иванов најверојатно во шифри ги искажуваат своите ставови за да може само вие да ги разберете.

Абе Гвујо и Иванов најверојатно во шифри ги искажуваат своите ставови за да може само вие да ги разберете.

погледни клиповите човекот се чувствува МАКЕДОНЕЦ ... а не како некои ...

Граѓанинот Иванов??
Или граѓанинот ЉДФ?

Мошне симтпоматично ми е се воа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom